3 iri tane ya da 6 küçük tanesinin 1 dilim ekmek kadar enerji verdiğini ve bol nişasta dolayısıyla karbonhidrat içeriğini de göz ardı etmememiz gereken kestane; şeker hastalarında kan şekeri takibinde kontrolü kaybetmemek için ve dengeyi sağlayabilmek için günde 5-6 taneden fazla tüketilmemeli ve bir ara öğün gibi ...
Lif içeriği sayesinde bağırsaklarda yavaş emilir ve kan şekerinin çabuk yükselmesine neden olmaz. Bu özelliği ile şeker hastaları da kontrollü olarak bu besini tüketebilirler.
Kestane tüketimi için önerilen günde 10 adettir. 10 adet kestanenin karşılığı bir elmaya denk gelir. Günde tüketilen 10 adet kestane ile 8 gramlık lifi alabilirsiniz. Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için tüketmeniz gereken kestane ise 100 gramdır.
Kestane bu karbonhidrat yüküne karşılık olarak 100 gr.'da ortalama 3 ila 5 gr. Lif içermektedir. Şeker 10,6 gr.
Kestanenin haşlanarak pişirildiğinde kalori oranı düşüyor, kızartıldığında ise kalori oranı yükseliyor ve daha çok enerji veriyor. Bu açıdan günde 3 kestane tüketilmesini öneriyoruz."
İlgili 45 soru bulundu
1 adet küçük boy kestane 18 kalori. 1 adet orta boy kestane 26 kalori. 1 adet büyük boy kestane 56 kalori. Orta boy porsiyon ise 106 kaloridir.
İçerdiği antioksidanlar ile vücudun arındırılmasına yardım ederek mideye ve karaciğere iyi gelir. Zengin bir lif kaynağı olduğundan tokluk hissi ve organizmanın su dengesini sağlamada etkin rol oynar. Kasları kuvvetlendiren ve enerji veren içeriğiyle yorgunluk ve halsizliği engeller.
Çıtır çıtır kızarmış, sıcacık bir kestaneye karşı koymak çoğumuz için imkansız neredeyse. Ancak kış sofralarının bu cezbedici lezzetine kanarak ölçüyü aşmamak, kararında tüketmek çok önemli. Zira yüksek karbonhidrat içeren kestanenin üç tanesi bir dilim ekmeğe eşit!
Bu nedenle zayıflama diyeti uygulayanlar ve şeker hastaları kestaneyi tüketir tüketmez bir protein kaynağı tüketmelidirler ki kan şekerleri hızla yükselmesin. Ancak eğer kestaneyi haşlayarak tüketirseniz kilo aldırıcı etkisini azaltabilirsiniz.
Diyette kestane ne kadar yenmeli? Ayrıca A vitamini kaynağı olan kestane günde 10 adet yenildiğinde kolay kilo verdirir ve uzun süre tok kalmaya da yardımcı olur.
Sıcacık doyurucu özelliğiyle kestane besleyici bir yiyecek. Demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, E ve C vitamini gibi birçok besin ögesini bulunduran kestanenin faydası çok. Ama kestanenin yüksek karbonhidrat kaynağı olduğunu unutmadan tüketilmesi gerekiyor. Öyle ki 3 tane kestane 1 dilim ekmeğe eşit.
3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) Çıtır çıtır kızarmış, sıcacık bir kestaneye karşı koymak çoğumuz için imkansız neredeyse. Ancak kış sofralarının bu cezbedici lezzetine kanarak ölçüyü aşmamak, kararında tüketmek çok önemli.
Yaklaşık 100 gramlık bir kestane şekeri porsiyonu 204 kalori içerir.
Kestane nasıl tüketilmeli? Kestaneyi dilerseniz çiğ bir şekilde dilerseniz de pişirerek tüketmeniz gerekmektedir. Kestane en faydalı yiyeceklerden bir tanesi olduğundan dolayı pişirerek tüketmeniz daha çok önerilmektedir.
Badem ve ceviz
Hem ceviz hem de bademde bulunan yüksek lif ise insülin direncini düşürmeye yardım eder ve kan şekerinin daha kolay dengelenmesini sağlar. Düzenli olarak ceviz ve badem tüketimi diyabeti olanların insülin dengesini sağlayarak kilo vermesine yardımcı olur.
Yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle, şeker hastalığı, kolit veya obezite hastalarına kestanenin kontrollü tüketilmesi önerilir. Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir.
Her ne kadar doğal olsa da bal, reçel, pekmez gibi tatlı gıdalardan da uzak durulması gerekmektedir. Margarin ve tereyağı da diyabet hastaları tarafından tüketilmemelidir.
Böylece daha fazla yağ yakmanızı sağlayarak formda kalmanıza katkıda bulunabilirler. Duş almak, kan şekeri düşüşünde etkili olabildiği fark edildi. Araştırmalar, katımcıların sıcak bir banyo yaptıklarında, yemek sonra en yüksek kan şekeri seviyelerini kabaca %10 oranında daha düşük seyrettiğini gösteriyor.
İkinci saatte düşük miktar (30 gram) bal verilen gruptaki hastaların büyük bir çoğunluğunda (yüzde 68) ortalama kan şekeri seviyesindeki yükselmenin 30 (mg/dL) civarında olduğu, hatta hastaların yüzde 3'ünde kan şekerini düşürücü etki gözlemlendiği bildiriliyor.
Kestanenin 1 porsiyonu ( 60 gr) 120 kaloridir. Kestanenin 100 gramı 44 gram karbonhidrat, 4 gram protein, 1 gram yağ, 6 gram lif içermektedir.
Kestane Besin Değeri 1 kase kestane ortalama 143 gramdır ve ortalama 350 kalori içermektedir. Ayrıca; 75 gram karbonhidrat, 4.5 gram protein ve 3.1 gram yağ içermektedir.
1 adet kestane 35 kcal kalori içerir. 1 adet kestane 0.2 gram protein, 0.19 gram yağ ve 0.66 gram lif içerir. 1 adet kestanede 0.4 mg sodyum, 97.2 mg potasyum ve 5 mg kalsiyum bulunur. 1 adet kestane 4.8 mg A vitamini, 7.48 mg C vitamini ve 0.19 mg demir içerir.
Kestaneleri seçerken, renklerinin güzel olmasına ve sert olmalarına dikkat edilmelidir. Diğerlerinden daha koyu renkli ve kötü kokulu olanlar bozuktur. Kestaneyi bir bıçak yardımıyla yararak içini kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kabuk yenilebilir durumdaysa tazedir.
10 kadar suda bekletilmelerinin ardından fırın torbasına dizilir. Fırın torbası birkaç yerden delindikten sonra 200 derece fırında 30 ile 35 dakika kadar pişirilir. Fırın torbasında pişen kestaneler de oldukça lezzetli ve yumuşak olmaktadır. Fırın torbasında pişen kestaneler oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır.
Kabuk kırıldığında içinden çıkan yemişler çiğ veya pişirilerek tüketilir. Kabuk ve yapraklar da kaynatılarak çay yapılır ve tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri