EN DEĞERLİ 3 İL: KOCAELİ, BURSA, YALOVA Marmara Bölgesi, arsa değerleri incelendiğinde bölgesel olarak Türkiye'nin en pahalı arsa değerine sahip bölge olduğu görülmektedir. Bunda, her ne kadar en büyük etkiyi İstanbul sağlasa da, yine ülke genelinde ilk 10'a giren sırasıyla Kocaeli, Bursa ve Yalova gibi iller mevcut.
Arsa almak isteyenler gelişime açık bölgeleri araştırır. Kentsel dönüşüm, okul-hastane yapımı gibi nedenlerle değerinin artacağına kesin gözüyle bakılan yerlere yatırım yapmak daha mantıklıdır. Bunun yanı sıra hali hazırda değerlenmiş bölgeler de yatırım kaynağı olarak düşünülebilir.
Çanakkale'nin özel olmasının nedenlerinden biri de, çok şükür, yabancıya gayrimenkul satışının mümkün olmaması. Yasak! Merkezde ve Boğaz'a kıyısı olan ilçelerinde yabancılar gayrimenkul alamıyor. Fiyatların bu seviyede kalmasının nedenlerinden biri bu.”
Arsa yatırımı, uzun vadeli bir yatırım stratejisidir ve potansiyel olarak yüksek kar getirebilir.
Arsanızın değeri, arsanın içinde bulunduğu bölgede sosyal imkanlar, fiziksel koşullar, ulaşım olanakları ve diğer avantajlı durumlar ne kadar artarsa, o kadar artar. Arsanızın çevresindeki inşaatlar ve projeler, arsanızın değerinin artışını destekler. Göç alan ve kentleşmenin kaydığı bölgeler mutlaka değerlenir.
İlgili 35 soru bulundu
Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yapılan araştırmaya göre Haziran 2023 itibarıyla Türkiye'de arazi, bağ, bahçe ve tarım alanlarında satılık birim metrekare fiyatları 330 TL oldu, son bir yıl içerisinde fiyatlar yüzde 119 arttı. 2023 yılının başından bu yana artış ise yüzde 34'e ulaştı.
Üç komşu arsanın metrekarelerinin toplanmasının ardından arsaların rayiç bedelleri de toplanır. Ortaya çıkan toplam rayiç bedel, toplanmış olan metrekareye bölünür. Ortaya çıkan sonuç ise rayiç bedeli hesaplanan arsanın metrekaresiyle çarpılır. Gerçekleştirilen bu işlemler sonucunda arsa değerine ulaşılmaktadır.
Arsa, uzun vadede en fazla getiriyi sağlayan yatırım aracıdır. Konutta ise fiyatlar bazı dönemlerde artar, bazı dönemlerde yerinde sayar, hatta reel olarak geriye gider. Bunun temel sebebi, arsa ve konutta fiyat artışına yön veren dinamiklerin farklı olmasıdır.
Tercih ederdiniz ? Tabii ki imar durumu belli olan bir arsa imarı belli olmayan bir tarladan 10 kat daha değerlidir.
Sonuç olarak ilgili kanun maddelerinde yıl içerisinde alım satım konut alım satım sayısıyla ilgili sınırlayıcı bir madde bulunmuyor.
Çanakkale, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde bulunan tarihi ve turistik bir şehirdir. Çanakkale'nin sahip olduğu güzelliklerden biri de yazlık olarak satın alınabilecek yerlerdir.
İster yaşamak için ister yatırımlık olarak tercih edilen arsaların bulunduğu bölgenin ulaşım imkanlarına yakınlığı, gelişim potansiyeli, konumu, büyüklüğü, imar durumu, biçimi, boyutu ve zemin durumunun öğrenilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra arsa yapı ile mülkiyet yapısının da araştırılması önemlidir.
Bunun için zeytinlikler veya imarlı ya da imarsız arsalar da uygun arazi seçenekleri içerisinde yer almaktadır. Arazi seçiminde genel olarak bir yasal sınırlama bulunmadığını ayrıca belirtmek gerekmektedir.
Tarla, bağ, bahçe gibi arazilerin imarı yoktur. Bu araziler imarsız toprak parçalarıdır ve bu arazilere ev yapmada herhangi bir sakınca yoktur. Yani siz zeytinlik, bağ, bahçe gibi imarsız toprak parçalarınızın üzerine belirli şartları yerine getirmek kaydıyla, özel amaçlı yapı inşa edebilirsiniz.
Burada da 2021 fiyatları ilk gelişme dönemlerindeki fiyatlarla farklılık gösterse de batıya doğru gelişen Ankara şehri için köprü görevi gören bir konumda yer almaktadır. İçerdiği yaşam alanları, nezih ve elit çevresiyle tercih ederken şüphe duyulmayacak yerleşim alanlarından birisidir.
İstanbul'un gelişim aksının doğu-batı yönünde olması için sürdürülen çalışmalar kapsamında kentin iki değil, üç parçaya bölünmesi de öngörülüyor. Buna göre Avrupa Yakası'nda Silivri, Anadolu Yakası'nda Kartal olmak üzere iki yeni şehir merkezi daha oluşturulacak.
Tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor. Eski kanuna göre 5 bin metrekarenin altındaki tarlalara prefabrik ev yapılmasına izin veriliyordu fakat son düzenlemelerden sonra 2023 yılında herhangi bir ev için tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor.
Bu bölümde; “on katlı apartman ve arsası”, “bahçeli ev”, “zeytinyağı fabrikası ve tarla”, “fındık bahçesi” biçiminde tanımlamalar varsa, cins değişikliği yapılmış demektir. Yalnızca “tarla”, “arsa” gibi tanımlamalar ise, cins değişikliğinin yapılmamış olduğunu gösterir.
Tasarıya göre, tarımsal araziler, bölgesel özellikler de dikkate alınarak 20 dönümün altında bölünemeyecek. Araziler, mirasçı çocuklardan tek bir kişiye devredilebilecekken, hissesinin devrini istemeyen aileler "şirketleşme" yoluna gidecek. Aile malları ortaklığı kurularak, herkes hakkı oranında pay alacak.
Tarla ise; Tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsa; İmar uygulaması olan ve üstüne bina yapılabilen, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçası olarak ifade ediliyor.
Nef ARSA Sakarya sahipleri, proje içerisinde yer alan Nef tarafından yapılacak öğrenci rezidansı ile kira getirisi de elde edecek. Böylece değeri sürekli artan risksiz bir yatırım yapan yatırımcılar, aynı zamanda garantili ikinci bir gelir de kazanacak.
Tarla, arsa, bağ, bahçe vb. nitelikli bir gayrimenkul satın almak toplumda "uzun vadeli yatırım" olarak kabul edilir. Genel görüş "bu yatırımların getirisinin çok olduğu ancak torunların faydalanabileceği" şeklindedir.
Dönüm, 1.000 m2 alana eşit olan bir ölçü birimidir. 1945 yılında çıkan yasa öncesindeki, eski kullanım şeklinde ise 30,31 m boyu, 30,3 m eni olan bir alan olan 918,393 m2 için kullanılırdı. Günümüzde ise 1.000 m2 alana eşit olan dekar yerine kullanılmaktadır.
Rayiç bedelin belirlenmesi, bir malın değerine uygun satılması, sigorta ve vergi bedellerinin en doğu şekilde hesaplanabilmesi için büyük önem taşır. Konut ve arsa gibi gayrimenkullerin rayiç bedeli bağlı bulundukları belediyeler tarafından belirlenir.
Toplam alanın 1000 metrekare olduğu bir arsa için tapuda belirtilen rakam 1000 metrekare olarak varsayılırsa, tapu katlarında kişiye ait olan alan da 20/500 ise, (1000/500)x20 işlemi yapılıyor. Ortaya çıkan 40 sayısı, kişinin arsadaki hisse payına denk geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri