Bursa'nın değil Türkiye'nin kestane şekeri denilince ilk akla gelen firmasıdır Kafkas.Yıllardır Bursa'da imalat yapan ve kalitesi ile çizgisini hiç bozmamış olan bir aile şirketidir Kafkas.
Bursa Kestane Şekeri; kestane meyvesinin kabuklarının soyulması ve şurup içinde pişirilerek şekerlendirilmesi ile elde edilen bir üründür. Bursa'da 1900'lü yılların başından itibaren meşhur Şekerciler Çarşısında kestane şekeri üretilmeye başlanmıştır.
Bursa'nın meşhur tatlılarından bir tanesidir. Kestane şekeri Bursa ili sınırları içindeki Uludağ'da yetişen kestanelerden yapılmaktadır. Kestane şekeri haşlanmış kestane soyulduktan sonra tülbentlere bağlanarak kaynayan şerbet içine batırılarak yapılır. Kestane şekerinin çikolata vb tatlarla kaplı türleri de vardır.
İçerdiği falavanoidler sayesinde, vücuttaki serbest radikaller ile mücadele eder. Bu bağlamda bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı koruyucu etki gösterir. Demir, kalsiyum, magnezyum, mangan, fosfor ve çinko gibi mineraller bakımından son derece zengindir. B1, B2 ve C vitaminlerini de bol miktarda içerir.
Kardelen Kestane Şekeri markası adı altında üretim yapan firmamız İlka Şekerleme Mamulleri ve Gıda San. Ltd. Şti. 1991 yılında Bursa'da üretime başlamıştır.
İlgili 16 soru bulundu
Bursa mutfağında genellikle kebap ve etli yemeklere ağırlık verilir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan iskender, yörenin en meşhur yemeğidir. Kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı da yörede ilgi gören tatlılar arasındadır.
Kestane şekeri üretiminde Türkiye'nin lider markalarından olan Kardelen'in ürün yelpazesinde yer alan kalem kestane şekeri, özel formuyla tek kişilik porsiyonlar halinde sizlere sunuluyor. Sağlık açısından faydaları bulunan kestanenin en tatlı hali olan kestane şekerinin her bir ambalajında 32 gr ürün yer alıyor.
Ülkemizde kestane verimi son zamanlarda düştüğünden dolayı, kestane şekeri çeşitleri ekonomik açıdan biraz pahalıdır.
İçerdiği antioksidanlar ile vücudun arındırılmasına yardım ederek mideye ve karaciğere iyi gelir. Zengin bir lif kaynağı olduğundan tokluk hissi ve organizmanın su dengesini sağlamada etkin rol oynar. Kasları kuvvetlendiren ve enerji veren içeriğiyle yorgunluk ve halsizliği engeller.
Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunmaktadır. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içermektedir. Kestanenin Faydaları: Vücuda kuvvet ve enerji veren bir besin olan Kestane aynı zamanda cinsel gücü arttırır.
Kestane Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilir. Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir.
Bu çalışma ile elde edilen sonuçlar özet olarak; - Kestane şekerinde mayalar ve küfler bozulmaya neden olmaktadır. - Kestane şekerinin buzdolabı koşullarında dayanma süresi bir aydır. Oda sıcaklığında ise dayanma süresi ortalama 2 hafta olarak tespit edilmiştir.
Düzceli kestane üreticisi Hüseyin Tunçer, Düzce kestanesinin aromasının diğer kestanelere göre daha farklı olduğunu işaret ederek "Daha tatlı, lezzetli, tercih edilen bir kestane. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'nin çok tercih ettiği kestane.
Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden kestanenin, Lidyalılardan bugüne uzanan hikâyesi... Anadolu, kestanenin anayurdudur. Kestane ilk kez ortaya Lidya uygarlığında çıkmış, antik çağlarda uzun süre Lidya elması adıyla anılmıştı.
Türkiye dünya kestane üretiminde üçüncü sırada yer almaktadır. 2017 yılında dünyada 600 bin hektar alanda kestane üretimi gerçekleştirilmiştir. Kestane üretim alanların %56'sı Çin'de bulunmaktadır. Kestane dış ticaretimiz, 10 bin ton düzeyindedir.
Kestanenin zararları: Aşırı tüketimde hazımsızlık ve ishal gibi problemlere yol açmaktadır. Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları, kestaneyi fazla tüketmekten kaçınmalıdır. Kestane damar sertliğine yol açtığı için, damar hastalığı olan kişilerin kesinlikle kullanmaması önerilir.
Özellikle şeker hastaları için nişasta ve şeker, dikkat edilmesi gereken gıda bileşenleridir. Yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle, şeker hastalığı, kolit veya obezite hastalarına kestanenin kontrollü tüketilmesi önerilmektedir.
GÖĞÜS KANSERİNE KARŞI KORUYUCU: Güçlü bir anti-oksidan olan kestane, içerdiği flavanoidler sayesinde zararlı serbest radikallere karşı koruma sağlayıp kansere karşı da koruyor.
Şeker olarak üretim için sıklıkla kuzu kestane tercih edilir. Bu tür, kabukları çabuk soyulan içi açık beyaz renkli ve lezzetli bir kestanedir.
Şuruplu Kestane Şekeri lezzetli bir tatlı çeşididir. Bursa'nın meşhur ve lezzetli kestaneleri ile doğal hazırlanmıştır. Haşlanan kestaneler titizlikle soyularak temizlenir ve geleneksel yöntemler ile şekerleme haline getirilir. Hafif ama leziz bir tada sahip ayrıca oldukça sağlıklı bir tatlıdır.
Cevap: merhaba petit yazan kestane şekerleri ufak tanelidir.Bütün yazanlar iri taneli,ekonomik yazan ise orta tanelidir.
Kestane Şekeri Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 204 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 463 gramlık miktarında Kestane Şekeri 946 kalori bulunmaktadır. Kestane Şekeri besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından; %44 daha az kalori. %100 daha az protein.
Bir tencerede toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin. Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, tencerenin kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığında soğutun.
Kestane bu karbonhidrat yüküne karşılık olarak 100 gr.'da ortalama 3 ila 5 gr. Lif içermektedir. Şeker 10,6 gr.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri