Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Eğer baskı projesinde hız ön planda; maliyet ve kalite ikinci plandaysa çoğunlukla dijital baskı tercih edilir. Ancak proje geniş bir zamana yayıldıysa, baskı yapılacak ürün sayısı fazlaysa ve kalite standartları işin hızına göre öncelik sahibiyse ofset baskı gibi farklı baskı teknikleri daha kullanışlı hale gelebilir.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
İlgili 20 soru bulundu
Yüksek baskıresim ağaç, linol, plastik levhalar, kontrplak gibi kalıpların çeşitli oyma aletleri ile oyularak, oyulmayan bölümlere merdane ile boya verilerek yapılan bir baskıresim tekniğidir. Yüksek baskıresim ya da rölyef baskıresim en eski baskıresim tekniğidir.
Yüksek baskı çeşitleri olarak linol ve ağaç baskı teknikleri kullanılmaktadır. Linolyum malzemesinden yapılan bir baskı çeşididir. Linolyum; beziryağı, doğal reçine, mantar tozu, talaş, kalker ile sıvanmış kendir dokumasından yapılan, rulo halinde bir çeşit taban malzemesidir.
DTF Tekstil Mürekkebi
Tekstil baskı için özel olarak tasarlanan DTF pigment mürekkebidir. Yüksek renk yoğunluğu ve geniş renk gamına sahiptir. Pamuk, kumaş, deri, yüksek elastik kumaş vb. bir çok tekstil grubu ile tam uyumludur. Yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 yıkamaya kadar dayanıklıdır.
DTG'ye Kıyasla DTF Baskının Avantajları
DTG ve DTF tekniklerinin ikisi de renkli ve pamuklu kumaşlara çok çok kaliteli baskı yapabilir. DTF ise çok daha fazla kumaş çeşidi ile uyumludur. İlk yatırım maliyeti olarak kıyaslandığında DTF' Yazıcını çok çok daha avantajlıdır.
DTG yazıcıların baskı kalitesi ciddi manada tatmin edici. Isı transfer baskı ile karşılaştırıldığında, DTG teknolojisi ile basılan giysilerin görünümü tamamen farklı bir kalitede.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Serigrafi baskı söz konusu olduğunda, en büyük avantajlarından biri, son derece uygun maliyetli olduğu için toplu baskı için gerçekten etkili bir çözüm olmasıdır. Diğer faydalar şunları içerir: dijital baskılardan daha kaliteli çıktı uzun vadede ihtiyaç duyulan baskılar için daha dayanıklı
UV baskı, diğer baskı yöntemlerine göre daha dayanıklı ve kaliteli bir baskıdır. UV baskıda, mikro boyuttaki boya tanecikleri ürünü işler ve boyalarının ürün yüzeyine değdiği anda ultraviyole ışınlarıyla kurutularak baskı elde edilir. UV baskı sayesinde boyaların kuruma süresi 1 saniyenin altında gerçekleşir.
orijinal baskı (original edition)
Bir kitabın veya haritanın yapılan ilk baskısı ve yayımı.
Baskıyı kumaşa transfer etmek için özel filmler kullanan DTF baskı teknolojisi, uzun süreli dayanıklılık sağlayan bir ısı transfer işlemidir. Dijital baskıda birçok avantaj sağlayan bu teknolojiyi kullanmadan önce bazı kriterler göz önünde bulundurulmalıdır.
Dijital baskı adıyla bilinen DTG baskı, kumaşa işleyen profesyonel bir tekstil baskı yöntemidir. Tam adıyla Direct To Garment teknolojisi, su bazlı pigment boyaların endüstriyel yazıcılar aracılığıyla direkt olarak kumaşa uygulanmasını ifade eder.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
Emprime baskılarda degrade adı verilen renk geçişleri ve çeşitli resim baskıları yapmak mümkün değildir. Emprime baskı türünde yalnızca standart renkler basılabilir. Moda trendlerine bağlı olarak emprime kumaşlardan oluşan tekstil ürünlerinin çeşitleri her geçen gün artış gösterir.
Sublimasyon ile yalnızca polyester içeren beyaz renk ürünlere baskı yapılabilirken, DTF baskı sisteminde ise pamuk, ipek, suni ipek, polyester ürünler başta olmak üzere dilediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz. Yani dilediğiniz tekstile renk ayırt etmeksizin baskınızı kolayca yapabilirsiniz.
Süblimasyon baskı tekniği son derece kaliteli ve kullanışlı bir baskı tekniğidir. Birçok kullanıcı, kişiye özel ürün ve hediyelik malzemeleri üreteceği zaman süblimasyon baskı tekniği yöntemine başvurur.
UV (Ultraviole) baskı güneş ışıklarına dayanıklılığı ile ön plana çıkmaktadır. UV baskı boyanın kuruma süresini 1 sn'den çok daha aza düşürerek güneşin veya ortamın baskıyı etkileme nedenlerini ortadan kaldırır. Baskılar sudan etkilenmez ve diğer baskı tekniklerinden çok daha fazla dayanıklıdır.
Ofset baskı çok sayıda olan baskılar için daha az maliyetli iken, dijital baskı az sayıda basımlar için daha az maliyetlidir. Dijital baskı basımı daha hızlı yaparken, ofset baskı daha yavaş gerçekleştirir. Dijital baskı tasarım üzerinde yapılacak değişiklikler için daha esnektir.
MDF (Medium Density Fiberboard) , orta yoğunlukta lif levha anlamına gelmektedir. MDF sert ağaç veya yumuşak ağaç kalıntılarını ince parçacıklara bölerek, balmumu ve reçine yardımıyla birleştirilmesinden sonra yüksek sıcaklık ve basınç uygulayarak tasarlanan bir mühendislik malzemesidir.
Baskı için hazırlık aşamasında kullanılacak imajların formatları, TIF, JPEG veya EPS olmalıdır. Bu çalışmalar RGB (4 renge ayrılmamış mod) değil CMYK modunda çalışılmış olmalıdır. Eğer dosya RGB formatı kaynaklıysa, CMYK moduna geçişte doğru profilde olması çok önemlidir.
Kağıtta istenen bölgelerin kabartılması ya da ezilmesi için yapılan işlemin adıdır. Gofre ile kağıt üzerindeki baskılı ya da baskısız alanlara boyut kazandırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri