“En iyi küf önleyici boya hangisi?” diye sorarsanız Redcolour Nem ve Küf Önleyici Boya en iyi seçenekler arasında yer alır. İç cephelerde kullanabileceğiniz boya, 3.5 litre olduğu için çeşitli alanlarda uygulamak üzere ihtiyacınızı rahatlıkla karşılar. Son kat mat iç cephe boyası, duvarların nefes almasını sağlar.
Su teması kesildikten sonra nem ve rutubetin önlenmesi için özel olarak üretilmekte olan DRYFİX NM-S 10 nem boyası uygulanarak kalıcı çözüme ulaşılabilir. DRYFİX NM-S 10 her türlü yüzeye uygulanabilen, yapışma oranı yüksek yeni nesil bir boyadır.
Rutubete dirençli boya, binaların iç ve dış yüzeylerinde çeşitli dış etmenler sonucu oluşan nem ve rutubet sorunlarının önlenmesi için üretilen çok güçlü bir yalıtım boyasıdır. Rutubete dirençli boya, özel kimyasal maddeler ve polimerler içeren rutubet oluşumunu önleyen veya minimuma indiren duvar boyasıdır.
Küf önleyici boyalar, marka ve modellerine göre pek çok çeşide ayrılır. Bu çeşitlerden ilki; antibakteriyel küf önleyici boya seçenekleridir. Antibakteriyel modeller, küf oluşumunun engellenmesinin yanında bakteri oluşumunu da önleyerek sağlıklı bir kullanım sunar.
Mutfak ve banyo gibi nemli bölgelerin duvarları seramik ya da fayansla kaplı değilse; bakteri üremesini engellemek için antibakteriyel boya kullanabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Uygulama öncesi, Rutubet Önleyici Duvar sıvası yaklaşık olarak 1 lt. su ile karıştırılır. Daha sonra, Rutubet Önleyici Duvar Sıvası, çelik mala yardımıyla duvara uygulanır. Önceliklik olarak, ince bir katman uygulanır, bu katman kuruduktan sonra, 2 kat olacak şekilde uygulanması tavsiye edilir.
Bildiğimiz gibi, su ve nem duvar yalıtımına zararlıdır.Silikonlu duvar Boyaları nem problemine karşı koruyucu bir bariyer görevi görür. Nefes alabilirliği, su ve nemin boya yüzeyinden kaçmasına izin verir ve boya içindeki silikon su buharını ittiği için nemin geçmesini önler.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
“En iyi küf önleyici boya hangisi?” diye sorarsanız Redcolour Nem ve Küf Önleyici Boya en iyi seçenekler arasında yer alır. İç cephelerde kullanabileceğiniz boya, 3.5 litre olduğu için çeşitli alanlarda uygulamak üzere ihtiyacınızı rahatlıkla karşılar. Son kat mat iç cephe boyası, duvarların nefes almasını sağlar.
Rutubet kaldırılma İşleminden Sonra, boya Başlasın
Küflenmeye dayanıklı boya, uygun şekilde düzeltilmemiş bir alan için güvenli olmasa da, alan küfsüz olduğunda ekstra bir önlem olarak iyi çalışır.
Evde, ofiste, binalarda hemen hemen her yerde nem yüzünden oluşan küflere rastlayabilirsiniz. Siz de bu küf sorunuyla karşı karşıyaysanız ve düzenli sildiğiniz halde bile kurtulamıyorsanız küflü duvara boya işlemi uygulayabilirsiniz. Yapacağınız boya işlemi küf oluşumunun tekrar etmemesinde önemli bir rol oynar.
Mükemmel alkali ve nem dayanımı sayesinde duvarlarda rutubet ve nem oluşumunu engeller, varsa yok eder.
Uygulama metodu: Orijinal ambalajındaki ISONEM MS 82 kapağı açılarak 3 dakika iyice karıştırılmalıdır. Karıştırma işlemi bittikten sonra mevcut yüzeye ürün inceltilmeden fırça, uygun bir püskürtücü ya da özellikle sentetik epoksi rulo ile uygulama yapılması tavsiye edilir.
Astar ve inceltme gerektirmez. Uygulamaya geçilmeden önce ürün kapağı açılarak 2-3 dk karıştırılmalıdır. DryFiX NM-S 10, karıştırma işlemi bittikten sonra uygulanacak yüzeye fırça, rulo veya uygun bir püskürtücü ile tatbik edilir. İlk kat uygulama yapıldıktan sonra ikinci kat uygulama için 8 saat beklenmelidir.
İyi bir havalandırma ve iklimlendirme sistemi iç mekanlarda nem ve rutubetin birikmesini önler. Havalandırma sistemi evin hava dolaşımını sağlayarak nemin yoğunlaşmasını ve rutubetin oluşumunu azaltır. Ayrıca iklimlendirme sistemi nem seviyesini kontrol ederek iç mekanlardaki rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Yani 1 bardak sirke kullanacaksanız 1 bardak da su kullanın. Bu karışımı sprey şişesine koyup duvar ve tavandaki tüm küflü bölgenin üzerine bolca püskürtün. Bu şekilde kurumasına izin vermeden yaklaşık 10-15 dakika bekletin ve sirkenin antiseptik özelliklerini göstermesinin keyfini sürün.
Sıvı sabun kullanarak hassas kumaşlarda oluşan küf lekesini temizleyebilirsiniz. Bunun için yüzeye bir miktar sıvı sabun döküp nemli bezle silmeniz yeterli olacak. Kalıp sabun ise daha sert kumaş ve dokularda iş görecektir. Halı, kaban, koltuk gibi zeminlerde kalıp sabun kullanarak küf lekesini giderebilirsiniz.
Siyah küfü temizlerken doğru temizleyiciyi kullanmanız önemlidir. Küfü öldürmek için antifungal özellikli bir temizleyici kullanmalısınız. Eğer siyah küfünüz oldukça fazla ve yüzeylerde köklü bir şekilde yayılmışsa profesyonel bir temizlik hizmeti almanız gerekebilir.
Tuzun nem çekme özelliği kanıtlanmış bir gerçektir. Bu özelliği sayesinde iç mekanların nemini çekerek, istenen hava kalitesinin oluşmasına yardımcı olur.
Silikonlu yapısı ile yine üstün nefes alma özelliğine sahiptir.
Astar uygulamasından 2 saat sonra su ile hacmen %10 inceltilmiş DYONEM rulo ile 2 kat veya yoğuşmayı önleme etkisini artırmak için 3 kat uygulanır. Düzgün uygulama yapabilmek için tek yönde tarama yapılmalı, fazla taramadan kaçınılmalıdır. Katlar arası en az 6 saat beklenmesi önerilir.
Tüm nemli veya kuru duvarlarda, boyalı ve boyasız yüzeylerde kullanılabilir. Mükemmel alkali ve nem dayanımı sayesinde duvarlarda rutubet ve nem oluşumunu engeller, varsa yok eder. Her türlü yüzeye yapışma mukavemeti son derece güçlüdür. Kabarma yapmaz ve kimyasallara karşı oldukça dayanıklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri