Güçlü parmakların özelliği Başparmağın güçlü oluşu, işinizdeki başarının bir göstergesidir. Güçlü bir işaret parmak, zekâ ve karakter gücünü belirtir. Orta parmağın güçlü olması sorumluluk, güven ve zekâ göstergesidir. Yüzük parmak, sanatsal yetenek ve becerilerinizin gelişmiş olduğunu gösterir.
Bunlara göre, kadın cinsiyetinde işaret parmağı uzunluğu ile östrojen hormonu yüksekliği arasında, erkek cinsiyetinde ise yüzük parmağı uzunluğu ile testosteron hormonu yüksekliği arasında ilişki bulunmaktadır10.
Serçe parmak, Buddhi Mudra, Zihin Berraklığının Mühürü : Baş ve serçe parmaklarının bir halka gibi birleştirilmesi ile yapılır. Serçe parmak iletişim ve bununla beraber iletişimdeki berraklığı ve sezgiselliği geliştirir. Ruhsal ve psişik gelişim sağlar. Merkür gezegenine bağlıdır.
Orta parmak, fallusu temsil ederken hemen sağ ve solundaki iki parmak ise testisleri temsil etmektedir. Testisleri temsil eden bu iki parmak, orta parmağın hemen yanında yer almasıyla jest, apotropaik bir güç kazanmış olabilir.
Ayrıca Türkiye Türkçesi ağızlarında da serçe parmağı karşılayan cıddik parmak, cırt barmaḫ, cırtlık parmak, cici bānak, çeçele barmaḫ, çıta parmak, çiçe, çite parmak, çıtık parmak, çili parmak, çinçe parmak, dilce parmak vb. çok sayıda söz kullanılmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Parmakların aniden kilitlenmesi, kasılı kalması ve ağrıması gibi belirtilerle ortaya çıkan tetik parmak, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir hastalık. Genel olarak küçük parmak, yüzük parmağı ve başparmakta ortaya çıkan tetik parmak sorunu, özellikle sağ el parmaklarında yaygın olarak gözlemlenir.
İşaret parmağı veya şahadet parmağı başparmak ile orta parmak arasında yer alır. Sağ el baz alındığında insan elinin ikinci parmağıdır. Anatomide digitus secundus veya digitus II olarak anılır. İnsanların genelde en çok kullandığı parmaktır ve oldukça hassastır.
Bizim kültürümüzde fazla bir anlam taşımasa bile özellikle Batı Avrupa kültüründe birine orta parmağını göstermek ağır hakaret anlamı taşır. İşaretin kökeni Ortaçağ'da İngiliz okçularına dayanmaktadır. İngiliz okçularının kullandıkları yaylara LONGBOW (uzun yay) adı verilir ve yayı germek için orta parmak kullanırdı.
Jin Shin Jyutsu yöntemine göre el parmaklarının bağlı olduğu organlar, sistemler ve hisler şu şekilde: Başparmak: Mide ve dalağa bağlıdır. Sindirim sorunlarına ve baş ağrılarına yardımcı olabilir.
Baş parmak Türkiye'de Milli Görüş Hareketi'nin el işareti olarak biliniyor.
Ulnar sinir el bileğine girerken bu kez başka bir kanaldan/tünelden de geçer (Guyon kanalı). Ulnar sinir elde serçe parmağı ve yüzük parmağın yarısına his verir.
erkeklerin serçe parmaklarının tırnaklarını diğerlerinden uzun bırakması bekâr olduklarını simgeler. Türkiye'de: ... bir kişiye doğru serçe parmağın uzatılması bahse girmeye çağrı anlamını taşır.
Başparmak: Bedenimizden şuuraltı kalıplarından bağımsız olarak akan ilahi enerjinin sembolüdür. İrade gücünü, boşluğu ve sonsuzluğu temsil eder.
Manning ve ark. 8; kadın cinsiyetinde işaret parmağı uzunluğu ile östrojen hormonu yüksekliği arasında, erkek cinsiyetinde ise yüzük parmağı uzunluğu ile testosteron hormonu yüksekliği arasında ilişki olduğunu belirtmişlerdir.
Orta parmak, insanda her iki elde de yüzük parmağı ve işaret parmağı arasında yer alan, üçüncü sırada bulunan parmaktır. Genelde ellerde yer alan en uzun parmaktır.
Baş parmak (Endişe) : Endişe gibi duygularla savaşmaya yardımcı olur. İşaret parmağı (Korku) : Korkuyla baş etmeye yardımcı olur. Orta parmak (Öfke) : Öfke ve kırgınlığı kontrol etmeye yardımcı olur. Yüzük parmağı (Mutsuzluk) : Depresyon ve üzüntüyle savaşmaya yardımcı olur, daha kararlı olmayı sağlar.
Ayak Tabanı Topuk Bölgesi: Topuk bölgesi bağırsakları temsil eder. Ayak Tabanının Orta Bölgesi: Ayak tabanının orta bölgesi mide ve bağışıklık sistemi ile ilişkilendirilir.
Median sinir dediğimiz, başparmak ve işaret parmağının hareket ve duyusunu sağlayan bir sinirde bileğin iç yüzünün ortasından geçerek el içinde dallara ayrılır. Bu sinirin üstü, el bileği hizasında ve kısmen de avuç içinde kalın koruyucu özelliği olan bir bandla kaplıdır.
Nah hareketi, yumruk şeklindeki bir elin başparmağının aynı elin işaret ve orta parmakları arasına yerleştirilmesiyle oluşan bir el hareketidir. Avustralya, Birleşik Krallık ve Kanada'da yaygın olarak küçük çocuklara "burnunu çaldım" şakası amaçlı kullanılırken Türkiye'de agresif ve kaba bir anlama gelmektedir.
Nah çekme eylemi genelde “nah yaparsın” “nah gidersin” “nah sana” gibi sözler ile el hareketi yapmak suretiyle gerçekleştirilir. Türk toplum kültürüne göre hakaret niteliği taşımaktadır. Bu nedenle nah çekmek hakarettir. Dikkat edilmesinde fayda vardır.
[1] "Kendine, hakkın olmaksızın bir menfaat sağlamak" anlamında kullanılan bir söz.
İkinci sırada, işaret parmağı, üçüncü parmak orta parmak dördüncü sırada adsız parmak olarak bilinen yüzük parmağı bulunmaktadır. En sonda bulunan ve en küçük parmak olarak görülen parmağa da serçe parmak denmektir.
Namazın ilk ve son oturuşlarında Tehıyyât okunurken “lâ ilâhe” denince sağ elin şahâdet parmağını kaldırıp, “illâllah” derken de indirilmesi sünnettir. Bunu yaparken baş parmak ile orta parmak halka edilmeli; diğer iki parmak da içe bükülmelidir. Bir çok kimseler bu sünneti yapamazlar.
Caiz midir? Şafii'de şehadet parmağını kaldırmak sünnet, Hanefi'de caiz değildir. Parmak kaldırmaya, müctehid âlimlerin bir kısmı mekruh bir kısmı sünnet demiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri