Windscribe, en iyi bilinen ücretsiz VPN'lerden biri; Windows, Mac, Linux, Android, iPhone, tüm büyük işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Ücretsiz sürümde farklı ülkelerden on sunucuya bağlanmanıza izin veriyor ve sunucuları çok hızlı. Windscribe'ı istediğiniz kadar cihazda kullanabiliyorsunuz.
Hayır, ücretsiz VPN'ler çoğu zaman güvenli değildir çünkü trafiğinizi servis sağlayıcısından ya da ağ operatöründen gizlerken, VPN sunucusunun operatörü trafiğinizi gözetleyebilir. Virtual Private Network anlamına gelen VPN, internet bağlantısı üzerinden gönderilen tüm trafiği şifreler ve uzak bir sunucuya gönderir.
Windscribe, en iyi bilinen ücretsiz VPN'lerden biri; Windows, Mac, Linux, Android, iPhone, tüm büyük işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Ücretsiz sürümde farklı ülkelerden on sunucuya bağlanmanıza izin veriyor ve sunucuları çok hızlı. Windscribe'ı istediğiniz kadar cihazda kullanabiliyorsunuz.
Türkiye'de en çok kullanılan VPN uygulamalarından biri ExpressVPN. Gizlilik ve güvenirlik uygulamada öne çıkıyor.
İlgili 30 soru bulundu
Evet, VPN kullanmak neredeyse her yerde tamamen yasaldır.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Eğer VPN kullanmazsanız
VPN tüneli verinizi şifrelemekle kalmaz, aynı zamanda IP adresinizi ve konumunuzu da gizler.
Ne kullanıyor olursanız olun, bağlantınız sadece şifreli bir tünelden geçecektir. Faturaya ek yük olmaz.
VPN bağlantısı, sizinle internet arasında güvenli bir bağlantı oluşturur. VPN sayesinde bütün veri trafiğiniz şifreli bir sanal tünele yönlendirilir. Bu tünel, interneti kullandığınızda IP adresinizi gizler ve konumunu herkes için görünmez kılar. VPN bağlantısı, dışarıdan gelecek saldırılara karşı da güvenlidir.
VPN uygulaması da güvenlik açıklarına karşı güvende olmalıdır. VPN'nin ilk ve en önemli görevi, IP adresinizi internet servis sağlayıcınızdan ve diğer üçüncü taraflardan gizlemektir. Bu, siz ve VPN sağlayıcısı dışında kimsenin görme riski olmadan çevrimiçi bilgi göndermenizi ve almanızı sağlar.
Bugün Türkiye'deki tüm yabancı şirketler, yurtdışındaki merkezlerine bağlanmak için VPN kullanır. Yanısıra Türkiye içinde de çok şubeli firmalar ya da yurtdışında ofisleri olan firmalar tarafından da kullanılır. Bunları bayili şirketler, bütün bankalar, noterler gibi sıralayabiliriz.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
bağlantı hızın yavaşlayabilir. sürekli (az da olsa) cpu tükettiği için batarya ömrüne olumsuz etkisi olur. memory'de yer kaplar. bankacılık, e-devlet, okul-öğrenci işleri, şirket maili gibi işlemleri yapıyorsan, bilgilerin fazladan birkaç sunucu daha dolaşır.
VPN servis sağlayıcısına göre de değişiklik gösteren bağlantı hızı, sizin sunucunuz ve erişmeye çalıştığınız internet sitesi arasına bir adım daha eklediğinden internet hızında düşüşe neden olabilir.
Neden +18 sitelerine giremiyorum? +18 sitelerine erişiminizin kısıtlanmasının temel nedeni, yetişkin içerikli sitelerin toplumsal değerler, ahlaki standartlar ve gençlerin korunması amacıyla sıkı bir şekilde denetlenmesi ve erişimin sınırlandırılmasıdır.
VPN programları ya da siteleri kullanmak bunlarla erişim sağlamak, VPN programı sahibi olmak da suçlu yapmaz.
Yasaklı sitelere girebilmek için birbirinden farklı eklentiler bulunuyor, ZenMate, DotVPN, Free VPN, uVPN ve Touch VPN bu eklentilerden birkaçıdır. Eklentiler, programlara nazaran daha kolay kullanılıyor. Mesela ZenMate'i Google Chrome ya da Mozilla Firefox tarayıcısın resmi sitesine girerek indirebilirsiniz.
ExpressVPN, 94 ülkedeki sunucularıyla, sınıfının en iyisi şifrelemeyle ve minimum ara belleğe alma sağlayan ultra yüksek hızlarla, en iyi ve en güvenilir YouTube VPN'idir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri