En İyi Zehirli Boya Markası Hangisi? Bize göre bu soruyu yanıtlamak biraz zor olsa da en çok satılan ve tercih edilenlere göre; International > Awlgrip > Seajet > Seahawk > Stoppani > Teknomarin olarak sıralayabiliriz.
1 kat astar boya ve 2 kat zehirli boya bir sezonluk koruma için yeterli olacaktır.
Rıhtımda tutulan sürat tekneleri ve tekneler sert zehirli boya ile boyanmalıdır, Interspeed Ultra. Yatlarda eriyen Micron Extra veya Cruiser Premium zehirli boyaları kullanılabilir. Alüminyumun alüminyum uyumlu zehirli boya Trilux ile kaplanması gerekmektedir.
Zehirli Boyaya Geçiş
Havanın kuru ve sakin olduğu sabahın geç saatlerinde uygulamaya geçmeniz önerilir. Nemli ve akşam saatlerinde oluşan ani sıcaklık düşüşlerine dikkat edilmeli aksi taktirde boyada tutunma sorunu yaratabilir ve boyayı bozabilir.
Zehirli boyalar, denizde yaşayan yosun, midye ve organizma gibi canlıların teknenin suyun altındaki yüzeyine yapışmalarını engellemek için uygulanmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Genel olarak tiner ile inceltme tavsiye edilmez, ancak boya sürülemeyecek gibi yoğunlaşmış ise uygun tiner ile az miktar inceltme yapılabilir. Tekneye sürülecek ilk kat zehirli boyanın, fırça ile yedirerek, bol bir şekilde uygulanmasını tavsiye ederiz.
Ham ahşap uygulaması: 80 grit ile zımparalanır.Dewaxer tiner ile yüzey temizlenir. Boya dewaxer ile %10 inceltilerek ince bir kat astar atılır. Kuruma süresi koşullarına göre boya kuruduktan sonra en az 2 kat tinersiz tekrar uygulanır.
Zehirli boyalar uygulandıktan sonra belirli bir süre içinde suya atılmalıdır. Sudan çıkarıp kısa süreler için karada tutulduklarında genellikle sorun oluşmaz, bu süre birçok boya için 2-3 haftadır ama kullanacağınız boyanın üreticisinin bu konuda ne önerebileceği daha önemlidir.
Self-polishing zehirli boyalar sürekli kendilerini yenilediklerinden uygulanan film kalınlığı çok önemlidir. 200 µ kuru film bırakacak şekilde en az 3 kat uygulanmalıdır. Katlar arası 8-10 saat beklenmelidir. Tekne son kat uygulandıktan sonra 8- 10 saat beklenmeli sonrasında denize indirilmelidir.
Temizlik basınçlı suyla yapılıyor ve zehirli boya yere akıyorsa, o zaman yaygı tek başına yetmez ve kenarlarının, bir havuz oluşturacak şekilde yükseltilmesi gerekir. Kenarların, kalın naylon yaygının altında kalacak şekilde içi kum dolu torbalar ya da kalas gibi parçalarla yükseltilmesi bir çözümdür.
Saten boya: Uzun ömürlü ve dayanıklı olan boya türleri arasında yer alıyor. Saten boya uygulanacak duvarın pürüzsüz olması oldukça önemlidir.
Zehirli boyaların inceltilmesi tavsiye edilmemekle birlikte özellikle çok soğuk bölgelerde uygulamaya yardımcı olması açısından (en fazla yüzde 10 oranında) uygun tinerle inceltme yapılabilir.
Marine Boya: Tekne boyama için en yaygın kullanılan boya türüdür. Deniz suyuna ve diğer dış etkenlere dayanıklıdır ve teknenin uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Astar: Boyanın daha iyi tutunması ve ahşabın korunması için kullanılır.
İlerleyen her an bu boya üretimini genişletmekte ve geliştirmekte olan Hempel Boya, 1915 yılında Danimarka'da kurulmuştur.
TANIMI. Çift komponentli reaksiyon kurumalı epoksi reçine esaslı ve poliamid sertleştiricisi ile kürlenen epoksi son kat boyadır. Sac, galvaniz, alüminyum, ahşap ve mineral yüzeylere mükemmel yapışır.
Nefes alma problemi, bilinçte değişiklik gibi önemli yakınmalar varsa 112 aracılığıyla hemen gelişmiş bir hastaneye başvurun. Deride tahriş varsa sabunlu su ile yıkayın. Boya çıkarıcı daha fazla tahrişe yol açabilir.
Bakır Tozu ayrıca bir anti-kirlenme ve zehirli boya kaplama olarak (epoksi reçine ile karıştırılmış) kullanılır.
Ancak ne kadar boya alacaksanız. Bu sorunun cevabı bu yazımızda… Eski bir kuralla ne kadar boyaya ihtiyacınız olduğunu tahmin edebilirsiniz. 1 litre emaye boya veya cila yaklaşık 12 m² yeri boyar. Benzer şekilde, 1 litre zehirli boya, 9 m² yeri boyayacaktır.
Doğal Ahşap Sabunu gibi ürünler, fiber tekne temizliği için idealdir. Bu tür doğal ürünler, fiber yüzeyi nazikçe temizlerken, deniz yaşamına zarar vermez. Özellikle "Lindos Naturals" markasının doğal temizlik ürünleri, fiber tekneler için etkili bir çözüm sunar.
Zehirli boyaların çoğu (ancak tamamı değil, sayfa 94'e bkz.) belli deniz canlıları için toksik niteliktedir, ancak insanlar için de zararlı olabilir. Bu nedenle başlamadan önce doğru kişisel koruyucu ekipman temin edilmelidir.
Alkid boyalar hem ekonomik olmaları hem de tüm yüzeylerde kullanılmaları ve çabuk kurumaları nedeniyle tercih edilir. Vinil boyalar ise aşınmalara ve deformasyonlara karşı yüksek direnç gösterir. Bu nedenle tekne ve yatların karinesinde genellikle vinil boya kullanılır.
Evde tiner bulunmasına rağmen, çıkan dumanlar sağlığınıza zararlı olabilir. Hava yolları ve akciğerler özellikle daha boyadan zehirlenmeye eğilimlidir. Solunan hidrokarbonlar akciğerlere dağılabilir ve akciğer dokusunda hafif ila şiddetli iltihaplanmaya neden olabilir.
Selülozik tiner de diğer tiner çeşitlerine nazaran çok daha uçucudur. Bu nedenle kullanımı sonrasında geride yağ bırakmaz. Sentetik tiner ise yağlı olmasından kaynaklı olarak boyanın kuruma süresini de uzatır. Bahse konu tinerin temizlenmesi için de bol su ve sabuna ihtiyaç duyulur.
Selülozik boya doğal bileşenlerden oluşur. Sentetik boya ise sentetik bileşenlerden oluşur. Selülozik boya sentetik boyaya göre daha hızlı kurur. Her iki boya çeşidinin de doğrudan güneş ışınlarından korunması gerekmektedir.
Boyada tiner kullanmak bir gerekliliktir. Boya çeşitlerinde tiner kullanımının nedeni boyanın inceltilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda 1 lt yağlı boya için de tiner kullanmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri