1. ExpressVPN - Hız, Güvenlik ve Güvenilirlik Açısından Genel Olarak En İyi VPN.
Windscribe, en iyi bilinen ücretsiz VPN'lerden biri; Windows, Mac, Linux, Android, iPhone, tüm büyük işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Ücretsiz sürümde farklı ülkelerden on sunucuya bağlanmanıza izin veriyor ve sunucuları çok hızlı. Windscribe'ı istediğiniz kadar cihazda kullanabiliyorsunuz.
Meksika. Meksika, en yüksek VP miktarına sahip ülkedir.
Evet, VPN kullanmak neredeyse her yerde tamamen yasaldır.
İlgili 19 soru bulundu
Akıllı telefon VPN hizmetleri, internet faaliyetlerinizi güvenli şekilde gizlemenin en güvenilir yoludur. Telefon kullanımınızda çok sayıda kişisel bilgi gönderildiğinden korsanlar, bu verileri hedef almayı severler.
VPN'i mobil veri ile kullanabilir miyim? Evet, VPN'i ister Wifi ister mobil veriyle kullanabilirsiniz.
VPN Kullanmak İnternet Hızını Arttırır mı? VPN kullanarak mevcut bağlantı hızının üstünde bir artış elde edemezsiniz.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
İnternet trafiğinizi İSS'niz göremez ancak VPN sağlayıcınız görebilir. VPN sağlayıcınız güvenli değilse tehlikedesiniz demektir. Bu yüzden hem internetteki aktivitelerinizi gizlemek hem de en yüksek düzeyde güvende olmanızı sağlamak adına güvenilir bir VPN sağlacısı seçmeniz büyük önem taşır.
Hayır, ücretsiz VPN'ler çoğu zaman güvenli değildir çünkü trafiğinizi servis sağlayıcısından ya da ağ operatöründen gizlerken, VPN sunucusunun operatörü trafiğinizi gözetleyebilir. Virtual Private Network anlamına gelen VPN, internet bağlantısı üzerinden gönderilen tüm trafiği şifreler ve uzak bir sunucuya gönderir.
Herhangi bir VPN'in internet bağlantınızı yavaşlatması mümkündür, ancak aradaki fark genellikle fark edilmez. Aslında, internet servis sağlayıcınız belirli trafik türlerini kısıtlıyorsa VPN'in bağlantı hızınızın kilidini açması mümkündür.
Bugün Türkiye'deki tüm yabancı şirketler, yurtdışındaki merkezlerine bağlanmak için VPN kullanır. Yanısıra Türkiye içinde de çok şubeli firmalar ya da yurtdışında ofisleri olan firmalar tarafından da kullanılır. Bunları bayili şirketler, bütün bankalar, noterler gibi sıralayabiliriz.
VPN'ler masaüstü bilgisayarlarda, laptoplarda, tablet ve telefonlarda, genellikle kurumsal çalışma ortamlarında çalışanların ofis dışındayken ve uzaktan çalışırken özel işletim sistemlerine güvenli bir şekilde erişebilmesi için kullanılır.
Aktif bir internet bağlantısı olmadan bir VPN çalışmaz çünkü internet üzerinden sunucularına güvenli bir tünel oluşturamaz. Wi-Fi dışında, hücresel mobil veri ve ethernet gibi alternatif yollarla internet bağlantısı kurabilirsiniz.
Yani VPN kullanarak çevrimiçi gezindiğinizde VPN sunucusu, verilerinizin kaynağı olur. Bu da, internet servis sağlayıcınızın veya diğer üçüncü tarafların hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi veya hangi bilgileri girdiğinizi görmesini engeller.
VPN telefonları yavaşlatıyor mu? VPN'ler doğaları gereği daha yavaş internet bağlantısına sahip olma eğilimindedir. Bir VPN, siz göz atmaya başlamadan önce ayrı bir ağa bağlanır ve ardından istekleri bu ağ üzerinden çalıştırır. Bu ekstra adım bazen daha yüksek güvenlik karşılığında bazı ağ gecikmelerine neden olabilir.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
bağlantı hızın yavaşlayabilir. sürekli (az da olsa) cpu tükettiği için batarya ömrüne olumsuz etkisi olur. memory'de yer kaplar. bankacılık, e-devlet, okul-öğrenci işleri, şirket maili gibi işlemleri yapıyorsan, bilgilerin fazladan birkaç sunucu daha dolaşır.
VPN yasal mı? Türkiye'de VPN kullanmak, kanunda bu noktaya parmak basan herhangi bir hüküm olmaması nedeniyle teknik olarak yasal. VPN'e yönelik kanun aracılığıyla belirtilen bir suç olmadığından VPN kullanmanın karşısında yasal bir engel bulunmuyor.
Normalde yasaklı sitelere girmenin herhangi bir cezası yoktur. Bazı kişiler kullanıcı adını ve telefon numarasını değiştirerek yasaklı sitelere girmeye çalışıyor.
VPN kullanımlarında ortaya IP ve DNS sızıntıları çıkabiliyor. Bu da bilgisayarınızın internet üzerinde açık hedef haline gelmesini sağlayabiliyor. Kimi web siteleri, coğrafi olarak kullanıma kapatılabiliyor. Pek çok devletin coğrafi olarak pek çok erişim engeli koyduğu çok sayıda internet sitesi yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri