En iyi cam balkon modeli bize göre ısıcamlı cam balkondur. Yeni ve daha çok özelliği vardır. Ayrıca ısı camlı oluşu artı bir avantajdır. En kullanışlı cam balkon ise düz - U - L şeklindeki balkonlara uygulanan cam balkonlardır.
Her cam kanadında 2 alt ve üstte olmak üzere 4 teker bulunmalıdır. Bu tekerlerin her biri çift rulmanlı olmalıdır. Profillerin su tahliyeli ve damlalıklı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kullanılacak camların fiyatı ucuz ithal camlar yerine Şişecam/Paşabahçe olmasına dikkat edilmelidir.
Kaliteli bir cam balkonun bazı gereklilikleri bulunmaktadır. Örneklendirmek gerekirse de cam balkon yapımında, camın cinsinin en az sekiz mm ya da on mm kadar kalın temperli, düz rodajlı olması önerilmektedir. Ayrıca kullanılan camın, kesinlikle şişe cam patentli olması gerekmektedir.
3- Kullanılacak camlar mutlaka 8 mm kalınlıkta olmalı ve 4 bir tarafı rodaj işlemi ile pürüzsüz hale getirilmelidir. Camların çevrelerinde çapak dediğimiz cam kırıkları olmamalıdır. Balkon sisteminde 10 mm cam kullanılması avantaj değil dezavantaj yaratır. Yine aynı şekilde 6 mm veya daha ince camlar kullanılmamalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Füme renk güneşi engelleyerek ortamı serin tutar. Genellikle daha çok güneş alan cephelerde kullanılır. Şeffaf renkli cam balkon sisteminde, mahremiyet plise perde gibi ürünlerle sağlanır. Füme renkli balkon ise mahremiyeti sağlar ancak tam verim almak için plise perde sistemi tercih edilebilir.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Özellikle az ışık alan evler için beyaz cam balkon sistemlerinin daha uygun olduğunu söylemek mümkündür. Tam aksine fazla ışığa maruz kalan evlerde ise siyah cam balkonlar güneşin etkisini azaltır.
Yeni cam balkon modelleri sırasıyla: Katlanır cam sistemleri, vitrin camlama sistemleri, sürme (kayar) camlama sistemleri olmak üzere 3 çeşit bulunmaktadır.
Sert rüzgârlar ve kar yağışı ile balkonlar kış aylarında tamamen devre dışı kalmaktadır. Bu nedenle, balkonların kapatılması, kış aylarında balkon sefasının devam etmesini sağlamaktadır. Cam balkon hizmetlerinde, kullanılan camlar, ısı cam özelliğine sahiptir. Bu nedenle, dışarının soğuğunu içeri almaz.
Özellikle koyu renkli camlar, lekeleri ve kirleri daha fazla gösterebilir. Daha açık renkli camlar, temizliği daha kolay hale getirebilir.
Cam balkonların takılması gereken bir mevsim bulunmamaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, montaj yapıldıktan sonra ilk 24 saat camlardaki lastiklerin tam olarak oturması için müdahale edilmemesi ve temizlenmemesi gerektiğidir.
Katlanır Cam Balkon
için üretmiş olduğumuz Cam Balkon Sistemidir. Gold Serinin eksiklerinin tamamlandığı sistemde, kendinden yağmur kanallı alt kasa, kullanılan rulman ve alüminyum fitiller çok daha fazla kullanışlı, kaliteli ve tüm yalıtım sorunu çözülmüş bir sistemdir.
Cam Balkon Fiyatları 2023 (Güncel)
Standart katlanır cam balkon (şeffaf) m2 fiyatı 2400 TL, Standart cam (Füme) m2 fiyatı 2450 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 3600 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 3900 TL, Sürgülü cam m2 fiyatı 2650 TL, Sürgülü cam (Renkli) m2 fiyatı 2700 TL olarak sıralanmaktadır.
Standart cam m2 fiyatı 1550 TL, Standart cam (Renkli) m2 fiyatı 1550 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 2000 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 2250 TL olarak yer alıyor. Sürgülü Cam Balkon'un m2 fiyatları 1550 TL'den başlamaktadır. 2023 yılı itibariyle katlanır cam balkon sistemleri ise 1700 TL ve 2000 TL arasındadır.
Balkon kapatmada kullanılan füme camlar ise genellik ile 8 ve 10 mm kalınlığında olan, oldukça sağlam temperli camlardır. Böylece uzun vadelerde kullanabilirsiniz. Basınçtan ve darbelerden minimum düzeyde etkilenirsiniz. Füme cam sadece balkon kapatmada kullanılmaz.
Siyah renkli cam balkonlar güneş ışığını çok daha az içeri almakta olup camın bulunduğu odalar diğer odalara göre daha az ışık alacaktır. Yani içeriyi karartır mı sorusuna verilecek cevap belirli bir oranda evettir. Açık havalarda dışardan görünüm ile kapalı havalarda görünüm de farklılık gösterecektir.
Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır. Hem güvenlik boyutunu düşünen hem de güneş ışınlarının zararlı etkisinden korunmak isteyen kişiler için genellikle aynalı cam filmi tavsiye edilmektedir.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Yalıtımlı iç ve dış mekân bölme katlanır sürme doğrama sistemidir. Katlanır Cam Balkon sistem uygulandığı mekânlarda dış etkenlerden ve kötü hava şartlarından koruyarak ilave bir yaşam alanı oluşturulmasını sağlar.
Cam balkon su geçirir mi? Hayır demeyi çok isterdik. Çok yoğun, şiddetli ve yatay açı ile gelen yağmurlarda cam balkon sistemlerinin su almaması çok mümkün değildir. 2 camın üst üste binmesinin yanı sıra, cam kanatlar ray üstünde tekerlekler yardımı ile hareket eder.
Dışarıdan bakıldığında içeriyi göstermeyen ancak içeriden bakıldığında dışarıyı gösteren bir cam yoktur. Füme cam uygulanmış dahi olsa içerisi bir miktar seçilebilecektir. Özellikle de hava karardıktan sonra eğer içeride ışık yanıyor ise daha fazla seçilecektir.
Pvc balkon sistemlerine kıyasla baktığımızda ses ve ısı yalıtımı konusunda performansı biraz daha düşüktür. Bu sebeple çok soğuk iklim bölgelerinde yaşayanlar için Pvc cam balkon kullanımı daha yaygındır. Fakat sıcak iklim bölgelerinde ise cam balkonu rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Balkon kullanım şeklinize göre bir yönteme karar verebilirsiniz. Örneğin balkonunuzda daha özel bir alan yaratmak istiyorsanız cam yerine ahşap panel ya da sarmaşık tercih edebilirsiniz. Öte yandan manzaraya karşı oturmak istiyorsanız boydan boya balkonu katlanabilir camla kapattırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri