Büyük bir tencereye vişnelerimizi koyalım, üzerine 2 litre suyu koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynayan vişnemizin üzerine şekeri ekleyip, vişneler iyice yumuşayana kadar 15-20 dakika kaynatalım. Ocağın altını kapatıp süzgeç yardımıyla posasından arındıralım.
Vişneleri küçük keskin, bir bıçak yardımıyla çizik atın ve çekirdeklerini ayıklayın. Düdüklü tencereye koyun. Tamamını tencereye koyduğunuz vişnelerin üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve karıştırın.
Tenceremize vişne ve suyu koyup yaklaşık 15 dk. orta ateşte kaynatıyoruz. Rengini vermiş olduğunu ve vişnelerin haşlandığını göreceksiniz bu aşamada şekerini ilave edip (şekerin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) 5 dk. kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
İlgili 40 soru bulundu
500 gr vişne. 1,5 litre su. 1 su bardağı toz şeker. 1/2 limon suyu.
Kaynayan ve şekeri eriyen vişnelerin altı kısılarak 1,5 saat kadar kısık ateşte kaynatılır ve altı kapatılır. Daha sonra bir süzgeç yardımı ile suyu süzülen vişneler kenara alınır. Soğuyan vişne suyu şişelere boşaltılır, buzdolabına kaldırılarak uzun süre muhafaza edilebilir. İstendiği zaman sulandırarak içilir.
Bu durumda 7 tam su bardağı dolusu vişneye bir su bardağının üçte ikisi kadar daha ilave edilerek bir kiloluk vişne elde edilebilir. 250ml'lik bir su bardağı ise 175 gram civarında aynı durumdaki vişneye karşılık gelir. Beş bardak ve bir bardağın üçte ikisi yeterli olabilir.
Püf noktaları Tıpkı reçellerde yaptığımız gibi 1 gece öncesinden vişne ve şekerleri bir tencereye alarak bekletmelisiniz. Bu işlem hem vişnenin şekeri içerisine almasını hem de suyunu salmasını sağlayacaktır. Vişne şurubunuza eklediğiniz limon tuzu daha dayanıklı olmasını ve hemen bozulmamasını sağlayacaktır.
Süzgeçte süzülen vişnelerin suyu soğutulup cam şişe veya kavanozlara dökülüp buzdolabında saklanır.
Tencerenizin içerisine su, toz şeker, tarçın, karanfil ve zencefili ekleyip ocağa alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Suyunuz kaynayınca içerisine vişnelerinizi ekleyip kaynatmaya devam edin.
Vişneler yıkanır süzülür. 4 bardak vişne kaseye alınır üzerine şeker konulur ve ellerimiz ile kasenin dibine bastıra bastıra mıncıklanır. İsterseniz çekirdeklerini çıkarıp robotta da çekebilirsiniz yine elinizde de ezebilirsiniz. Çekirdeksiz yaptığınızda hiç süzmeden parçalı buz gibi komposta gibide içebilirsiniz.
Ev Yapımı Vişne Suyu Tarifinin Püf Noktası
Tarçın ve karanfil çok güzel bir aroma veriyor.
Tüm Aşamaları Dakikalı Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
yani 5 su bardağı toz şeker 1 kg geliyor..
Ambalaj açıldığında bulaşma ve dolayısı ile bozulma başlar. Bu nedenle, kalan meyve suyu buz dolabında muhafaza edilmeli ve 2-3 gün içinde tüketilmelidir.
Vişne reçeli hazırlamak için 1 kilo vişneye 500 gram toz şeker eklemeniz yeterli olacaktır.
Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limonun suyunu sıkıp ekleyin. Vişneler çatlayana kadar kaynatın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Limon suyunun asidik özelliği çok güçlüdür ve diğer asidik meyvelerin lekelerini çıkarmada da oldukça etkilidir. Vişne lekesi gibi çıkarılması güç lekeleri eşyalarınızdan çıkarmak için limon suyunu kullanabilirsiniz. İlk olarak bir kabın içine bolca ekleyin.
ABD'deki Louisiana Eyalet Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, sabah ve akşam bir bardak vişne suyu içenlerin, yaklaşık 90 dakika fazla ve daha iyi uyuduğunu gösterdi.
Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp şekeri ekle ve suyunu karanfili ekle ocağa alın.Kaynayana kadar bekleyin.Vişneler yumuşayana kadar ve rengini bırakana kadar kaynatın.Sonra ılıtıp dolaba kaldırın soğuyunca servis edin.
Vişne Suyu Malzemeleri 1 kilo vişne 3 – 3,5 litre su 3 – 4 adet tane karanfil 1 adet çubuk tarçın 1,5 su bardağı toz şeker Bir tencereye vişne, karanfil, çubuk tarçın ve suyu ekleyip, 20 – 25 dakika kaynatın. İçerisine toz şekeri ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra süzün ve servis edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri