İşte bu durumda son çare olarak güçlü bir ağrı kesici kullanmalısınız. Majezik bu konuda oldukça işinize yarayacaktır.
Evde bulunan parasetamol ve iboprofen içeren ağrı kesicilerden içebilirsiniz. Ağrınız şiddetlendiği için gereğinden fazla ve sıklıkta içememeli ve dozajı geçmemelisiniz.
Diş ağrısını hafifletmek için kullanılan ilaçlar arasında Minoset Plus, Majezik, Arvales, Majezik Diş Uyuşturucu Sprey, Parol, Gripin Şurup, Etol, Dişinol, Vermidon ve Dolorex gibi ilaçlar bulunmaktadır. Ancak, bu ilaçların doğru şekilde kullanılması ve yan etkilerinin göz önünde bulundurulması önemlidir.
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Sirkeli su ve tuzlu su gargarası: bu yöntem tamamen çözüm olmasa da kısmi olarak diş ağrısını uyuşturur ve geçici bir rahatlık sağlar. Buz kompresi: buz kompresi ile ağrıyan yerinizi uyuşturmak adına soğuk su ile ya da buz ile ağrıyan yerinize buz tedavisi yapabilirsiniz.
Hadis: Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur."
Dişin üzerine basıldığında ağrı olması veya en küçük bir temasın bile ağrı nedeni olması dişin sinirinde bulunan iltihabın, kök ucundan dışarı yayıldığı anlamına gelir. Bu durumda yapılması gereken tedavi; “Kanal Tedavisi”dir. Hemen bir diş hekimine veya Endodontiste gitmelisiniz aksi halde her an bir apse gelişebilir.
Dolorex, diş ağrısı için kullanılan bir ağrı kesici ilaçtır ve etkisi ağrının şiddetine bağlıdır. Ancak, ilacın yan etkileri nedeniyle doktor tavsiyesi olmadan uzun süreli kullanımı önerilmemektedir. Diş ağrısından kurtulmak için alternatif yöntemlerin yanı sıra, mutlaka bir diş hekimine başvurmak gerekmektedir.
1 – Arveles Diş Ağrısı İçin Kullanılır mı? Hafif düzeydeki ve orta şiddetteki çeşitli ağrıların semptomatik tedavisinde kullanılan Arveles; diş ağrısı için tercih edilen bir ilaçtır. Günlük olarak 4 – 6 saatte ya da 8 saatte bir kullanımı önerilir.
Absorpsiyon hızı da (zaten) oldukça hızlıdır, öyle ki 5. dakikada ağrı kesici etkisi başlar ve 15-20 dakika arasında ağrı kontrol altına alınmış olur. Üstelik Apranax etken maddesi olan Naproksen Sodyum, Kan-Beyin bariyerini aşamaz.
İlk 24 saat diş ve dişetlerinizde ağrı ve hassasiyet olması çok doğaldır. Bunu önlemek için kuvvetli bir ağrı kesici kullanmanızı tavsiye ederiz. Majezik veya apranax fort on iki saatte bir alınabilir.
Diş Apsesi Nasıl İner? Sadece diş etinde oluşan, dokuya zarar vermeyen diş apsesi kısa sürede kendiliğinden geçebiliyor. Fakat diş apsesi geçmiyor ve sık sık yineleniyorsa diş hekimine görünmenizde yarar vardır. Diş kökünde veya diş ile diş eti arasında oluşan diş apsesi önlem alınmadığı takdirde kendiliğinden geçmez.
Erişim açma: Dişin üst kısmında bir delik açılır, böylece sinire erişim sağlanır. Bu işlem için özel dental aletler kullanılır. Sinir çıkarma: Delikten erişildikten sonra, dişin içerisindeki sinir dokusu ve enfekte olmuş dokular dikkatlice çıkarılır.
Bu tür vakaların antibiyotikle tedavi edilmesi gerekir. Diş enfeksiyonlarının tedavi edilebilmesi için genellikle 7 ila 10 gün süreyle antibiyotik kullanımı söz konusu olabilir. Diş hekimleri hasta özelinde; penisilin, klindamisin ya da metronidazol antibiyotikleri reçete etmeyi tercih edebilirler.
Diş apsesi kendiliğinden kaybolan bir durum değildir. Bu nedenle belirti olması halinde en kısa sürede diş hekimine gidilmelidir. Diş apsesi tedavi edilmediği takdirde kötüleşerek enfeksiyonun vücudun diğer bölgelerine yayılmasına ve hayatı tehdit eden komplikasyonların oluşmasına neden olabilir.
Kişinin apseli dişe müdahalesiyle apsenin patlaması ve delinmesi zararlı sonuçlar doğuracağından yapılmaması gereken bir harekettir. Patlayan ve delinen apse ilerleyen zamanlarda iltihabın tekrar oluşmasına sebep olabilmektedir.
Diş etinde oluşan bu apsenin azalması ve şişkinliğin inmesi için gün içerisinde sık sık soğuk kompleks yapılması önerilmektedir. Aynı zamanda tuzlu su ve sirkeli su ile ağzı çalkalamak ve gargara yapmakta bu bölgede oluşan apsesinin azalmasını sağlayacaktır.
Kesinlikle ağrıyan diş üzerine ASPİRİN ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır. Kimyasal yapıları nedeni ile bu gibi ilaçlar diş etinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilmektedir. Bu da diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına neden olacaktır.
Diş zonklaması ise genellikle diş sıkma veya diş gıcırdatma alışkanlığı, dişeti hastalığı veya çene kaslarının gerilmesi sonucunda ortaya çıkar. Süre: Diş ağrısı genellikle sürekli veya tekrarlayan bir ağrıdır.
Zonklayan diş ağrısı genellikle ağızda dişe bağlı bir enfeksiyon veya diş eti enfeksiyonu olduğunu gösterir. Çoğu durumda, bu bir çürük veya apse olacaktır. Bu nedenle zonklayan diş ağrıları dikkate alınmalıdır. Diş ağrısının geçici bir hassasiyet olduğuna inanan kişiler, diş hekimine gitmeyi geciktirebilir.
Soğuk kompres, ısıtma, ağrı kesiciler ve diş temizliği gibi basit yöntemlerle diş ağrısını hafifletebilirsiniz. Ancak, bu yöntemler yalnızca geçici bir çözümdür. Eğer uyutmayan diş ağrısı devam ediyorsa, bir diş hekimine gitmek en doğru yol olacaktır.
Diş Ağrısına İyi Gelebilen Evde Yapılabilecek Yöntemler Nelerdir? Tuzlu su ile gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak, sarımsağı ezip ağrıyan bölgeye uygulamak, suya eklenen karanfil yağı veya kekik yağı ile gargara yapmak evde uygulanabilecek yöntemlerdir.
Diş ağrısı, bilindiği üzere insanın yaşayabileceği en şiddetli ve korkunç ağrıların başında gelir. Eski ata sözlerinden biri olan "kabir azabına benzer" deyimi diş ağrısı için kullanılmamıştır. Bu deyim ile bu ağrının ne kadar kuvvetli ve etkili olduğunu ifade etmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri