AKTS hesaplanmasında, 30 AKTS 1 sömestre, 60 AKTS 1 yıllık iş yüküne, 1 AKTS = 25 – 30 saatlik iş yüküne karşılık gelir. Ankara Üniversitesi'nde bu süre 30 saat olarak belirlenmiştir. Bir sömestre 30 AKTS x 30 saat = 900 saat Örneğin; 1 AKTS'lik bir ders için öğrencinin harcadığı iş yükü 30 saattir.
-Her bir program çıktısı için hesaplanan AKTS 1 ile 60 arasında değer alır. Bir dönemde öngörülecek AKTS kredi toplamı 30'dur. Dolayısıyla bir senede öğrencilerin alacağı AKTS kredi toplamı 60'tır. Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz.
içeren kredi biriktirme sistemidir. AKTS kredi limitleri: Bir yıl için = 60 AKTS kredisi = 1500-1800 saat , Bir yarıyıl için = 30 AKTS kredisi = 750-900 saat'dir. Dolayısı ile 1 AKTS kredisi 25-30 saatlik bir çalışma yüküne karşılık gelmektedir.
AKTS kredileri öğrenci iş yükünü ölçmede kesin değil daha çok göreceli ölçütlerdir. Krediler sadece bir dersin o kurumdaki iş yükünün ne kadarını karşıladığını gösterir. AKTS' de, 60 kredi 1 yıllık; 30 kredi ise bir dönemlik iş yüküne karşılık gelir.
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
İlgili 26 soru bulundu
Her yarıyıl 30 AKTS kredisi olmak üzere altı yıllık eğitim-öğretim programının 360 AKTS, beş yıllık eğitim-öğretim programlarının 300 AKTS, dört yıllık eğitim-öğretim programlarının 240 AKTS, ön lisans programlarının ise 120 AKTS olması zorunludur.
Bir sömestre 30 AKTS x 30 saat = 900 saat Örneğin; 1 AKTS'lik bir ders için öğrencinin harcadığı iş yükü 30 saattir. 2 AKTS'lik bir ders için öğrencinin harcadığı iş yükünün 60 saat olduğu varsayılır (öğrencinin derse gelerek harcadığı zaman, ders öncesi hazırlık süresi, ödev, proje vs. için harcadığı zaman…).
Bir dönemde ne kadar ders alma hakkım bulunmaktadır? Bir dönemde 30 AKTS'lik ders alma hakkınız bulunmaktadır. Fakat başarı durumunuza göre ilave olarak 15 AKTS oranlarında fazla ders alabilirsiniz.
Not Ortalaması, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin AKTS kredisi ile o dersten alınan notun katsayısı çarpılarak bulunan ders puanları toplamının, bu derslerin toplam AKTS kredisine bölünmesi ile tespit edilir.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.
Herhangi bir dönemin sonunda Genel Not Ortalaması (Cum GPA) en az 2.00 olan ve dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alan öğrenciler başarılı sayılırlar.
Üniversitelerde hazırlık sınıfı okuyacak öğrencilerin herhangi bir ders kaydı yapması gerekmiyor. Üniversite 1. Sınıf öğrencilerinin genelde ders kaydı yapması gerekmiyor fakat üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermekte olduğu için kazanmış olduğunuz üniversitenizin öğrenci işlerini aramanız daha iyi olacaktır.
Bu yük derse katılma (teorik ders), laboratuar, uygulama, seminer, bağımsız veya özel çalışma, proje hazırlama ve sınav sürelerinin toplamından oluşur. * AKTS'de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 kredi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 kredi verilir.
Ancak öğrenim gördükleri programları, ders planlarında yapılan AKTS değişikliği nedeniyle, program sürelerine göre belirlenen AKTS yükünü tamamlayamayan öğrencilerin mağduriyetlerini önlemek amacıyla, AKTS yüklerini tamamlamaları ve mezun olabilmeleri için eksik kalan AKTS kredisi kadar ders almaları gerekmektedir.
Cevap: Mezun olabilmek için her yarıyılda 30 AKTS (Kredi)'lik ders almak zorunludur.
“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir.
(4) Önlisans programlarında öğrencilerin ders yükü, birinci ve ikinci dönem hariç kendi istekleri ve danışmanının onayı ile en fazla 15 AKTS arttırılabilir. Bu Yönetmeliğin 12 nci ve 13 üncü maddeleri kapsamına giren öğrenciler için bu sınır ilgili yönetim kurulu kararı ile aşılabilir.
AKTS kredisi, hedeflenen öğrenme çıktılarına ulaşabilmek amacıyla her bir ders için tamamlanması için gerekli öğrenci iş yükünü gösteren sayısal değerdir. AKTS hesaplamada temel kural, bir akademik yılda alınması gerekli tüm derslerin kredilerinin toplamının 60 olması zorunluluğudur.
Yaz Okuluna kayıt yaptıran her öğrenci toplam en fazla 13 kredilik/20 AKTS'lik ders alabilir; ancak, bir dersin kredi saatinin 13'ün/AKTS'sinin 20'nin üzerinde olması halinde sadece bu ders alınabilir.
Zorunlu değil. Eğer açıkta dersin kalmıyorsa veya açıkta kalan dersin 30 krediyi geçiriyorsa tamamdır. Zaten uyumsuz bir nokta olursa danışmanınız onaylamaz.
Akademik ortalamayı oluşturan derslerin kredi toplamı 30'un altında ise, öğrenci en fazla 30 kredilik ders alabilir. Yaz okulu hariç mezuniyet aşamasının son yarıyılında olan öğrencilere bir defaya mahsus en fazla iki ders, fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile verilebilir.
(2) Staj kapsamında hesaplanan kredi 5 AKTS kredisinden az 10 AKTS kredisinden fazla olamaz. (3) Yönetmelikteki esas ve usullere uygun olmak kaydıyla öğrenci isteğe bağlı olarak veya öğrenim gördüğü program kapsamında belirlenen staj süresinden daha uzun süreli staj yapabilir.
3 kredi ise haftada 3 saat o dersi gorursun. 3 kredi ise haftada 3 saat o dersi gorursun. Ders saati demek değildir. 4 saatlik bir dersin kredisi 3 olabilir veya tam tersi.
Akts Kredi Sistemi Nedir? AKTS kredisi, ders ünitelerini tamamlamak için gerekli öğrenci iş yükünü gösteren (1 ile 60 arasında) sayısal değerdir. Bu değer, bir kurumdaki yıllık akademik çalışma içerisinde her bir dersin gerektirdiği iş yükünü gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri