Maydanozlar için, yeşillikler arasında en hızlı ve en kolay yetişeni diyebiliriz. Bir paket tohumdan bir anda 30 demet maydanoz elde edebilirsiniz. Güneş ışığı bu güçlü antioksidanı evinizde yetiştirmek için en çok ihtiyacınız olan şeydir.
Kısa Sürede Yetişen Meyveler
Domates, salatalık, biber, soğan (soğan özellikle çok ama çok kısa bir süre içerisinde yetişir), çilek, sarımsak ve fesleğen oldukça kolay ve hızlı büyüyen meyve ve sebzedir. Bu sebze ve meyveleri saksıya dikerek kısa süre içerisinde yetiştirebilir ve tüketebilirsiniz.
En hızlı büyüyen bitki hangisidir? Topaklanan Bambu gözle fark edebilecek kadar hızlı büyüyebilen bir bitkidir. Büyüme hızı konusuna dünya rekoruna sahip olan bitki, günde 91 cm büyüyebilen bir bambu türüne aittir.
Sebzecilik: Açık tarla yetiştiriciliği için toprak gübrelenerek sürülmeli, ay sonuna doğru domates, biber, patlıcan bideleri tarlaya aktarılmalıdır. Kışlık sebzelerin hasadına devam edilir. Bezelye, bakla, soğan, fasulye, bamya tohumları ekilir.
İlgili 31 soru bulundu
Salatalık, turp, dolmalık biber, patlıcan, kabak, fesleyen, maydonoz, bamya, araka…. Mutfağınızda kullanmaktan hoşlandığınız her sebzeye hobi bahçenizde yer verebilirsiniz. Yukarıda nasıl yetiştirilir örneklerinde sebze bahçesinde sulamanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.
Bu nedenle en çok tercih edilen ağaçlar arasında çam ağaçları, siluet oluşturacak tropikal ağaçlar, rüzgar kırıcı özelliğe sahip dut ve fındık ağaçları, bahçede oluşacak tozlanmayı azaltmak için yüksek servi ve orta servi ağaçları ve bu ağaçlar dışında kalan meyve ağaçları olan portakal, zeytin, limon, mandalina, erik, ...
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Sınırlı bir alanda bile kendi taze sebzelerinizi yetiştirin
Bir pencere pervazı, veranda veya balkon, verimli bir mini bahçe için yeterli alan sağlayacaktır. Ayrıca saksıda sebze bahçeciliği, çocukları sebze bahçeciliğiyle tanıştırmanın kesin bir yoludur.
Çizelgeden görüldüğü gibi en fazla üretim alanına sahip olan domates, karpuz, taze fasulye, 3 Page 4 hıyar, patlıcan, kavun ve lahana gibi sebzeler aynı zamanda miktar yönünden de en çok üretimi yapılan sebzelerdir. Bu sebzeler dışında biber, pırasa ve kabak da üretimi fazla olan sebzeler arasında yer almaktadır.
Kış ayı sebzeleri daha çok yeşildirler. Bunlar arasında ıspanak, lahana, brokoli, havuç, turp, pazı yer alır. Maydanoz, nane, tere gibi yeşillikler de her mevsim yetiştirilebilmektedir. Bu sebzeleri yetiştirmek için mutlaka bahçeye ihtiyaç duyulmamaktadır.
Temmuz: Salatalık ve çileği tohumu ekilir. Ağustos: Çilek, havuç, ıspanak ve marulun tohumu ekilir. Eylül: Tere, roka, marul, kırmızı turp, ıspanak ve dereotunun tohumu ekilir. Ekim: Buğday, arpa, yulaf, çavdar, yonca, zeytin, sarımsak, soğan, tere, roka, mercimek, bakla ve dereotunun tohumu ekilir.
Bunlara yaprak dökmeyen ağaçlar ya da her dem yeşil ağaçlar denir. Yaprakları zamanla renk değiştirip dökülen ağaçların arasında her dem yeşil ağaçlar hemen dikkat çeker. En bilinen her dem yeşil ağaçlar çam, göknar, ladin, servi ve mazıdır.
LÜKSTRÜM BİTKİSİNİN ÇEŞİTLERİNDEN LIGUSTRUM VULGARE
Halk arasında Adi Kurtbağrı olarak adı bilinen Ligustrum vulgare bitkisi Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya kökenli bir çit bitkisi olmakta ve aynı zamanda da Karadeniz kıyılarımızda ve iç bölgelerde yaygın bir şekilde görülmektedir.
Sebzecilik: Kışlık sebzelerin (lahana, pırasa, karnıbahar, ıspanak, havuç) hasadına devam edilir. Seracılık: Fide yetiştiriciliği için sıcak yastıklara domates, biber, kabak, karpuz, hıyar, patlıcan tohumları ekilir.
Biberin Yanına Ne Ekilir? Biber ile uyumlu bitkiler: Domates, Maydanoz, Fesleğen, Havuç ile biber tohumları birlikte ekildiğinde verim artacaktır. Rezene ise biber fide ve tohumlarının fazla yakına ekilmemelidir.
Örneğin domatesler kızarma döneminde daha az suya ihtiyaç duyar. Bu konudaki detaylar için organik domates yetiştirme yazımıza göz atabilirsiniz. Hangi sebze olduğuna göre: En çok su isteyen sebzeler kabak, salatalık ve fasulyedir.
· Bahçe toprağında yapılacak belleme,krizma,çapa ve fidan çukuru açmak gibi işlemlerin yapılması için en ideal ay EKİM AYI dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri