Yapılan araştırmalara ve uzmanlara göre en iyi Probiyotik yoğurtlar genllikle ev yapımı Probiyotik yoğurtlar olarak bilinmektedir. Çocuklarda daha iyi ve sağlıklı bir beslenme için Probiyotik yoğurtlar tüketilmesi, eczanelerde bulunan Probiyotik haplardan uzak durulmalıdır.
Probiyotikler, eczanelerden güvenle alınabilen ürünlerdir. Şase ya da kapsül formunda satılan bu ürünler sayesinde siz de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir; sağlığınız için iyi bir adım atabilirsiniz.
Yoğurt, bilinen en iyi probiyotik gıda olsa da, kefir daha iyi bir bakteri kaynağıdır. Kefir, birkaç ana dost bakteri ve maya türü içermektedir. Bu da kefiri çeşitli ve güçlü bir probiyotik yapmaktadır. Yoğurt gibi kefir de laktoz intoleransına sahip kişiler tarafından iyi tolere edilmektedir.
Bu fermente süt ürünü, farklı meyve aromaları ile zenginleştirilerek kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Milyarlarca canlı ve aktif mikroorganizma ile üretimi gerçekleştirildiği için tüketiciler için tamamen sağlıklıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Probiyotikler, yeterli miktarda tüketildiğinde temel beslenmenin ötesinde genel sağlığınıza katkıda bulunan ve bu katkısı kanıtlanmış canlılardır. Activia'nın içeriğinde; lactobacillus bulgaricus, streptococcus thermophilus, lactococcus lactis ve kendi probiyotik bakterisi olan bifidobacterium lactis bulunur.
*Bağışıklığını destekler. *Sindirim sistemini düzenler. *Laktozsuzdur. *Koruyucu içermez.
Bu mikroorganizmalar, bağırsağın doğal florasını hastalığa neden olan tüm organizmalardan korur. Saccharomyces, lactobacillus ve bifidobacterium gibi bakteriler en faydalı probiyotiklerdir.
Sık görülen enfeksiyonlar, uyku bozukluğu, ruh hali ddeğişiklikleri, bağırsak rahatsızlıkları ve kilo artışı, cilt rahatsızlıkları probiyotik eksikliğinin yol açtığı sorunlardır.
Probiyotik takviyeler için en az 2-3 haftalık kullanım önerilebilir. Bununla birlikte, düzenli bir şekilde probiyotik alınmaması durumunda, zararlı bakterilerin florada etkinliğini artırması söz konusu olabilir. Bu nedenle, 6 aydan uzun bir süre de kullanım önerilebilir.
Kabızlığı azaltabilecek diğer probiyotikler arasında B. longum, S. cerevisiae ve L. acidophilus, L. reuteri, L. plantarum, L. rhamnosus ve B. animalis'in bir kombinasyonu bulunmaktadır.(10, 11, 12).
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Market Yoğurdu İçindeki Katkı Maddeleri
Market yoğurdu üretiminde bazen probiyotik bakterilerin yanı sıra prebiyotik bileşenler de eklenir. Probiyotikler, sindirim sağlığına faydalıdır ve bağırsak florasını düzenler.
Katkı maddesiz ev yapımı doğal yoğurtlar, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler. Bu sayede kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıların da önüne geçer.
Probiyotik gıdaların her gün düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Yüksel, günde 1 ya da 2 bardak kefir ya da probiyotik yoğurdun probiyotik ihtiyacını karşılamaya yettiğini belirterek “Stresli olunan dönemlerde bağırsaktaki probiyotik bakterilerinin sayısı azalır.
Seçilen probiyotiğin, şikayete uygunluk, savaşçı mikroorganizmaya sahip ve sayıca yeterli olması, bağırsakta sindirilebilmesi gibi özellikleri bulundurması gerekiyor.
Canan Karatay da medya aracılığıyla sık sık kemik suyunun bağırsak sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekmektedir. Kemik suyu yüksek oranda jelatin ve doğal yağlar içerir. Bu özellikleri sayesinde bağırsakların rahatlamasını sağlar. Ayrıca bağırsak duvarını ve zarını güçlendirir.
Fermente besinler ve süt ürünleri dışında kimi meyve ve sebzeler de probiyotik açısından zengindir. Örneğin muz, elma ve şeftali gibi taze meyvelerin yanı sıra kuru incir ve kuru kayısı; sebzeler listesinde ise pırasa, bezelye, soğan, pancar ve lahana probiyotik kaynağıdır.
Gerek besleyici özellikleri gerekse yüksek enerji değeri ile keçiboynuzu pekmezi iyi bir probiyotik taşıyıcısı gıda olabilir.
Kahvaltı ve ara öğünlerinizde zevkinize göre yulaf & meyveler ile birlikte tüketebilirsiniz. *Probiyotikler, sindirim ve bağışıklık sisteminin normal fonksiyonunu destekler.
Activia Doğal Probiyotikli Sade Yoğurt, Laktozsuz.
Tercihen gün içerisinde probiyotik içerikli gıdalar tüketilebileceği gibi, gece ara öğüne veya akşam yemeğine de dahil edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri