Genellikle yağ ve asit içermeyen gıdaların plastik kaplarda muhafaza edilmesi uygundur. Bakliyat gibi ürünler buna örnek olarak verilebilir. Mutfağını renklendirmek isteyenler ise bu renkli kapaklı saklama kabı seçenekleri ile bal, reçel gibi ürünlerini muhafaza edebilir.
En güvenli plastik ürünlerin 1, 2, 4 ve 5 numaralı plastikler olduğunu ifade eden Demirkan, "Bu hepimizi ilgilendiren bir konu. Evimizde ve her yerde plastik kullanıyoruz. Plastikler ürünlerin numarası var, bunların en zararlısı 3-6 ve 7 numara plastikler.
Kuru bakliyatlarınızı saklamak için de yine plastik kaplar, en iyi tercih olacaktır. Çünkü uygun formaları ve hafif yapıları, yüklü miktarda bakliyat taşımaya oldukça elverişlidir. Bunların yanı sıra, 5 numaralı plastikler, en sağlıklı plastik olarak bilinir.
Eğer erzak için saklama kabı alıyorsanız geniş ve büyük hacimli olması daha doğru olur. Artan yemekler için dışarıyla hava teması bulunmayan cam ve emaye saklama kapları uygun olacaktır. Bunun dışında kahvaltılık ve diğer ürünler için plastik formdaki saklama kapları ideal bir tercih olur.
Sert kristal mika plastikten üretilmiş sağlıklı ve 1. kalite bir ürün. Genel olarak bakliyat saklama kabı olarak kullanılan bu seti, baharatların için de değerlendirebilirsin. Buzdolabında kullanıma uygun ancak derin dondurucuda kullanmamalısın. Üst kısmı şeffaf olduğu için içindeki ürünleri üstten görebilirsin.
İlgili 35 soru bulundu
Emaye, son zamanlarda özellikle mutfak eşyası yapımında çok sık tercih edilmektedir. Şık tasarımları ile dikkat çeken ve özellikle nostaljik eşyaları sevenler tarafından tercih edilen emayeler çizilmediği sürece zararlı olmayan ürünlerdir.
Tupperware Garantisi
Tupperware ürünleri büyük bir özen ve hassasiyetle insan sağlığına zarar vermeyen hammaddelerden üretilmiştir. Tupperware Garantisi yalnızca kullanım kılavuzlarında tavsiye edilen Uygun Kullanım ve Bakım Koşullarında kullanılmış ürünler için geçerlidir.
Dr. Reyhan İrkin, gıdaları saklamak için kullanılan plastik saklama kaplarının, sağlığa zararlı olduğunu açıkladı. Plastiğin içerisindeki maddelerin, endokrin sistemini bozucu kimyasallar barındırdığını söyleyen Prof. Dr.
Ancak elinizde yeterince bez torba yoksa elbette onları ağzı vakumlu kapaklarla kapanan cam kavanozlarda saklayabilirsiniz. Bu, plastik poşetlerin ya da kapların içinde saklamaktan çok daha doğru bir tercih olacaktır.
Plastiğin içerisindeki maddelerin, endokrin sistemini bozucu kimyasallar barındırdığını söyleyen Prof. Dr. İrkin turşu, salça, yoğurt, sıvı, peynir gibi asitli gıdaların kesinlikle plastik kaplarda saklanmaması gerektiğini belirtti.
Cam Kavanozlara Tuz Ekleyin
Bu nedenle, bulgur ve pirinç gibi çeşitli bakliyatların bulunduğu cam kavanozlara veya saklama kaplarına biraz tuz ekleyebilirsiniz. Örneğin, yaklaşık 1 kg bakliyat içerisine 1 yemek kaşığı tuz ekleyerek nemlenme, küf oluşumu ve böceklenme gibi ihtimalleri azaltabilirsiniz.
Bakliyatları cam kavanozlara veya bez torbalarda saklamalıdır. Bez torbada saklamak cam kavanozda saklamaktan daha doğru bir tercihtir. Çünkü bez torbalar hem nem oluşmasını engeller hem de bakliyatların ışık almasını engeller.
Polikarbonat (pc.) plastikler normalde şekilsiz ve saydam termo plastiklerdir. İşlenmiş durumdaki Polikarbonat piyasada çeşitli renklerde, saydam ve yarı saydam olarak cam'a alternatiftir. Polikarbonatlar diğer plastikler gibi yüksek ısılarda bozunmaya uğramazlar, cam kadar sağlıklıdırlar.
LDPE – Düşük Yoğunluklu Polietilen
LDPE plastik hammadde çeşitleri arasında en güvenli ve temiz plastiktir. Esnek ve ince dokusu ile bilinir. Genellikle bakkal poşetleri, plastik ambalajlar, dondurulmuş gıda kapları ve yiyecek saklama şişeleri gibi ev eşyalarında bulunur.
Polipropilen türü plasitk en güvenli plastik türü olarak kabul edilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir.
7 Numaralı PC
Bu koda sahip olan plastikler genel olarak yemek saklama kaplarında, bazı pet şişelerde, sporcu su şişelerinde, biberonlarda kullanılmaktadır. Geri dönüşüme uygun olmadığı için doğaya, besinlere kimyasal karıştırma ihtimali olduğu için sağlığa oldukça zararlıdır.
Pirincin Kurtlanması Nasıl Önlenir? Rutubet nedeniyle pirinç, sık sık kurtlanabilir. Bunu önlemek için, pirincin içerisine 1 adet defne yaprağı veya birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Böylece pirinçte nem oluşma ihtimali azalacaktır.
Pirinç, nemli bölgelerde durdukça yapısını kaybeder. Bu yüzden serin, kuru ve güneş görmeyen ortamlarda muhafaza edilmesi gerekir. Bez torbalar, pirincin nemlenme ihtimalini düşürür. Bu yüzden pirinci saklamak için, bez torbalardan yararlanabilirsiniz.
Asitli ürünler, turşu, salça, yoğurt, sıvı, peynir gibi gıdaların kesinlikle plastik kaplarda muhafaza edilmemesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. İrkin, yine saklanan ürünlerin uzun süre saklama kaplarında kalmaması gerektiğine dikkat çekti.
ÇELİK TENCERELER GÜVENLE KULLANILABİLİR
Paslanmaz çelikten yapılmış pişirme kaplarının ısıyı iletmesi geç olsa da bu kaplar, yiyeceklerde toksik etki yaratmaması ve sağlıklı pişirme yöntemlerine uygunluğu ile tercih edilir.
Akrilik kumaşlar sentetik polimerler olan akrilik liflerinden yapılır. Akrilik ipliklerle dokunmuş kumaşlar, çocuklarda teri iyi çekmediği için vücudun ısı dengesini bozar ve gribal enfeksiyonlara sebep olabilir. Daha da ötesi, polimerler plastiğin ana maddesidir ve kanserojendir.
2 numara: HDP veya HDPE koduyla bilinen bu plastik ürünler, genellikle deterjan, süt, poşet, zeytinyağı şişeleri ve oyuncakların yapımında kullanılır. Plastik ürünler arasında en sağlıklı olanıdır. Hiçbir şekilde kimyasal salınım yapmayan bu ürünler, sağlık açısından en güvenilir olanlardır.
En iyi saklama kabı, besin ile temasında herhangi bir kaptan besine geçişi olmayan nötr kaplardır. Besinleri saklamada kağıt, madeni, plastik, toprak ve cam gibi materyalli araçlar kullanılır.
Tupperware olarak BPA içermeyen, yeniden kullanılabilir ürünlerimiz ile sürdürülebilir yaşamı destekliyoruz.
Tupperware, yüksek kaliteli malzemeler üreten markalardan biridir. Her türlü yiyeceğin saklanmasına ve taşınmasına olanak tanıyan kaplar, plastik gibi malzemelerden imal edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri