Tek bir önlem vardır; 11 12 yaş zayıflama yöntemleri ile tanışmak. 11-12 yaş kilo verme sürecinin en kolay olduğu yaşlardır. Çünkü ergenlik dönemine giriş yapılan bu yaşlarda metabolizma oldukça hızlı çalışır. Boyun uzaması ve orantılı kilo alımı olduğunda çocukların daha sağlıklı fiziğe sahip olması mümkündür.
Vücudun hala kendini yenileyebildiği ve metabolizma hızının tam olarak yavaşlamaya başlamadığı bir yaş olduğu için 28 yaş kilo vermek için daha uygun bir yaş olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle zaman kaybetmeden yaşınızın kıymetini bilmeli ve beslenmenize dikkat etmelisiniz.
40 yaş sonrası vücut belli değişimler geçirir, metabolizma yavaşlar ve kilo vermek daha da zor bir hale gelir. Hormonlar, kas kaybı, düşük metabolizma gibi faktörler kilo verme yolundaki en büyük engellerden biri.
11-12 yaş kilo verme sürecinin en kolay olduğu yaşlardır, ergenlik dönemine giriş yapılan bu yaşlarda metabolizma oldukça hızlı çalışmaktadır. Boyun uzamasıyla beraber orantılı kilo alarak çocukların daha sağlıklı fiziğe sahip olması mümkün.
Buna göre yaşlandıkça kahverengi yağ dokusunun etkinliği azalıyor; bu durumda şişmanlamak daha kolay, kilo vermek ise daha zor oluyor. Yaş ilerledikçe neden şişmanlandığı ve kilo vermenin zorlaştığının nedeni anlaşıldı.
İlgili 25 soru bulundu
1 yaşından sonra metabolizma, yaklaşık 20 yıllık bir süreç içinde “yavaşça" yetişkin düzeyine geriliyor. Metabolizma “yetişkinlik boyunca (20-60 yaşlar arası) sabit kalıyor”, hamilelik de dahil. Sonrasında ise enerji harcamamız, “daha yaşlı yetişkinlerde düşüşe geçiyor.” Bu durum yaklaşık 95 yaşına dek sürüyor.
Obezite ya da erken ergenlik gibi bir risk söz konusu değilse ergenlikte zayıflamak değil ideal vücut ağırlığına sahip olacak şekilde sağlıklı beslenme ve egzersiz programı ile metabolizmanın desteklenmesi hedeflenir.
Bu dönemin fazla kilo açısından riskli olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Selda Geçer, ergenlikte yapılan yanlış diyetlerin ve hızlı kilo verme çabalarının büyüme ve gelişmeyi olumsuz etkilediğine dikkat çekti.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir. Günlük maksimum kalori alım miktarınızı en başta metabolizma hızınız belirler ve bu miktar metabolizma hızınızla paralel olmalıdır.
25 yaşından sonra yeme alışkanlıkları ve hormonal dengeler değişiyor. Hareketsiz yaşam da buna eklenince metabolizma hızı doğal olarak yavaşlıyor ve vücut yağ oranı artıyor; kilo alımı kaçınılmaz hale geliyor.
Dengeli ve sağlıklı kilo vermenin ipuçları!
Uzmanlar ergenlik dönemi tamamen atlatılmadan ve 20li yaşlara ulaşılmadan, doktor kontrolü olmadan, dengesiz bir şekilde diyet yapılmaması gerektiğini vurguluyor.
13 Yaş Erkek ve Kız Çocukların Ortalama Kiloları
Vücut yapıları farklı olduğundan dolayı Kız ve Erkek çocuklarında ortalama kilolar değişiklik gösterebilir. Kız çocukları en az 35 kg, en fazla 63 kg olduğunda sağlıklı olduğu söylenebilir. Erkek çocuklarınınsa en az 30 kg, en fazla 68 kg olması gerekir.
Kesinlikle değil! Kaç yaşında olursanız olun sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Unutmayın ki kilo vererek ideal kilonuza ulaşmanız ileride hastalıklara yakalanma riskinizi azaltacak.
14 yaşında bulunan bir erkek çocuğun sahip olması gereken ortalama kilo 53'tür. En düşük kilo 32 iken en yüksek kilo 70'tir. Kız çocukları için ortalama kilo 51'dir. En düşük kilo 37 iken en yüksek kilo değeri 66'dır.
Hormonal yükselmenin istikrarlı bir düzeye eriştiği, hormonal ve fiziksel değişimin görece yavaşladığı 20'li yaşların ilk yılları ise ergenliğin bitişi olarak ele alınır.
Ortalama olarak kız çocukları 12,5-13 yaşlarında adet olarak ergenliklerini tamamlarken, erkek çocukları 14-15 yaşlarında ergenliklerini tamamlamaktadır. İlk meme gelişiminden adet dönemine kadar geçen süre ortalama 2-4 yıl gibi bir süre almaktadır. Bu evreler arasındaki geçiş en az 6 ay olmalıdır.
Büyümenin ergenlikten sonra da devam ettiği, 18 ile 30 yaşları arasında çok küçük miktarda bir artış görüldüğü söylenebilir. Boy uzamasının yanında kızlarda ve erkeklerde kilo artışı ve yağlanma da gözlenir. Kızlarda bu dönemde yaklaşık 16, erkeklerde ise 20 kiloluk bir artış olabilir.
Fındık, fıstık, kaju, badem vb. yemişlerin ortak noktası kalorilerinin yüksek olması ve çabuk kilo aldırmalarıdır. 100 gram kuru yemiş ortalama 600-800 kalori içerdiği için kuru yemişler çocuklara kilo aldırıcı besinler arasındadır. Hurma, kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru incir gibi meyveler de kalori deposudur.
Çok hızlı ve çok fazla kilo verme sonrası; ritim bozuklukları, elektrolit bozuklukları, safra taşları, depresyon, yeme bozuklukları gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5 kg-1 kg arasında olmalıdır. Yani ayda ortalama 2-4 kilo vermelisiniz.
Ergenlik çağına girmiş ya da girmek üzere olan çocuklarda yapılacak diyet gelişimi olumsuz etkiliyor. Bu dönemde yanlış ve yetersiz beslenmenin yerini doğru beslenme alışkanlıkları ve doğru egzersizle doldurmak gerekiyor" diye konuştu.
ilk önce üstten başlar yani omuzlardan... Sonra yavaş yavaş bel kısmı baldır , bacak, bilekler, kollar, kalça en son göbek erir hele ki alt göbekte yağ birikmişse onları vermek daha da zordur ama asla pes etmemek gerek :Eğer daha uzun olsaydı sabahları sevebilirdim...
Sporla Kilo Verme Ne Zaman Başlar? Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri