En hızlı büyüyen meyve ağaçları nelerdir sorusuna verilebilecek ilk yanıt portakal ağacı olur. Çünkü bazı meyve ağaçlarından istenilen verimi ve hasadı almak yıllar sürebilir. Fakat narenciye türü sayılan portakal ve limon ağaçları kısa sürede gelişim göstererek verim verir.
Kiri, kirli toprak, suda başarılı ve büyürken de yeryüzünü temizliyor, arındırıyor. Bir diğer özelliği ise bu ağacın dünyadaki en hızlı büyüyen ağaç olması. Tohumdan yetişen, sekiz yıllık bir ağacın boyu, kırk yıllık meşe ağacıyla aynı boyda. Kiri ağacı bir yılda dört buçuk metreden daha uzun olabiliyor.
Kiri Ağacı: Dünyadaki tüm ağaçlardan 10 kat daha çok karbondioksit absorbe eden ve çok yüksek bir oranda oksijen üreten Kiri ağacının bir diğer önemli özelliği ise, dünyadaki en hızlı büyüyen ağaç olmasıdır.
Yaptığımız araştırmada kiraz, vişne, nektarin, şeftali, elma, kayısı, üzüm, ceviz, badem, muz, zeytin, kivi, armut, deveci armudu, ayva, erik, siyah incir, Trabzon hurması gibi meyvelerin ticari şansı daha yüksek görünüyor...
Geleneksel bahçelerde 3. veya 4. yıl meyve vermeye başlayan ağaç, Bodur meyve fidanlarıyla 2. yıl verime yatar. Bahçenin 4. senesinde ekonomik verime geçer.
İlgili 44 soru bulundu
1 Fidan bedeli 25 TL'dir.
iyi bir budama ve asi islemine ihtiyaci olan agac. anadolu'da bazı yabani ağaçlarla, meyve vermeyen ağaçlara "çakal x" adlandırması veya nitelemesi yapılır. çakal armut, çakal zeytin, çakal eriği gibi.
Erik ağaçları da elma gibi fazla sulamaya ihtiyaç gösterirler ancak badem ,vişne gibi meyve ağaçları daha az su ihtiyacı gösterirler.
Akçaağaç sert ve sıkı ağaçlardandır. Eş yapılıdır. Kolay işlenir.
Susuzluğa dayanıklı bir ağaç olan badem ağacının gövdesine aşıldığı diğer meyvelerin de böylelikle susuz yetiştiğini belirten Yalçın, bu yöntemle aynı zamanda kısıtlı arazisi olanlara bir ağaçta 5 meyve yeme imkanı sunuyor.
NOT: Balsa ağacının dünyanın en sağlam ağacı olmasının bir çok sebebi vardır. Yapılan ölçümlere bağlı olarak; sertlik, bükülebilme ve sıkıştırılabilme kategorilerinde en sağlam ağaç olarak belirlenmiştir. Balsa ağacı; meşe ağacı ve çam ağacından bile daha dayanıklıdır.
Pavlonya (Paulownia) Dünya'nın en hızlı büyüyen ağacı olarak bilinmektedir. Son zamanlarda ülkemizde aşırı bir rağbet görmektedir. Bu ağaç suyu çok sever.
Ancak genel olarak kızılçam bitkisi (Pinus brutia), sadece 1 yıl içinde birkaç on santimetre boy atabilir. 2-3 yaşında biyolojik olgunluğa erişir ve üreyebilmeye başlar. 10 yaşına kadar her yıl 15-30 santimetre kadar büyür.
Genel olarak aşılanmış portakal ağaçları, 3. veya 4. yıldan itibaren meyve vermeye başlarlar ve sağlıklı oldukları sürece yarım yüzyıl boyunca meyve vermeye devam ederler. Ancak, en verimli dönemleri 10 ila 40 yaşları arasındadır. Ortalama sağlıklı ve olgun bir portakal ağacı 200-350 adet portakal üretir.
Olgun elma ağaçları, haftada 2,5 cm'lik yağış ile gelişirken, genç elma ağaçlarının sağlıklı bir kök sistemi geliştirmek için haftada 5 cm'lik yağışa ihtiyaçları vardır. Haftada yaklaşık üç kez, büyük bir kova hacminde, yaklaşık 19-20 lt su ile sulama yapmak genç ağaçlar için yeterlidir (1).
Baharı kurak geçen yerlerde yaz sulamasına erken başlanırsa meyve tutumu artar ve meyve kalitesi de yüksek olur. Elma bahçelerini kurak bölgelerde; yerine göre 10 günde bir sulamak gerekir. Nemli bölgelere doğru gidildikçe sulama aralığı 15-20 güne, hatta 1 aya kadar çıkabilir.
Meyve ağaçları eğer yağış yeterli değilse, ilkbaharda çiçeğe durduktan sonra sulanmaya başlanır.Yaz ve sonbaharda devam edilir.Yazın yetişkin ağaçlar her 15 günde, yeni fidanlar haftada bir sulanmalıdır. İlk ve sonbaharda daha seyrek verilebilir. Bu mevsimlerde çok fazla yağış oluyorsa sulama yapılmaz.
Yetiştirilirken nemli bir toprak tercih edilmemesi durumunda dut ağacı meyve vermez. Dolayısıyla dut ağacının toprak seçimini dikkat etmek gerekir. Özellikle bu ağaç fazla su da istemez. Bundan dolayı susuzluğa karşı oldukça dayanıklıdır.
Örneğin; dünyada en hafif ağaç 0.1 g/cm3 ile Balsa, en ağır ağaç 1.3 g/cm3 ile Lignum viıae (Pelesenk) dir.
Ceviz Ağaçlarınız Meyve vermiyorsa, sorunun kaynakları başlıca şunlar olabilir: Çiçekler, tomurcuklar meyveye yatmadığı için olabilir. Meyve tutumu yeterli olmayabilir. Doğal şartlardan kaynaklı sorunlardan olabilir. Hastalılardan ve çeşitli zararlılardan kaynaklı olarak Ceviz ağaçlarınız meyve vermiyor olabilir.
Yüzlerce TEMA Gönüllüsü ve dönemin Çevre Bakanı Doğancan Akyürek 4.500 fidan dikmiştir. O günden bu yana 18,6 milyon fidan ve 700 milyon meşe tohumu toprakla buluşmuştur.
ORMAN Genel Müdürlüğü (OGM), 'Geleceğe Nefes kampanyası' kapsamında tüm illeri kapsayan fidan dikim haritasının yer aldığı www.gelecegenefes.com adresi üzerinden herkesin ücretsiz fidan sahiplenebildiğini veya bağışta bulunabildiğini bildirdi.
Fidan araları 1,5 veya 2 metre sıralar arası 4 veya 3 metre olmalıdır.Bir dönüme 130 ile 160 arasında fidan dikimini yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri