Emprime baskı, değişik renklerde serigrafi boyaları kullanılarak kumaş üzerine zemin ve çeşitli desenler basma işlemidir. Emprime baskı, el ile yapılan bir baskı türüdür ve ilk çıkan baskı çeşitleri arasında yer alır.
Birçok farklı boya tipi kullanılabilir. Hazır giyim sektöründeki baskılar emprime baskıdır.Yıkama dayanıklılığı oldukça yüksektir. Süblime (Dijital) Baskı : Son yıllarda oldukça gelişen ve çok tercih edilen baskı tipidir. Herhangi bir kalıba veya renk ayrımına ihtiyaç duyulmaz.
Basma kumaşlarda yarı pamuk özelliği göstermekte olan pamuk polyester karışımı ince dokunmuş kumaşlarda bulunmaktadır. Emprime denilen karışımda olan kumaşlar da pamuk ihtiva etmesi sayesinde terletme yapmamaktadır.
Yumuşak ve orta sertlikte olmasıyla da makinede yıkamaya da uygundur. Baskı dendiği zaman ilk akla gelen empirme kumaş, her mevsim vitrinlerde boy gösteren bir kumaştır. Yüksek nem emme ve sıcak tutma özelliği sayesinde ise sağlıklı bir seçimdir.
Kazak ve örgü elbise türleri için tercih edilen bu kumaş türü, çoğu kişi tarafından sıcak tutan özelliği nedeniyle tercih edilmektedir. İnce yünlü olduğu gibi pamuklu kumaştan da üretilebilen üzerine baskı ve desen yapılan kumaş türüne emprime kumaş denilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Viskon kumaslar, 150 cm eninde, Kırışma yapmayan, dayanıklı ve kolay yıkanabilir kumaşlardır. Esneme ve çekme yapmaz.
Yün Kumaş: Sıcak tutan, yumuşak, esnek ve yüksek su tutma kapasitesine sahip bir kumaştır.
Emprime TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Değişik renkte boya kullanılarak kumaş üzerine desen ve zemin basma işlemi. sıfat Bu işleme uğratılan (ipekli, yünlü vb. kumaş)
Yüksek kaliteli kumaşlar, düzgün dokunmuş, sıkı ve ince bir dokuya sahiptir. Ayrıca, kumaşın dokuma yöntemi, dayanıklılık, esneklik ve hava geçirgenliği gibi özelliklerini de etkiler. Renk ve desen: Kaliteli bir kumaşın renkleri canlı olmalı ve ayrıca düzgün bir şekilde boyanmalıdır. Desenler net ve keskin olmalıdır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır. Yaz aylarında sizi terletmeyecek, pamuklu Hatemoğlu ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?
Polyester satın alabileceğiniz en tehlikeli kumaştır. Polyester naylon ve plastikten elde edilir. Derinin hava almasını önler.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Ecram esasen "bedenler" anlamına gelir. Ancak sıklıkla ecrâm-i felekiyye "gök cisimleri, yıldızlar" deyiminde kullanılır.
Emprezaryo TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Bir sanatçının çalışma programlarını ve anlaşmalarını belli bir yüzde karşılığında düzenleyen kimse.
Türk Dil kurumuna göre efemine kelimesi kadınlara özgü davranış ve hareketleri olan erkek anlamına gelmektedir. Efemine Kime Denir? Efemine kadınsı erkekler için kullanılan bir kelime olmaktadır.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Pamuklu kumaşın en önemli özelliklerinden biri nefes alan yapıdır. Böylece vücudun yaz aylarında hava almasını sağlayarak terlemesini engellemeye yardımcı olur. Bu yüzden pamuklu kumaş terletir mi sorusuna terletmez aksine terlemeyi önler şeklinde cevap verebiliriz.
Polyester ve Pamuk Karşılaştırması
Polyester sentetiktir ve büzülmeye karşı dayanıklıdır, ancak pamuk doğaldır ve büzülür ve esner. Polyester ve pamuk arasındaki temel farklardan bir diğeri de dayanıklılığıdır. Polyester, kimyasal yapısı nedeniyle pamuktan çok daha dayanıklıdır.
Yün: Hafif ve dayanıklı yapısı ile mont kumaşları arasında vazgeçilmezdir. Su geçirmez özelliği ile sizi hem kuru hem de sıcak tutar. Naylon: Tamamen sentetik malzemelerden oluşan yapısıyla esnek ve dayanıklı bir kumaştır. Ayrıca temizlenmesi ve bakımı da kolaydır.
Hava geçirmeyen bir kumaş yapısına sahip olan polyester bazlı kumaşlar kışın sizi sıcak tutar. Yazında terletmeyen yumuşak ve rahatsız etmeyen kumaş yapısında olduğunu söyleyebiliriz. Kışın rahatlıkla polyester kumaşı tercih edebilirsiniz.
Yün yorgana göre daha az sıcak tutan pamuk yorganlar, İlkbahar ve sonbahar aylarında tercih edilir. Yün 30 derecenin üzerinde yıkandığı zaman topaklanır fakat pamuk durumunu korur. Pamuk ıslakken bile ısı yalıtımı özelliğini korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri