1-Faizsiz konut kredisinden kimlerin yararlanma hakkı bulunuyor? Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor.
Emekliye faizsiz kredi verilmiyor olsada maaşın alındığı bankalar genellikle daha avantajlı oranlar sunar. Ayrıca diğer bankaların kampanya dönemlerinde faiz oranlarını düşürmeleri de mümkün.
Buna göre 3 bin lira aylığı olan sıfır faizli kredi için 750 lira taksit ödüyor. Kredinin geri ödemesinde kişinin aldığı aylığın dörtte biri oranında kesinti yapılıyor. Harp, vazife malulleri, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimlerinin bir konutla sınırlı olmak üzere bu imkândan yararlanma hakkı bulunuyor.
Hak sahibi vatandaşların, krediden yararlanabilmek için almak istedikleri konuta ait tapu belgesi ile birlikte Ziraat Bankası'na başvurması gerekmektedir. Şehit Kredisinden yararlanılarak edinilecek konutlar için herhangi bir kısıtlama bulunmamakta, tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli olmaktadır.
Yaklaşık 13 milyon emekliyi sevindirecek olan yeni müjdeler geldi. Bu anlamda promosyon ve maaş zammı ile rahatlayan emeklilere düşük faizli kredi müjdesi verildi. Emekliler 100 bin TL'lik kredi için 120 ay vadede aylık 1.393 TL ödüyor.
İlgili 16 soru bulundu
0.69 DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI 0,69 konut kredisinde temel şartlar şu şekilde olacak; Üzerinde hiç ev bulunmaması, Son 1 yıl içerisinde ev alınacak olan ilede ikamet ediliyor olması (3.bölge hariç), 5 yıl boyunca satışın olmaması, Son 1 yıl içerisinde konut alınan ilde ev alım satımı yapılmaması.
Hükümet, pandemi ile birlikte inşaat sektörünün yavaşlamasıyla artan konut fiyatları, el yakan ev kiralarına karşı dar gelirli vatandaşı korumak için tüm imkânları seferber ediyor. Barınma, eşya yardımı, kira desteği verilirken Sosyal Güvenlik Kurumu da faizsiz konut kredisi desteği sağlıyor.
0.69 DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI
- Kendisi, eşi veya 18 yaş altındaki çocuklarının konut tapusu sahipliği bulunanlar, bu karar kapsamındaki katkılardan veya esnek ödeme uygulamasından faydalanamayacak, konut dışında arsa, dükkan gibi herhangi bir gayrimenkul sahipliği olanlar uygulamadan yararlanabilecek.
TAKSİTLİ EVİM OLSUN DİYENLERE ÖZEL FAİZSİZ SEÇENEKLER
Katılımevim sisteminde peşinat ve ara ödeme zorunlu değildir. Yalnızca çektiğiniz finansman tutarı kadar geri ödeme yapabileceğiniz bu sistemle kira öder gibi ev sahibi olma şansı yakalayabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu, ev sahibi olmak isteyenlere faizsiz kredi desteği sağlıyor. Bu krediden yararlanmak için ise tek yapılması gereken talep edilen belge ile başvuruda bulunmak. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası'na başvuruda bulunabilirsiniz.
Kredi'den yararlanılarak edinilecek konutlar için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Kredi miktarı her yıl Devlet İstatistik Enstitüsü'nce Türkiye geneli için ilan edilen yıllık fiyat artış oranı kadar artırılır. Kredinin miktarı 2024 yılı için 652,000 TL'dir.
Akbank: Yeni müşterisi olacak emeklilere özel 20 bin TL faizsiz nakit avans ödemesi yapacak. QNB Finansbank: 10 bin TL faizsiz nakit avans ve 10 bin TL faizsiz kredi ödemesi yapacak. Toplam 20 bin TL ödeme yapılmış olacak. İş Bankası: Müşterilerine 20 bin TL faizsiz nakit avans ödemesi yapacak.
Yasal vade sınırlamalarına göre, 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için maksimum vade 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için ise maksimum vade 36 aya kadar geçerlidir.
10.000 TL baz alınarak oluşturulmuştur. Kredi üst limiti 250.000 TL'dir. Yasal vade sınırlamaları gereği 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 TL - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için 36 aya kadardır.
Faizsiz ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin bu fırsatı sunan bankalara müracaat etmeleri gerekir. Bankalar, kredi almak isteyen kişilerin maddi durumlarını ve kredi kullanım amaçlarını inceler. Eğer kişinin maddi durumu ve kredi kullanım amaçları uygun görülürse, banka faizsiz ihtiyaç kredisi vermeye hazırdır.
TOKİ kuralarına katılarak konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların ilk olarak peşinat ödemesi yapması gerekiyor. Bu peşinat için bankalar TOKİ kredisi sunuyor. TOKİ kredisi veren bankaların arasında Ziraat Bankası ve Halkbank yer alıyor.
Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un (“Kanun”) 28.01.2023 tarihli ve 32087 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Böylece, ülkemizde birçok vatandaşın beklediği devlet destekli konut kredisi başvuruları resmen başlamıştır.
Bankamız konut kredisine hemen başvurun, 120 aya kadar vade imkânı ile hayalinizdeki evin sahibi olun. 120 aya kadar vade ile satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin en fazla %75'i kadar kredi kullanabilirsiniz.
İlk konut alımlarında değişiklik olmayacak
İlk evini alanlar için ise kredi kısıtı uygulanmayacak. Karar kapsamında; 5 milyon liraya kadar olan sıfır konutların yüzde 22,5'ine kredi verilecek. Bu oran 5 ila 10 milyon lira arasındaki sıfır konutlar için yüzde 20 olacak.
Konut kredisi kullandırım oranı olan bu kredi türünde alınacak evin ekspertiz değerinin maksimum %90'ına kadar kredi kullanılabilir.
0,69 konut kredisi şartları ve detayları araştırılıyor. Konut finansmanları 31 Aralık 2023 tarihine kadar kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı'nın yetkisiyle 31 Aralık 2024'e kadar da uzatılabilecek.
Asgari peşinat oranının yüzde 10 olduğu kampanyada, en fazla 15 yıl vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz/kar payı oranları yüzde 0,69'dan başlayacak. Yüzde 0,69 oran ve 15 yıl vade için en fazla 4 milyon 500 bin liralık kredi çekilebilecek.
Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası ilk 12 ay ertelemeli ve 15 yıl vadeli kredi veriyor. Evin sıfır ya da ikinci el olmasına göre de 0.64 ve 0.74 faiz oranlarıyla kredi veriyorlar. Konut kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri