Elektriksel Stimülasyon ile karın kaslarının güçlendirilmesi oldukça yaygın bir şekilde kullanılan bir uygulamadır aslında. Elde edilen sonuçlar vakaların çoğunda şüphesiz bir şekilde tatmin edicidir ve kemik yapısına ve bağ dokulara olan yararları da kanıtlanmıştır.
Karın kası cihazı da denilen Emsbody ile yağ yakarken karın kası da yapmak mümkündür. Ayrıca ileri yaşlardaki bu kişilerin bu yöntemle enerjisi ve kan dolaşım hızı da artacaktır.
Fazla zaman ve emek harcamadan kilo vermek ve olumlu sonuçlar almak için son teknoloji ürünü olan EMS sistemi, kalori yakmak isteyenlere büyük fayda sağlıyor. Bugün en uygun profesyonel ems cihazı fiyatları ile kısa sürede kalori yakmak vücut yağlarını eritmek ve fit görünmek mümkün.
Ems sisteminin etkisini ne zaman görebilirim? Kişiden kişiye değişebilir ancak tecrübelerime göre doğru egzersiz uygulandığında ve düzenli bir şekilde takibi yapıldığında 6-10 seansta kendinizdeki gelişimi ve değişimi gözlemleyebilirsiniz.
Özellikle de kol, bacak ve sırtta uygulanabilen ve sonuçları yüz güldürücü olan bu uygulama ile “Tüm Vücut Elektro Kas Uyarımı” yeni bir boyut kazanmıştır. Çünkü bu sistemde gövde kasları ve özellikle de omurgayı dik tutmakla görevli olan iç korseleme (core) kasları çalıştırılabilmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Sıklıkla sorulan sorulardan biri de “EMS ile kaç kilo verilir?” sorgusudur. 20 dakikalık bir EMS antrenman 500 kalori yakmanızı sağlar. Haftada 2 defa olacak şekilde 20 dakikalık antrenman ile hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün.
Tüm vücut ems sistemiyle, hem gövde kaslarının gelişmesi ve bu kasların tedavisi yapılır, hem de omurganın dik duruşu için görevli olan iç korseleme ile kasları güçlendirilir. Örneğin bel ve sırt ağrısı ile yaşayan bir hastanın omurgasına binen yüklerin zorluğunun azaltılması gerekmektedir.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde, ems ile 5 -6 haftalık bir tedavi sonucunda kas kütlesinin %1, kas işlevinin ise %15 oranında arttığı yapılan araştırmalar sayesinde ortaya konulmuştur. Tens ve ems, sinir ve kas sisteminin uyarılmasını sağlayan en iyi fitness ve fizik tedavi yöntemleridir.
EMSlim diğer adı ile emsculpt; ameliyatsız karın germe, popo dikleştirme, bacak sıkılaştırıcı, kol sıkılaştırma, bel inceltme, basen inceltme gibi özellikleri ile öne çıkmaktadır. Tek seansı yaklaşık sadece 30 dakika sürmektedir. Fakat bu 30 dakikada 30.000 mekik etkisi yaratabilmektedir..
“Yağ hücresi idrarla atılmaz” Bel korseleri, bantları gibi titreşimli aletlerin yağları eritme yönünde bir yararı olmaz. Çünkü vücudun yağı, yağ hücreleri içindedir. Çeşitli yöntemleri tanıtırken yağların idrarla atıldığı yönünde insanları yanıltıyorlar. Bunların hiçbiri doğru değil.
EMS Kaç Kalori Yaktırır? EMS cihazları, doğrudan kalori yakma amacı taşımaz.
Buna sahip olmanın en iyi yolu ise kliniğimizde EMS veya elektro terapi yöntemi ile üst bacak inceltmedir. Hem yağ yakımı hem de sıkılaştırma sağlayan bu yöntem ile istediğiniz fit, sexy, modern ve sıkı bacaklara sahip olabilirsiniz.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Antrenman sonrasında 3/1 oranında karbonhidrat ve protein tüketmek gerekmektedir. Örneğin 30 gr protein tüketimi için 90 gr karbonhidrat alımı yapılmalıdır. Yağ: Düzenli spor yapanlar genellikle yağdan olabildiğince uzak durmaya çalışırlar. Yağ tüketiminin sindirim ve emilim sistemini yavaşlatacağını düşünürler.
Masaj aleti veya titreşimli göbek eritme aletleri bağlandığı bölgeye titreşim dalgaları gönderir. Prof. Dr. İlhan Yetkin, masaj aleti gibi göbek erime aletlerinin faydasının olmadığını söylemektedir.
Regl iken spor yapmak kesinlikle zarar değildir, yani sorumuzun cevabı: Hayır! Birçok araştırma regl döneminde yapılan egzersizin kadınları çok daha iyi hissettirdiğini ve ağrıları azalttığını söylüyor. Bu bilgiden de hareketle sıkça sorulan “regl döneminde spor yapılır mı?” sorusuna net bir şekilde evet diyebiliyoruz.
2-3 gün aralıklarla uygulama yapılması tavsiye edilir. İyileşme süreci yoktur. Hastalar uygulama sonrası hemen günlük rutinlerine geri döner. Genel olarak hastalar 4-6 seans arası, haftalık olarak EMSLIM uygulama programı oluşturabilirler.
Günümüzde tedavi süreci olarak bir seans ile bir hafta spor yapmış etkisi oluyor. Emslim kullanımında doktorun tedavi süreci ile ilgili planlamasının yanı sıra aynı zamanda hastanın vücut hakkında beklentileri de ön plana çıkıyor.
Ameliyatsız popo kaldırma, sıkılaştırma, karın kası geliştirme ve yağ yakımındaki en etkili yardımcınız olacak! EMSLIM, sadece 30 dakikalık tedavi ile kaslarınızın 20.000 kereden fazla çalıştırarak, yoğun bir egzersiz yapmanızı sağlayan HI-EMT sistemidir.
Peki ya zararları nelerdir? Diye merak edilen konuya netlik kazandıralım. Henüz ülkemiz için çok yeni bir antrenman şekli olan Ems (electro muscle stimulation), yapılan araştırmalar gösteriyor ki herhangi bir zarar veya yan etkisi yoktur.
EMS'in sağlık sorunu yaşamayanlar için bir zararı bulunmamaktadır. Ancak kişiye özel olarak uygulanması gerekmektedir. Fakat kalp rahatsızlığı yaşayan kişilerin kendi başlarına EMS yapması doğru değildir. Ancak doktor raporu ile EMS antrenmanına başlamaları mümkündür.
EMS'de Sonuç Almak İçin Sadece Birkaç Ay Yeterli!
Ancak amaç sadece zayıflamak ve normal hayata devam etmekse EMS sizin istediğiniz sonucu 3 ayda verir; zayıflar, sıkılaşır, kas hacminizi artırır ve selülitlerinizden kurtulursunuz.
İşlem esnasında başlığın özel yapısı sayesinde ağrı ve acı yok denilebilcek kadar azdır hastalarda masaj hissi ve rahatlama sağlar.İşlem sonrasında kişi sosyal hayatına devam edebilir. Morluk ve ödem oluşmaz.
EMS antrenmanları özel kıyafetler giyilerek yapılır ve kişiye özel olarak tasarlanır. Bu nedenle konusunda uzman antrenörler eşliğinde yapılması gerekir.
EMS, vücudunuzda ciddi anlamda bir sıkılaşmaya ulaşmanızı sağlarken kilo kaybında size fayda sağlayacak ve selülitlerinizden kurtulmanızı sağlayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri