Bu nedenle protein ağırlıklı yiyeceklerin tüketimi sağlıklı bir yaşam tarzında yapılmalıdır. Tavuk göğsü, yumurta, balık, kuru baklagiller, yoğurt, avokado, ceviz ve badem gibi kas yapan yiyecekler tüketerek kas yapımını hızlandırabilirsiniz.
Kas toparlanması ve büyümesi için şart olduklarından bolca yumurta (hem beyazı hem de sarısı), tavuk, hindi, balık, kırmızı et, kuruyemiş ve protein tozu tüketmeniz gerekir. İdeal protein ihtiyacı kişiden kişiye göre değişir ama her öğün en az 20-30 gram protein içermelidir.
Her besin grubunu barındıran dengeli bir beslenme modeli kas artışının temelini oluşturur. Kurubaklagiller, balık, tavuk göğüs, hindi, az yağlı et, yumurta, avokado, yağlı tohumlar, tam tahıllar, sebzeler, meyveler, su kas kütlesini artırmak için tercih edilen besinler arasındadır.
İlgili 23 soru bulundu
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Bu nedenle protein ağırlıklı yiyeceklerin tüketimi sağlıklı bir yaşam tarzında yapılmalıdır. Tavuk göğsü, yumurta, balık, kuru baklagiller, yoğurt, avokado, ceviz ve badem gibi kas yapan yiyecekler tüketerek kas yapımını hızlandırabilirsiniz.
Genellikle, 3 ayda vücutta ciddi bir gelişme olabilir, ancak bu, özellikle de kas hacmi ve güç açısından olabilir. Ayrıca, 3 ayda vücutta görülebilecek diğer değişiklikler arasında kilo kaybı veya kazanımı, vücut yağ oranında bir değişiklik ve fitness seviyesinde bir artış yer alabilir.
Hem büyüme (anabolik) hormonu olan insülin seviyesini artırır hem de kasları glikojenle (karbonhidratın depolanmış şekli) doldururlar ki bu iki nedenle önemlidir. İlk olarak glikojen kasları sert ve iri tutar. Glikojen kas hücrelerine su çeker ve böylece onları balon gibi şişirir.
Yalnız; protein tozu ve Aminoasit kullanımında kasta sarkma olur.Buda bir gerçek.Bunlardan uzak durmak gerekir.. vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR. Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır. Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir.Proteinsiz kas gelişmez.
Kasların büyümesinde proteinle beslenmek önemli bir detaydır. Ağırlık kaldırmak ve kas hacmini zorlamak, kasların büyümesine yardımcı olacaktır. Kasların büyümesinde protein ürünleriyle beslenmek de önemlidir. Protein ve karbonhidrat içeren gıdaların daha yoğun tüketilmesi gerekiyor.
Az ve dengesiz beslenmek, kas gelişimini engelleyen faktörler arasındadır. Örneğin, yalnızca az kalori almak için besin değeri yüksek olmayan gıdaları tüketmek sık yapılan bir hatadır. Böyle bir beslenme modeli uyguladığınızda kaslarınızın gelişimi için gereken mineral ve vitaminlerden mahrum kalmanız olasıdır.
Bir çok erkek, ilk kez ağırlık kaldırma antremanlarına başladığında haftada haftada ortalama 0.25kg yağsız kas kütlesi artısı sağladığını gösterir araştırmalar. Bu, ayda yaklaşık 1 kg kas veya yılda 12 kg ' ya denk gelebilir .
Geçmişte kas gelişimi için yüksek veya düşük tekrar sayılarının daha az işe yaradığı söylense de, bazı kanıtlar düşük veya yüksek tekrarların da kas gelişimi için en az 8-12 tekrar aralığı kadar fayda sağladığı görüldü.
1 Haftada Kas Yapmak Gerçekten Olası mı? Gününüzü spor salonunda geçirmeniz kas inşa etmek için gerekli değildir. Haftalık olarak 2 ila 3 kez 20-30 dakika arası ağırlık çalışmanız sonuçları görmek için yeterlidir. Haftalık antrenmanlarınız boyunca tüm büyük kas gruplarınızı en az iki kez hedeflemelisiniz.
Şınav Egzersizi Hangi Kasları Çalıştırır? Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.
1.Yetersiz Beslenmek Kas Gelişimini Engeller
Bu nedenle vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri doğru miktarda temin etmelisiniz. Hem karbonhidrat hem protein hem de yağ tüketmelisiniz! Kas yapmak için doğru miktarda beslenirseniz kalorilerin fazlası kas büyümesinde kullanılır, diğer bir deyişle anabolik etki yaratır.
Eğer kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız, onlara şekil kazandırmak için gereken süre ; kişinin genetik kas yapısı, metabolizma durumu ve beslenmesine bağlı olarak 6 ay – 1 yıl kadar süre gerektirir.
Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız. 6 ay düzenli devam etmeniz ve düzeninizi bozmamanız halinde 6 ay sonra 6 kg kas kazanmış olursunuz. Üstelik bu rakamların küçümsenmemesi gerekir çünkü görünüşünüz 6 kg kas kitlesiyle birlikte değişmeye başlayacaktır!
Ortalama 4-5 senede yaparsın 1 sene sonra ancak hatların belirli olacak şekilde bir vücut elde etmiş olursun.
Protein ihtiyacı kişiden kişiye değişebilir, ancak genel olarak spordan sonra 20-25 gram protein almak yeterli olabilir. Bu miktar, kas onarımını ve sentezini desteklemek için genellikle yeterlidir. Protein kaynakları arasında tavuk, hindi, balık, yumurta, süt ürünleri, baklagiller ve tofu gibi besinler bulunur.
Büyük kas gruplarına 5-6 tekrar yapmak kası uyarmaya fazlasıyla yetiyor ( doğru nizami formda en ağır kilo da yapıldığı sürece). Ağır kilo düşük tekrar büyük kas grupları için, düşük kilo çok tekrar ise küçük kas grupları için.
İşte tüm ayrıntılarıyla Diyetisyen Nesrin Eriş muzun faydalarını anlatıyor." Potasyum kaynağı olması özelliği ile kas kramplarına ve kas güçsüzlüğüne çok iyi gelir. Muzun potasyum içeriğinin fazla olması meyvenin tüketimi ile kasların çalışması, sinir uyarımı, vücudun su dengesinin kontrolü sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri