Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
Lamina (Veneer) kaplamalar: Bu kaplamalar, doğal dişlerin renk ve şekline en yakın olanıdır. Dayanıklıdırlar ve uzun ömürlüdürler. Dişin ön yüzeyine yapıştırılır.
Zirkonyum kaplamanın ışık geçirgenliği metal üstü porselene göre çok daha fazladır. Bu sayede zirkonyum kaplamalar doğal dişlere yakın bir ışık geçirgenliğine sahip olmakta ve doğal diş gibi estetik bir gülüşe sahip olmamızı sağlar. Diş eti uyumu zirkonyum diş kaplamalarında porselene göre daha iyidir.
Diş tedavime zirkonyum mu porselen mi yardımcı olur? Zirkonyum, dayanıklı bir yapı olduğu için diş tedavilerinde alt yapı malzemesi olarak da kullanılır. Lamine uygulaması ise köprü tedavisinde kullanılmamaktadır. Eksik dişlerinizin tedavisi ve renklenmeleriniz için zirkonyum kaplama daha uygun olacaktır.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar. Fakat porselen kaplama materyal olarak camsı bir yapıda olması nedeniyle daha kırılgandır.
İlgili 39 soru bulundu
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Bazı ünlüler tamamen bir zirkonyum diş kaplama tedavisi tercih ederken, bazıları ise küçük dokunuşlar ile o ışıltılarını tekrar yansıtmaya çalışmaktadır. Bazı ünlüler doğallığından ödün vermek istemez, bunda ısrarcıda olabilir.
Bu nedenle, zirkonyum kaplama, klasik metal destekli porselen kaplamaya göre daha maliyetlidir. Fakat porselen kaplamaya göre çok daha uzun yıllar, sorunsuz ve sağlıklı bir kullanım seçeneği sunduğundan, zirkonyum kaplamanın uzun vadede daha avantajlı olduğunu belirtmek gerekir.
Laboratuvar testi yapmadan; kaplamada kullanılan porselen veya zirkonyumun çin malı olduğu, iyi veya kötü kalitede olduğunu anlamak mümkün değildir. Klinik muayenede sadece yapılan kaplamanın teknisyen tarafından iyi hazırlanıp hazırlanmadığı ve hastanın ağzına uyum gösterip göstermediği anlaşılabilir.
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Porselen diş kaplamalar estetik bir görünüme sahip değildirler. Işık geçirmeyen bir yapıda oldukları için parlak bir görüntü ortaya koyamazlar. Ancak estetik bir yapıya ve ışık geçirme özelliğine sahip olan zirkonyum, kişilerin gün içerisinde parlayan ve beyaz bir diş yapısına sahip olmasını sağlamaktadır.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Zirkonyum dişlerin ömrü kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler 5-10 yıl kullanırken, bazı kişiler ömür boyu kullanabilmektedir. Düzenli diş hekimi muayenesi yaptıran ve diş sağlığına dikkat eden kişiler çok uzun yıllar zirkonyum kaplamalarını kullanabilir.
Zirkonyum kaplama, ışığı geçirmesi ve görünüm açısından diğer dişlerin rengine yakın olmasından dolayı doğal bir görünümü sahiptir. Metal kaplama üstüne yapılan porselenlerde, diş etinde zamanla renk kararmaları meydana gelirken zirkonya seramiğinde böyle bir görünüm oluşmaz.
Zirkonyumların sınıflandırılması, sağlamlığa göre yapılmaktadır. Bu sınıflandırmaya göre 5 farklı kaplama tipinden bahsedilebilir.
Özel bir yapıştırıcı sayesinde zirkonyum maddesi dişlere yapıştırılır. Bu işlem oldukça önemlidir. En ufak bir dikkatsizlik ya da hata da yapılacak kaplamanın ziyan olmasına neden olabilir. Zirkonyum kaplama için Zirkonyum Diş Kaplaması sayfamızı ziyaret edebilir, sağlıklı kaplama dişlere kavuşabilirsiniz!
Emax kaplama zirkonyum kaplamalara göre daha saydamdır. Bu sebeple gülüş tasarımı ve diş eksikliği için emax kaplama daha doğal bir görünüm sağlar. Emax kaplama, diğer porselen kaplama malzemelerine göre daha dayanıklıdır ve daha uzun süre kullanılabilir.
B1 diş rengi VITA Classical renk skalasının en beyaz renk tonudur. B grubu renkleri kırmızı, sarı tonları içerir ve B1, B2, B3 ve B4 olarak dört alt tona sahiptir.
Zirkonyum dişe zararlı değildir. A1 rengini seçecekler biraz daha sarımsı bir renk tercihi yapmış olurlar. B1 rengini seçenler ise daha beyaz bir renk seçmiş olurlar. A1: Bu renk tonu kırmızımsı kahverengimsi renk gurubu içindeki en açık renkli diştir.
Porselen diş fiyatları 2021 yılı itibariyle ortalama 2.000 TL ile 4.000 TL arasında değişebilmektedir. Tam fiyat ancak doktor kontrolünden sonra belirlenmekle birlikte, hastanın şikayetçi olduğu rahatsızlık, hastanın diş / ağız yapısı ve tedavi sonrası beklentisine göre değişkenlik gösterebilmektedir.
2023'te porselen diş maliyetleri genellikle 3.000 TL ile 7.000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bu fiyatlar diş durumuna, tedavi ihtiyacına ve hasta beklentilerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. En doğru bilgi için bir diş hekiminin değerlendirmesi tavsiye edilir.
Zirkonyum dişlerin üretim yani laboratuar aşamaları da daha meşakkatlidir. Zirkonyum bir dişin üretim maliyeti metal alt yapılı porselen bir dişe göre 3-4 kat daha fazladır. Bu da haliyle tedavi ücretlerine yansımaktadır.
Gündeş'in dişleri 2000'li yılların başında çapraşık ve biraz da dişlekti, yapılan diş estetiği operasyonları sonucunda kusursuz bir gülümsemeye kavuştu.
Yurtiçi ve yurtdışında sayısız başarılara imza atmış, diş hekimi bir ailenin 'parlak mı parlak' diş hekimi oğlu o. Türkiye'de geliştirdiği ve kitabını yazdığı 'porselen kaplama' ile Amerika'dan Avrupa'ya pek çok üniversitede ders vermiş, konferanslara katılmış bir isim.
Gülüş tasarımı hedeflense ve hastanın ağız içinde farklı sorun bulunmasa dahi 18 yaşın altındaki hastalara uygulama yapılmaz. Diş hekimliği tarafından zirkonyum kaplamalar, 18 yaşını doldurmuş bireylere yapılmaktadır. Reşit olmayan bireyin ebeveyn rızası olsa dahi diş hekimi bu tarz bir uygulamayı önermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri