Buna göre, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesi oldu. Sıralamada 4 büyükşehirden fakülteler bulunuyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir'deki üniversitelerin hukuk fakülteleri listeye girdi.
Türkiye'de hukuk fakültesi eğitimi veren en iyi üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi yer almaktadır.
İngiltere, Hollanda, İtalya ve Almanya, gibi ülkeler hukuk alanında öne çıkıyor. Avrupa ülkeleri bu alanda eğitim alınabilecek prestijli üniversiteleri bünyesinde barındırıyor. Üstelik eğitim ücretlerinin Avrupa'da çok daha düşük olduğu biliniyor.
hukuk; çalışkan, detaycı, sabırlı, sorgulayan, eleştiren insanlara daha yakın bir bölümdür. Hukuk,adalet ve haksızlıklara karşı mücadeleci ruhu olan öğrenciler için ideal bölümdür.
İlgili 39 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Avukat 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 42.100 TL maaş alıyor. Avukat, 2024 yılında en düşük 27.700 TL alırken, en yüksek 65.800 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Avukat, Temmuz 2023 yılında ortalama 31.300 TL maaş alıyordu.
Genel olarak ülkeler, kendi hukuk kurallarına göre hukuk eğitimi vermektedir. Bu nedenle de yaşamak istediğiniz ülkede okumak mantıklı bir seçenek olacaktır. Yurtdışında hukuk okumak bu anlamda oldukça tercih edilen bir seçenektir. Kazanç, refah ve iş bulma şansı da diğer bölümlere kıyasla oldukça yüksektir.
Yüksek puanlı bir bölüm olan Hukuk Fakültesine girip avukat olmak için ise; Türkçe, matematik, edebiyat, tarih ve coğrafya derslerinin iyi olması önemlidir. Bu derslerden iyi bir net çıkarılmadan hukuk fakültesi kazanmak mümkün değildir.
Bu nedenle hukuk okumanın yaşı yoktur, ilgi alanınıza giriyorsa, ileri yaşlarda çok daha keyifle okunur.
Eşit ağırlık puan türünden hukuk bölümüne hazırlanmanız son derecede önemlidir. Çünkü hukuk bölümü eşit ağırlık puan türünden öğrenci almaktadır.
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, mesleki dil yetkinliğine ve uluslararası bakış açılarına sahip hukukçular olarak, hukuk bürolarından devlet bürokrasisine, sivil toplum kuruluşlarından uluslararası örgütlere kadar birçok farklı alanda çalışma olanağına sahiptir.
Türk yükseköğrenim sistemine 10 Eylül 1971 tarihinde dâhil olan Boğaziçi Üniversitesi zaman içerisinde yeni akademik birimlerle genişlemiş ve 6 Şubat 2021 tarihinde, diğer köklü üniversitelerde olduğu gibi, Üniversitemizde de Hukuk Fakültesi kurulmuştur.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Savcı maaşı aylık ortalama 106.100 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Savcı maaşı 84.900 TL iken, en yüksek ise 199.200 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
eleman.net verilerine göre, Stajyer Avukat 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 22.300 TL maaş alıyor. Stajyer Avukat, 2024 yılında en düşük 17.200 TL alırken, en yüksek 34.400 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Stajyer Avukat, Temmuz 2023 yılında ortalama 16.000 TL maaş alıyordu.
Ancak kanunen Stajyer Avukatların devlet tarafından maaş veya ücret almaya hakları bulunmadığından; avukat dilerse, Stajyer Avukata hiçbir şekilde ödeme yapmama hakkına da sahiptir.
Buna göre, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesi oldu. Sıralamada 4 büyükşehirden fakülteler bulunuyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir'deki üniversitelerin hukuk fakülteleri listeye girdi. Hacettepe Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi'nin sıralamadaki yeri merak ediliyor.
Avukat olmak için eşit ağırlık derslerinizin iyi olması gerekiyor. Bu da TYT sınavının yanı sıra AYT'de edebiyat, tarih, coğrafya ve matematik testlerinden başarılı olmanız anlamına geliyor. Eğer bu testlerde bir başarı elde ederseniz iyi bir sıralama yapabilir ve hukuk fakültelerine yerleşme şansı yakalayabilirsiniz.
Hukuk bölümü mezunları, avukatlık, hâkimlik, savcılık, noterlik gibi mesleklerde çalışabilirler. Ayrıca, kurumsal şirketlerin hukuk departmanlarında veya kamu sektöründe çalışabilirler. Bazı mezunlar, hukuk danışmanlığı veya arabuluculuk gibi serbest mesleklerde de çalışabilirler.
Peki, kimler avukat olamaz? 2 yıldan fazla hapis cezası almak, anayasal düzene ve devletin güvenliğine karşı suç işlemiş olmak, zimmetine para geçirme, rüşvet alma ya da verme, hırsızlık, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlardan mahkûm olmak avukatlık mesleğini icra etmeye engel teşkil eden durumlardır.
Avukat, hakim, savcı olmanın yanında devlette ve özel sektörde birçok pozisyonda çalışabilir. Kamyonculuktan valiliğe, pastanecilikten savcılığa kadar hayal gücünüzün erişemeyeceği bir sürü iş yapar.
Hukuk bilinenin aksine ezberin neredeyse hiç olmadığı bir bölümdür.Çoğunlukla sınavlara da kaynak açık girilir.Sınavlarda bilginizi somut olaya göre yorumlamanız beklenir. Türkiye'de çoğu insan hukuk fakültesini sadece ezberden ibaret sanır ama işin aslı şu: hukuk, sırf ezbere dayalı bir bölüm değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri