925 ayar gümüş eşya ve aksesuarlar, saf gümüşten üretildikleri için son derece kalitelidir. Çeşitli madenlerin yapım ve üretiminde kullanılan gümüş 925 ayar olarak kullanıma sunulur. Ancak saf gümüşün aksesuar ve dekorasyonlarda kullanılabilmesi için maddeye alaşım eklenmesi gerekir.
1.İnce.999 Gümüş
İnce gümüş, saf gümüş elementine en yakın metaldir. % 99.9 saflığı gösteren.999 ile işaretlenmiştir. Kalan% 0.1, önemsiz miktarda elementlerden oluşur.
Rodyum aşınmama özelliği olan bir metaldir. Madencilikte kullanılan bu metal, takı sektöründe duyulan ihtiyaç ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bizlere kararmayan takılar elde etmemizi sağlamıştır. Yani aradığımız özellik takının rodyum kaplama olmasıdır.
925 ayar gümüş ise şöyle açıklanabilir 1 kilogram gümüşün 75 gramı alaşım 925 gramı ise gümüş olarak biliniyor böylece gümüş ayarı 925 gram oluyor. Mücevher ve takı yapımında en yaygın olarak kullanılan ve en iyi olan ayar 925 ayar olarak biliniyor.
Günümüzde, takılar üzerinde yaygın olarak “925 ayar gümüş” yazar. Bu ifade, takı içerisinde %92,5 oranında gümüş; %7,5 oranında da bakır bulunduğu anlamına gelir. 1000 ayar gümüş ise, “has gümüş”tür. Yani has gümüş takıların içerisinde, gümüşten başka bir maden yer almaz.
İlgili 20 soru bulundu
Bu ürünler, 1000 ayar gümüş yani sadece gümüşten yapıldığı bilinen ürünlerdir. İçerisinde hiçbir element veya metal madde bulunmayan ürünler olduğu da söylenebilir. Bahsedilen değer, gümüşün en saf hali olarak nitelendirilmektedir.
İncelik kontrolü: 750 altın = 18 karat
Böyle bir damga genellikle yüzüklerin iç kısmında bulunur, ancak zincirlerde veya kolyelerde genellikle tokanın üzerinde bulunur.
Gümüş Takıların Üzerindeki İşaretleri Arayın: Som gümüş takı satın alırken her zaman 925 ayar damgasını aramalısınız. Çünkü bu damga, otantik saf gümüşün işaretidir. Satıcıya güvenmediğiniz sürece 925 damgası olmayan bir takı satın almamalısınız. 925 ayarı, hemen gözünüze çarpmayabilir.
Günlük ve özel zamanlarda kullanılan veya doğru şekilde saklanmayan gümüşler ve metaller zamanla kararır. Gümüşlerin ve metallerin kullanım ömrü olmadığı için, onlara gereken bakım ve özen gösterilirse değerleri kaybolmaz.
Son yıllarda sterling silver olarak da bilinen 925 ayar gümüş takılar dayanıklılık bakımından müşterilere avantaj sunar. 925 ayar şeklinde dizayn edilen yüzlerce farklı takı çeşiti bulunur.
Örneğin, "925" gümüş, %92.5 saf gümüş içermektedir. Ayrıca, gümüş ürünlerde saflık oranını belirlemek için, ürünlerin arkasına yerleştirilmiş olan işaretleri inceleyebilirsiniz. Örneğin, gümüş ürünlerde genellikle "sterling" yazısı görülür ve bu işaret, ürünün %92.5 saf gümüş olduğunu gösterir.
Çelik, gümüşe göre ucuz bir hammaddedir. Bu nedenle çelikten üretilen takılar gümüşten üretilen takılara göre daha ucuzdur. Gümüş takılar ise ayarlarına ve işçiliklerine göre fiyatlandırılarak satılır.
Ülkemizde 800, 900 ve 925 olmak üzere üç çeşit gümüş üretilmektedir. Fakat günümüzde en sık kullanılan gümüş ayarı 925 ayardır.
Gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı? Gümüş, küçük yatırımcı için bulunmaz bir nimettir. Eğer yatırım yapmayı düşünüyorsanız işlenmemiş, külçe dediğimiz gümüş alıp yatırım yapabilirsiniz. Küçük rakamlarla 250 gram, 500 gram ya da 1 ila 2 kilogram gümüş alarak ileriye dönük yatırım sağlayabilirsiniz” dedi.
925 Ayar Gümüş Nasıl Anlaşılır
925 ayar gümüşler için en uygun testlerden birisi mıknatıs testidir. 925 ayar gümüşler mıknatıs ile hiçbir tepkimeye girmemektedir. Ayrıca nitrik asit testi, bezle ovalama gibi testlerle de bu gümüşün ayarının gerçekliği anlaşılmaktadır.
İlk olarak, çelik son derece dayanıklıdır. Kırılma ve çizilmeye karşı oldukça dirençlidir, bu yüzden çelik takılar uzun ömürlüdür. Ayrıca, çelik takılar genellikle gümüş takılardan daha ekonomik bir seçenektir.
Saf olarak alınacak olan gümüş hem kuyumculardan hem de internet ortamından kolaylıkla alınmaktadır ancak gümüşü alırken mutlaka üzerinde üretim tarihi, üretilen firmanın adı, gramı ve saflık miktarı yazmalıdır. İnternet ortamından alınan gümüşler belirli kriterlere uymak zorundadır.
Tebeşir, takı kutusunun içine yerleştirilerek kararması önlenebilir. Kararmaz bezler de kükürt ve oksijeni emer, sonuç olarak gümüş nasıl saklanır sorusunun bir çözümü olarak değerlendirilebilir.
Gümüş Gr güncel satış fiyatı anlık olarak 22,00 TL, Gümüş Gr alış fiyatı ise 21,97 TL üzerinden işlem görmektedir. Gümüş Gr fiyat bilgileri en son 24 Kasım 2023 03:18'de güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1 Gümüş Gr fiyatı 22,00 TL'ye karşılık gelmektedir.
Yalnızca havada bulunan kükürt değil, yeme içme alanında kullanılan gümüş servislerden tabak, kaşık, bıçak gibi ürünler yiyeceklerde bulunan kükürtten bile etkilenerek kararmaya başlar. Bunun yanı sıra bazı durumlarda gümüş takılarla duş alınması suda ve şampuanda bulunan kükürtten dolayı kararmalar oluşabilir.
3-Rodyum/Rose kaplama nedir? Rodyum gümüş üzerine yapılan beyaz altın rengi kaplamadır. Gümüşe beyaz altın görüntüsü verir. Rodyum kaplama yapılan ürünler parlaklığını uzun süre muhafaza eder, oksitlenmesi gecikir.
Özellikle gümüş kolye çeşitleri, sıcak mevsimlerde sürekli olarak kullanıldığında kısa süre içerisinde kararabilmektedir. Bu tür gümüş takılar ile duş almak, denize ya da havuza girmek, gümüşün kararma hızını önemli derecede arttırabilir.
Binde 585'lik incelik 14 karat değerine karşılık gelmektedir. Dolayısıyla 14 karatlık bir mücevher parçası %58,5 saf altından oluşur, geri kalanı ise altını boyutsal olarak daha stabil ve çizilmeye karşı daha dayanıklı hale getirmek için eklenen bakır veya gümüş gibi diğer değerli metallerden oluşur.
Silver Moon 999 ayar saf gümüşten üretilen tek markadır. Piyasada bulunan 925 ayar gümüş kapaklardan DEĞİLDİR. Gümüşün en saf ve en doğal hali olan 999 ayardan üretilmiştir. İçerisinde nikel, bakır, metal vb. herhangi bir madde asla yoktur.
Altın ayarı olarak 525 ayar ile numaralandırılan bir ayar tipi yoktur. Genelde ufak yazıldığı için 585 ayar ile karşılaştırılmaktadır. 585 numarası damgalı bir altın ürününüz varsa bu altınınızın 14 ayar olduğuna işarettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri