Porselen ve zirkonyum kaplamalar, doğal dişlerinizin rengine en uygun olanı seçerek, doğal bir görünüm sağlarlar. Tüm kaplama çeşitleri, diş yüzeylerine göre daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptirler, bu da dişlerinizin daha az lekelenmesine ve daha kolay temizlenmesine yardımcı olabilir.
Yeni geliştirilen zirkonyum diş kaplamaları, hem dayanıklılığı, hem kalıcılığı, hem de doğal diş yapısına mükemmel uyum sağlamasıyla kısa sürede popüler olmuştur. Zirkonyum kaplama, adını yapıldığı materyalden almaktadır.
Zirkonyum kaplamalar malzemenin yapısı sayesinde metal alt yapılı porselen kaplamalar kadar çiğneme baskısına karşı dayanıklı, ışık geçirgenliği ile doğal diş görünümündedir. Bu nedenle zirkonyum kaplama diş tedavisi, porselen kaplama diş tedavisinden daha iyidir.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar. Fakat porselen kaplama materyal olarak camsı bir yapıda olması nedeniyle daha kırılgandır.
Zirkonyum kaplamaların kullanım süresi , bireysel kullanıma bağlı olarak değişir. Ortalama yaşam süresi 5 ila 15 yıldır. Ancak gerekli önlemler ve bakım yapılırsa bu süre uzatılarak zirkonyum kaplama 20 yıl gibi bir süre kullanılabilir. Güzel bir gülüşe sahip olmak için insanlar dişlerini zirkonyum ile kaplarlar.
İlgili 36 soru bulundu
Zirkonyum sağlıklı bir ağız yapısında 15 yıla kadar dayanır. Zirkonyumun dayanıklılığını desteklemek için düzenli olarak ağız ve diş bakımı yapılmalıdır.
Uzman hekimler tarafından diş kaplamaları genel diş sağlığı açısından reşit olmayan bireylere uygun görülmez. Gülüş tasarımı hedeflense ve hastanın ağız içinde farklı sorun bulunmasa dahi 18 yaşın altındaki hastalara uygulama yapılmaz.
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
Zirkonyum Diş Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz.
Aklınızda ortalama bir zirkonyum diş fiyatı olsun istiyorsanız, en ucuz zirkonyum diş fiyatı 2023 yılı için 1500 TL olacaktır. Bunun üst sınırı için bir fiyat belirtmek çok doğru olmasa da 6000 TL – 7000 TL arasında olacağını söyleyebilirim.
Zirkonyum kaplamalar da dişlere son donemde en çok uygulanan tedavilerden biridir. Bu kaplamaların koku yapması normal şartlarda görülmez. Kaplamaların koku yapması çoğunlukla ağız hijyeni eksikliğinden dolayıdır.
Porselen kaplamalarda ışık geçirgenliği sıfıra yakın olduğundan estetik görünüm olarak mat, donuk bir renk hali varken, Zirkonyum kaplamalar ışık geçirgenliğini mümkün kıldığından daha canlı ve doğala yakın renk uyumu mevcuttur.
Porselen ve zirkonyum diş kaplamaları genellikle diğer kaplama seçeneklerine göre daha dayanıklıdır ve uzun süre kullanım için uygun olabilir. Porselen ve zirkonyum kaplamalar, doğal dişlerinizin rengine en uygun olanı seçerek, doğal bir görünüm sağlarlar.
Porselen diş kaplamaların çoğu ortalama 10 sene kadar rahatlıkla kullanılabilir. Porselenin ömrü, ağız bakımının özeniyle doğru orantılıdır. Ne kadar iyi bakılırsa kullanım ömrü o kadar artar. Eskiyen porselen kaplamalar, zamanla ağızda problemler oluşturabilir.
Ön diş kaplama için en sık kullanılan yöntemi laminate veneer ve tam seramik kaplamadır. Estetik kaplamalar hem estetik bir gülüşü hem de sağlığı beraberinde getiren çözümlerdir.
Zirkonyum Dişler Çürür mü? Oldukça hassas bir işle üretildikleri için, kırpılan diş yüzeyine otururlar. Bu şekilde, zirkonyum porselen diş ile bakterilerin nüfuz edebileceği doğal bir boşluk kalmadığından, çürük oluşmasına izin vermez.
Özel yapıştırıcı içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplama, dişten düşme, yerinden oynama gibi durumlara neden olmaz.
Eğer uzun ömürlü, dayanıklılık oranı yüksek olan bir sonuç bekleniyorsa sert ve dayanıklı olan zirkonyum, implant üzerine daha doğru bir kaplama yöntemi olacaktır. Zira biyouyumluluk sayesinde implant üzerine zirkonyumun uyum sağlama süreci oldukça hızlı ve kolay olacaktır.
Zirkonyum diş yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yiyecekler ve içecekler tüketilmekten kaçınılmalıdır. Aynı şekilde yapışkan ve sert gıdalar tüketilmemelidir. Zirkonyum diş kaplama yapıldıktan sonra bazı hastalar adaptasyon konusunda sorun yaşayabilse de dişlere kısa sürede alışılabilmektedir.
Sert yiyeceklerden kaçınmak: Zirkonyum diş kaplamaları oldukça dayanıklı olsa da sert yiyecekler ve bazı içecekler kaplamalara zarar verebilir. Bu sebeple sert şekerlemeler ve kabuklu çerezler gibi sert yiyeceklerden ve asitli içeceklerden kaçınmanız önerilir.
Aşırı aşındırma: Zirkonyum diş kaplamaları oldukça dayanıklı olsa da, aşırı kuvvet uygulanması veya yanlış bir şekilde kullanılması durumunda çatlama veya kırılma riski olabilir. Bu nedenle, dişleri aşındıracak veya zarar verecek şekilde sert nesnelerle ısırma veya çiğneme yapmaktan kaçınmak önemlidir.
Zirkonyumların sınıflandırılması, sağlamlığa göre yapılmaktadır. Bu sınıflandırmaya göre 5 farklı kaplama tipinden bahsedilebilir.
Zirkonyum kaplama, ışığı geçirmesi ve görünüm açısından diğer dişlerin rengine yakın olmasından dolayı doğal bir görünümü sahiptir. Metal kaplama üstüne yapılan porselenlerde, diş etinde zamanla renk kararmaları meydana gelirken zirkonya seramiğinde böyle bir görünüm oluşmaz.
Zirkon, doğada bulunan en güçlü maddelerden biridir, dolayısıyla iyi bakıldığı sürece 10 yıldan uzun süre rahatlıkla kullanılabilirler. Hatta çok iyi bakılırlarsa bu süreyi 15-20 yıla kadar çekmek de mümkündür. Zirkon kaplamalara uygulanacak bakım, doğal dişlere uygulanacak bakımdan farklı değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri