Çünkü bilinçaltınız, bu verileri yüzün asimetrik özellikleriyle bütün olarak algılar ve o şekilde kaydeder. Aynaya baktığınızda ise kendinizi farklı açılardan gördüğünüz için yüzünüzün simetrik olduğunu düşünürsünüz. Aslında aynada gördüğünüz şey gerçek görüntünüz değil, sadece yansıyan görüntünüzdür.
Kamera ile ters taraflara bakmanıza rağmen, aynalanmış selfie görüntüsünde yönleriniz ile aynı olacaktır. Böylece kendimizi daha rahat ayarlayıp poz verebiliriz. "Doğru" görüntü yazıların düz okunduğu görüntüdür. Dışarıdan o görüntüde görünürsünüz.
Aynaya baktığımızda gördüğümüz şey aslında kendi görüntümüzün aynısı değil, yansımamız. Aynada görülen yansıma, görüntümüzün ters çevrilmiş hali. Her gün aynaya baktığımız için bu çevrilmiş görüntüye alışırız. Yani bu görüntü biz değiliz yalnızca göz alışkanlığı olduğu için yadırgamıyoruz!
aynadaki görüntü bir yansıma olduğu için sanal görüntüdür yani çevrilmiş halidir gerçek görüntü değildir. ve evet bir fotoğraf makinesinin kamerasından/ telefonun arka kamerasından çekilen fotoğraf neyse diğer insanlar da sizi öyle görmektedir.
Ön kamera ayna gibi gösterdiği için kendi görüntüne alışkınsın. Kendini sürekli aynada gördüğün görüntü aslında gerçek görüntün değil senin yansıman. Arka kameradan çekindiğin fotoğraf veya videolar aslında senin gerçek görüntülerindir.
İlgili 30 soru bulundu
Aynaya baktığınızda ise kendinizi farklı açılardan gördüğünüz için yüzünüzün simetrik olduğunu düşünürsünüz. Aslında aynada gördüğünüz şey gerçek görüntünüz değil, sadece yansıyan görüntünüzdür.
görüntü ışığın yansımasıyla oluşur, fotograflarda da ışığın miktarı ve ışığı nasıl yansıttığıyla alakalı olarak farklılıklar oluşur. eğer cildin yağlıysa ışığı fazla yansıtırsın görüntüde farklı çıkarsın, cildin mat ise ışığı az yansıtır farklı çıkarsın.
Aynalara baktığımızda algıladığımız görüntüler gerçek ve sanal (zahiri) olarak ikiye ayrılır. Gerçek görüntülerin kaynağı belirli bir noktada kesişen, sanal görüntülerin kaynağı ise sanki bir noktadan yayılıyormuş gibi görünen ancak aslında ayna üzerindeki farklı noktalardan yansıyarak gözümüze gelen ışık ışınlarıdır.
"insanların yüzleri tam simetrik değildir. aynaya baktığında kendini güzel görebilir. insanın kendisini aynada gördüğü hali diğer insanların ona baktığında gördüğü haliyle aynı değildir. tam tersidir. sağ sol değişir yani. fotoğraflar tam karşıdan çekilir. insanın yüzünün solu fotoğrafta sağdır.
Düzlem Ayna (Düz Ayna)
Cisimlerin görüntüsünü gerçeğe en yakın şekilde gösteren aynalardır. Çünkü yansıtıcı yüzeyleri düz olan aynalardır. Düz ayna gelen ışınları, gelme açısının yansıma açısına denk bir şekilde yansıtmaktadır.
Odaklama: Fotoğrafın odak noktası yüzünüzün dışında ise veya doğru bir şekilde ayarlanmamışsa, yüzünüz yamuk veya bulanık görünebilir. Işıklandırma: Yanlış veya dengesiz ışıklandırma, yüzünüzün yamuk görünmesine yol açabilir. Gölgelerin yanı sıra aydınlatmanın yönü de yüz hatlarının algılanan şeklini değiştirebilir.
Kendimizi sürekli olarak aynada görüğümüzden dolayı, beynimiz aynadaki ters görüntüyü görmeye alışıyor. Ters görüntüye sıklıkla maruz kaldığımızdan ötürü de yüzümüzle ilgili en küçük detayları bile ezberleriz. Bu yüzden de aynadaki görüntümüz, fotoğraftaki görüntümüzden daha cezbedici gözükür.
LCD monitördeki görüntüler aynaya göre tersi halinde gösterilir. Bu özellik, kameranız Shooting Grip gibi bir aksesuar üzerine monte edilmiş haldeyken kendi portrelerinizi çekmek istediğiniz durumlarda kullanışlıdır. Çekilen görüntüler, aynaya göre tersine çevrilir.
Bütün aynalar aynı özelliklere sahip değildir. 🔹 Çukur ayna, görüntüyü ters gösterir. 🔹 Tümsek ayna, görüntüyü küçük gösterir.
Aynalar, camlar veya diğer yansıtıcı yüzeyler gibi alanların dışında, ışığın olmaması gereken yerlerde ışık parıltıları görürseniz bir kamera bulmuş olabilirsiniz. Aynalara da şüpheci yaklaşmalısınız, çünkü ayna arkasına gizlenmiş olan bir kamerayı göremezsiniz.
iPhone'unuzla bir özçekim yaptığınız zaman stok kamera uygulaması varsayılan görüntüyü ters çevirir. Böylece siz fotoğrafı çekmeden önce ekranda gördüğünüz ayna görüntüsünün tam tersi bir görüntü cihaza kaydedilmiş olur.
Aynaya baktığımızda kendi görüntümüzün aynısını değil, bir yansımasını görürüz. Aynada gördüğümüz bu yansıma ise görüntümüzün ters çevrilmiş halidir. Bu nedenle de “Ayna Ters mi Gösterir Düz mü?” sorusunun cevabı terstir. Sık sık aynaya baktığımız için aynadaki çevrilmiş bu görüntümüze alışırız.
Zira ayna, görüntünüzü olduğu gibi alıp, iki boyutlu hale çeviriyor. Yani siz, aynanın yüzeyine presleniyorsunuz. Bu yüzden, yatay düzlemde ters gibi geliyor.
ÇİFT TARAFLI AYNA NEDİR? Çift taraflı ayna genellikle polisler tarafından sorgu odalarında kullanılmasıyla bilinir. Bu aynaların diğer taraftan görülebilme gibi bir özelliği bulunur. Bir tarafı normal ayna gibiyken, diğer tarafı da normal cam gibi karşıyı görür.
Tümsek Aynalar
Bu özelliklerinden dolayı kavşaklarda, otomobillerin yan ve dikiz aynalarında, mağaza ve marketlerdeki güvenlik kameralarında kullanılır.
Sır adı verilen bu metal kaplama, aynanın ışığı yansıtarak görüntü vermesini sağlar. Kolayca şekil verilip cilalanabilmeleri, böylelikle pürüzsüz hâle getirilebilmeleri ve dayanıklı olmaları sebebiyle metaller, ayna yapımında çok eskiden beri kullanılırdı.
Koridor boyunca duvara asılan bu aksesuarlar sayesinde, enerjinin hızı yavaşlar ve olumsuz etkisi yok olur. Yatak odalarında yatağı yansıtacak şekilde ayna asmak da uğurlu değildir. Eğer ayna yatağı, özellikle yatağın başucunu yansıtırsa, karı koca arasındaki ilişki ve huzur bozulabilir.
Beynimiz otomatik olarak normal olan oymuş gibi algılar ancak kameralar böyle değil. Bu yüzden fotoğraflarda her ışığa dikkat etmeliyiz. Kamera bütün ışığı, renkleri, gölgeleri yakalar ve fotoğrafta büyük rol oynar. Fotoğrafçıların dediği gibi “Işık yapabilir de kırabilir de!”
Fotoğraflarda güzel çıkmak için dilinizi dişlerinizin arasında tutarak gülümseyin. Kilolu görünmek istemiyorsanız kollarınızı vücudunuza yapıştırmadan poz verin. Gıdınızın çıkmasını istemiyorsanız çenenizi kaldırarak poz verin. Fotoğrafta güzel çıkmanın yolları arasında yüzünüzün açısı da büyük önem arz etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri