Bir malzemenin kılıf içerisinde koyulması ile üretilen et ürünleri olarak da bilinmektedir. En temel örneği ise salam ve sucuk ürünleridir. Emülsifiye Ne Demek? Emülsifiye ürünleri büyükbaş olan hayvanların etleri ve kanatlı hayvan etlerinin belirli işlemlerden geçmesi sonunda kılıf içerisine doldurulması durumudur.
➢ Emülsiyon tipi et ürün; evcil tırnaklı hayvan etlerinden veya kanatlı hayvan etlerinden emülsiyon teknolojisi uygulanarak elde edilen hamurun doğal ya da yapay kılıflara doldurulup ısıl işlem uygulanmış et ürünüdür. birer örnektir.
Emülsiyon birbiri içerisinde çözülmeyen iki maddenin (su ve yağ) üçüncü bir bileşik (emülsifiyer) yardımıyla bir arada tutulması olayıdır. Ülkemizde genel olarak salam ve sosis olarak ikiye ayrılan emülsifiye tip ürünler dünyada 250 kadar tip, şekil ve yapıda üretilebilirler.
EMÜLSİFİYE ÜRÜN NE DEMEKTİR? Büyükbaş hayvan etlerinin ve lezzet verici baharatlardan, emülsiyon1 teknolojisi uygulanarak elde edilen hamurun doğal ya da yapay kılıflara doldurulup ısıl işlem uygulanması ile oluşan et ürünüdür. Örn : Piliç Salam , Piliç Sosis , Dana Salam , Dana Sosis , Hindi Salam vb.
et ürünlerini emülgatör yardımıyla su ve hayvansal yağı bir arada tutulmasıyla yapılır. marketlerden aldığımız salam, sucuk, sosis gibi ürünlerde üstünde emülsifye et ürünü ibaresi vardır ve içerdiği nitrit tuzlarının dozuyla alakalı olacak ki zararlıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Emülsifiyer veya yüzey aktif maddeler adlarıyla da bilinen emülgatörlerin uçlarından birisi suyu seven (hidrofilik), diğeri yağı seven (lipofilik) moleküllerdir. Emülsiyon, normal şartlarda biriyle çözünmeyen iki maddenin üçüncü bir madde yardımıyla bir arada tutulmasıdır.
Emülgatörler arasında gıda ürününde bulunur. Çikolata, çikolata, marshmallow gibi çeşitli tatlılarda bulabilirsiniz. Süt ürünlerinde de bulunurlar – süt, krema, tereyağı, peynir ve yoğurt. Hazır soslar, mayonez, çorbalar ve yağ ve sulu faz kombinasyonunun gerekli olduğu diğer gıda ürününde bulunurlar.
(14) Perakende işletmelerde sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, sosis, salam gibi et ürünleri üretilemez.
Köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı eti döneri, sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk ve pastırmaya hayvansal olmayan proteinler, nişasta, soya ve soya ürünleri kullanılamayacaktır.
Çözünmeyen iki sıvının birbiri içerisinde heterojen dağılmasıyla oluşan karışımlara emülsiyon denir. Zeytinyağı – su karışımı emülsiyona örnektir.
Su Daki Yağ Emülsiyonunun Tanımı
Sudaki yağ emülsiyon, yağlı fazın suda veya başka bir sulu sıvıya dağıldığı bir karışımdır. Küçük yağ damlacıkları su fazında (sürekli faz) ince bir şekilde dağılır ve bu yağ-in-su emülsiyonunu oluşturur.
Açıklama: Emülsifiye edici balmumu, losyonlar, kremler ve diğer kozmetik ürünlerin tariflerinde yağ ve suyu birleştirmek için kullanılan bitkisel bazlı bir emülgatördür. Bitki bazlı alkollerden ve türevlerden türetilmiştir.
Tanım: Birbiriyle karışmayan en az iki sıvıdan birinin diğeri içinde bir emülgatör yardımıyla damlacıklar halinde dağılması ile oluşan, homojen görünümlü heterojen sistemlerdir. Damlacıklardan (globüller) oluşan faza, dispers faz yada iç faz; içinde dağıldığı ortama da dispersiyon ortamı yada dış faz denir.
Üç tip emülsiyon bulunmaktadır.
Bunlar; Su içerisine dağılmış yağ(Y/S); 'Süt, mayonez, krema, dondurma' Yağ içerisinde dağılmış su(S/Y); 'Tereyağı, margarin' Hava/Sıvı emülsiyon; 'Yumurta akının köpürtülmesi ile elde edilen kremalı pastalar'
Emülsiyonlar, karışmayan iki sıvının birbiri içinde dağılmasından oluşan, homojen görünüşlü heterojen sistemlerdir. Termodinamik olarak dayanıklı değildirler. Emülsiyon içerisindeki dağılmış damlacıklar (globüller) karışımın iç fazını, diğer sıvı kısım ise, dış fazını (sürekli faz) oluşturmaktadır.
Ürünlerinizde Soya Kullanıyor Musunuz ? Ürünlerimizin tamamı Avrupa standartlarındaki Türkiye'nin ilk ve tek köfte fabrikası olan Bursa Yenişehir fabrikamızda Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gıda mühendisleri kontrolünde üretilmektedir. Ayrıca ürettiğimiz ve sattığımız her üründen aylık olarak numuneler alınmaktadır.
''Soya GDOludur!''
GDO genetiği değiştirilmiş organizmalardır ve insanların tüketimi açısından büyük tehlike oluşturmaktadır ancak GDO çoğu Avrupa ülkesinde yasaklanmıştır(1).
migros mağazalarında kolaylıkla bulunan ürün. kesin vegan mağazalarında da vardır ama gitmediğimden tam da emin değil.
Süt ürünleri olarak bilinen bu besinlere, ham maddesi süt olan yoğurt, ayran, farklı peynir çeşitleri, kaymak ve tereyağı gibi besinler örnek olarak verilebilir.
İşlenmiş et ürünlerinin bazıları; pastırma, jambon, sosis, sucuk, salam, salamura et, kurutulmuş et, konserve et ve et bazlı soslardır.
Gıdalarda yaygın olarak kullanılan emülgatörler: Yumurta sarısı, Lesitin, Yağ Asitlerinin Mono- ve Di-gliseritleri, guar gum, karagenan ve polisorbatlardır. Gıdaya eklenen herhangi bir katkı maddesinin Türk Gıda Kodeksi Katkı Maddeleri Yönetmeliği'ne uygun olması gerekir.
Emülsiyon oluşma sürecine emülsifikasyon denir. Bir emülgatör (emülsifikatör, emülsifiyer veya emüljen olarak da bilinir) bir emülsiyonu kararlı kılan, genelde sürfaktan özellikli bir maddedir.
Emülgatör yerine yarısı miktarda toz jelatin kullanabilirsiniz. Yumurta, tarihte kullanılmış ilk doğal emülgatörlerdendir. Bu nedenle daha iyi bir kıvam için ekleyebilirsiniz. Emülgatör ya da toz jelatininiz yoksa 100 gram toz krem şantiyi 150 gram olarak kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri