Baklagiller, avokado, yağlı tohumlar, süt ve süt ürünleri gibi yiyecekler, sağlıklı kilo almaya yönelik yiyeceklerden bazılarıdır. Kaloriyi gazlı içecekler, işlenmiş paketli ürünler ve hamur işleri tüketerek almayın. Bunun yerine dengeli miktarda kas ve yağ kütlesi kazanın.
Diyet içinde 1 haftada 5 kilo almak için sık öğünler ile öğün içinde az yemek yenilmesi gerekmektedir. Bu süreçte iyi bir öğle yemeği ve kahvaltı yapılmalı ardından ara öğünlerde besleyici olan ve yağ barındıran ürünler tercih edilmektedir. Sonrasında akşam yemeği içinde hafif yiyecekler tercih edilmelidir.
Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Yüksek yağ ve enerji içeren bir öğün size kilo aldırabilir. Ayrıca düzenli egzersiz yapmak kilo almak için faydalı olabilir. Egzersiz ile birlikte kişi, protein gereksinimini tam olarak karşılamalıdır. Yeterli alınan protein, yağ kütlesi ile birlikte kas kütlesinin de artırılmasını sağlar.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Kilo aldırıcı karışımlar arasında birinci sırayı üzüm pekmezi, tahin, fındık ve ceviz ile hazırlanan tahin pekmez karışımı alır. Yüksek oranda karbonhidrat, yağ ve vitamin içeren bu karışımdan günde 3 yemek kaşığı tüketilmesi kilo almayı kolaylaştırmaktadır.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Bacaklardan kilo almak için beslenme şeklinizi besin değeri yüksek gıdalar ile sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle bacaklarınızın kilo alması için diyet programınızda protein ağırlıklı besinlere, süt ve süt ürünlerine yer verebilirsiniz. Diyet ile birlikte bacak egzersizleriyle kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.
Kahvaltıda yenilen yumurta, peynir, tereyağı, sucuk gibi besinler, kilo almanıza yardımcı olur. Pekmez ve bal tüketimini asla ihmal etmeyin. Bu iki besin, sağlıklı bir şekilde kilo almanıza etki edecektir. Düzenli ve aşırıya kaçmadan kilo almaya çalışın.
Üzüm pekmezinin 100 gramlık bir porsiyonunda 240 kalori, bir kaşığında 30 kalori ve de bir tatlı kaşığında 20 kalori vardır. Pekmez, yüksek oranda şeker içerdiğinden kilo aldıran besinler arasında yer almaktadır.
Yüksek kalorili olmaları ile bilinen muz, ananas, avokado ve mango gibi tropikal meyveler hızlı kilo aldırır. Kuru olarak tüketilme özelliğine sahip üzüm, incir ve kayısı gibi meyveler yüksek kaloriye sahiptir.
Kuru meyveler hacimsel olarak az miktarda çok kalori sağlayabilirler. Kuru üzüm, kayısı, hurma, erik, dut, incir çok tüketilenler arasında yer alır. Ayrıca yüksek lif oranı, folik asit ve potasyuma da sahiptir. 100 gramı yaklaşık 290 kalori içerir.
Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır. Yemekle beraber alınan içecek hızlı doyuma sebep olur. Su tüketimi bile yemekten 45 dakika sonraya bırakılmalıdır.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Cici Bebe Zararları
Sürekli ve aşırı tüketimde kilo artışına neden olur.
Kilo Alamama Sorununa Hangi Bölüm Bakar? Kilo almama problemi ile karşı karşıya kalan kişiler randevu üzerinden dahiliye bölümüne gitmektedir. Dahiliye bölümü kapsamında öne çıkan kontroller ve tanı üzerinden, gerekli tedavi yöntemleri sürece girer.
Zayıflık problemi yaşayan kişiler, ilk önce hastanelerin dahiliye ( iç hastalıkları) bölümüne gitmeleri gerekir. Bu bölümde bazı kan değerlerine bakılarak teşhis koyulmaya çalışılır. Eğer uzman doktor gerek görürse gastroenteroloji bölümüne yönlendirebilir.
Demirtaş, üst kısmın ince olmasına rağmen yağların bel ile ayak bileği arasındaki bölgede kontrolsüzce biriktiğini vurgulayarak şu bilgileri veriyor: “Kilo aldıkça kalça, uyluk ve bacak daha çok şişer. Ancak kilo vermeyle bu bölgelerdeki yağlanma azalmaz ve kilo kaybı vücudun üst kısmından olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri