Osmanlıca Lûgat on X: "bir güzel kelime #muaşaka : sevişme, ziyadesiyle arz-ı muhabbet etme, birbirini sevme, karşılıklı aşk ve muhabbet. https://t.co/Gn28JP6ElM" / X.
muaşaka / muâşaka / معاشقه
münasebet-i makule / münasebet-i mâkule
Akla uygun bir bağ, ilgi, ilişki.
Türkçe'de "evli kadının eşi" anlamında kullanılan koca kelimesinin Arapça'daki karşılığı zevcdir (çoğulu ezvâc). Arapça'da ba'l kelimesinin (çoğulu buûle) bir anlamı da kocadır.
zevk / ذوق
Hoş, hoşa giden. Mânevi haz.
İlgili 15 soru bulundu
huzur / huzûr / حضور / حُضُورْ
vajina - Nişanyan Sözlük. İngilizce vagina “dişi cinsel organının ön kısmı” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince vagina “kılıç kını” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Hintavrupa Anadili yazılı örneği bulunmayan *wāg-īnā- “yarık” biçiminden evrilmiştir.
habib / habîb / حبيب / حَب۪يبْ
Sevgili. Seven. Dost.
aşk / عشق (Işk) Çok ziyâde sevgi. Şiddetli muhabbet. Sevdâ.
Karîn Ne Demek? Karin kelimesinin ilk anlamı çok yakın olan kimse demektir. Bir kişinin annesi, babası ve sık sık görüştüğü arkadaşları karin olarak nitelendirilir. Bunun dışında Osmanlı İmparatorluğunda, vezir ve şeyhülislam gibi padişahın yakınında olan kişiler de karin olarak adlandırılırdı.
Birçok kadın, ilk kez cinsel deneyim sırasında acı hissedip hissetmeyeceği, ne kadar acı verici olacağı, ilk seferinizden sonra ne kadar süre acı verdiği vb. konularda endişelenir. Bu tamamen bir kadından diğerine değişir. Bazı kadınlar hiç acı hissetmezken bazıları da bunu bir iğne batması gibi hisseder.
Cima, eski dilde kullanılan ve insanlarda çiftleşme, cinsel ilişki anlamına gelen Arapça kökenli sözcüktür.
bi-fasal / bî-fasal.
Eski Türkçe öp- “öpmek, yudumlamak” fiilinden evrilmiştir.
bus / bûs. Bûs etmek: Öpmek.
Arapça ˁşḳ kökünden gelen muˁāşaḳat معاشقة "sevişme, karşılıklı aşk" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ˁışḳ عشق "aşk" sözcüğünün mufā'alat vezni (III) masdarıdır.
Sevgi ve muhabbet mesajı veren 'seni seviyorum' Arapça karşılığı أنا أحبك kelimesidir. Söylenişi ve yazılışı Arapça kurallarına göredir. Arapçada 'seni seviyorum' 'ene uhibbuke' şeklindedir.
Osmanlı Türkçesinde “Aşkım” Denmez “Saadet-i Seniyyem” Denir…
Aşkın Yolculuk Hikayesi 🚎 Farsça bir kelime olan 'aşk', yine Farsça bir kelime olan 'Aşeka'dan geliyor. Aşeka 'sarmaşık' demek.
Eski Türkçe seb- veya sev- “sevmek” fiilinden evrilmiştir.
beyzat-ül hıdr. Kapalı, örtülü güzel kadın.
Osmanlıca Güzel Tamlamalar
'Yekpare-i güzar' tamlaması tasavvufta da çok kullanılan bir tamlama olmakla beraber, Osmanlıcada sevgilinin geçtiği yolları tanımlamak için kullanılmaktadır. 'Sultan-ul eşkıya'; eşkıyaların sultanı olarak özetlense de 'en meşhur serseri' 'olarak özetlenebilir.
Binti kelimesi, kız evlat anlamında kullanılmaktadır. Arapça bn kökünden gelen binti kelimesi, kız sözcüğünden alıntı olmaktadır. Genelde Arapça metin ve hadis kitaplarında, binti kelimesi ile karşılaşılmaktadır.
Ahsen: Çok güzel demektir. Ahu: Ceylan, güzel kadın anlamındadır.
Vajina için söylenen isimler
Tabi ki burada argo kelimeleri eleyeceğiz. Vajinaya toplumumuzda genelde “mamiş, alt kısım, pıtık” derler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri