Bu nedenle araç tipi ne olursa olsun enjektör bakımı ve temizliği düzenli periyotlarla yapılması ve asla aksatılmaması gereken işlemlerdir. Bunun yanında yakıt filtrelerinin de zamanında değiştirilmesi enjektörlerin verimini artırmaktadır.
Özellikle yüksek basınçlı yakıt sistemi yani Common-Rail'li motorlarda enjektörün çıkartacağı arızalar ile birlikte motorun çalışma verimi azalırken, yakıt tüketimi ve emisyon değerleri hızla artar. Bunları önlemek için yapılması gerekenlerden biri de enjektör temizliğidir.
Enjektör arızalarının önüne geçmek için yapılacak olan şey, düzenli olarak enjektör temizliği yapmak. Araç eğer benzinli ise 40.000 km'de, dizel ise de 25.000 km ila 30.000 km arasında enjektör temizliğinin yaptırılması gerekmektedir. Temizlik fiyatları genellikle 80 ila 120 TL arasında değişmektedir.
Enjektör temizleme aracınızın yakıt sisteminin verimliliğini arttıran ve motor performansının yüksek kalmasını sağlayan bir işlemdir. Enjektör temizleme aracınızın motorunda zaman içinde oluşan kir ve yakıt artıklarından kaynaklanan sorunların giderilmesine yardımcı olur.
%4 indirimle Würth 300 ml Benzin Enjektör Temizleyici 170 TL'ye, %15 indirimle Würth 300 ml CR Dizel Yakıt Sistemi ve Enjektör Temizleyici 179 TL'ye, %4 indirimle Motul 300 ml Dizel Enjektör Temizleyici 184 TL'ye, %44 indirimle Würth 400 ml Dizel Partikül Temizleyici 450 TL'ye sahip olabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
Enjektördeki arıza başta yakıt sistemi unsurları olmak üzere motora ciddi zararlar verebileceği gibi aracın performansının düşmesine, beyaz duman atmasına, motorda titreme yapmasına ve geç çalışmasına sebep olabilir. Enjektörler önce bilgisayarlı arıza tespit cihazıyla kontrol edilerek çalışma performansı belirlenir.
Araç motoru çalışma sırasında olması gerekenden daha yüksek seste gürültüler yapar. Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar.
enjektör ömrü ne kadar
Ortalama olarak, dizel enjektörler, değiştirilmeleri veya yenilenmeleri gerekmeden önce 100.000 ila 200.000 mil (160.000 ila 320.000 kilometre) arasında dayanabilir.
Kirli yakıt enjektörleri, yakıtın akış hızını etkiler, bu da yetersiz rölanti, durma, zor çalıştırma veya püskürtme ile sonuçlanabilir. Bu durum, aracınızın etkin bir şekilde hızlanma yeteneğini azaltır.
Enjektör temizleyiciler isminden de anlaşılacağı üzere benzinli ve dizel araçların enjektör sistemini kolayca ve etkili bir biçimde temizler. Bu etkili araç motoru bakım ürünü aynı zamanda karbüratör ve yakıt filtresinde meydana gelebilmesi söz konusu olan buzlanma problemini de engeller.
Evet, enjektör arızaları zamanla motora zarar verebilir. Enjektörler, motorun yakıtını sağladığı için arızalı bir enjektör, motorun doğru miktarda yakıt alamamasına veya yanlış zamanda yakıt almasına neden olabilir. Bu, motorun performansını etkileyebilir ve zamanla daha ciddi sorunlara neden olabilir.
Enjektör temizliği için sıkıntı yapmayın ark.Çok zor değil sanayide bulun bir usta söküp temizlesin kontrolünü yapsın yerine taksın.2-3 saat arası sürer.
Servislerde enjektörler mazotla yıkanarak birtakım işlemlerden geçirilip temizlenir. Bunun dışında servise götürmeden de soruna çözüm bulunabilir.
Dizel Enjektör Temizleyici, dizel motorların yakıt sistemini temizleyen, depozit oluşumunu kontrol ederek motorun verimli çalışmasını sağlayan dizel yakıt katkısıdır.
En yaygın nedenlerden biri, yakıt sistemindeki birikintilerin neden olduğu tıkanmalardır. İkinci en yaygın neden, hatalı bir yakıt basınç regülatörüdür. Enjektör arızasının diğer nedenleri arasında arızalı bir yakıt pompası, kırık bir enjektör ve kırık bir yakıt rayı bulunur.
Enjektörler işinin uzmanı kişiler tarafından mazotla yıkanarak bir temizlik işlemine tabi tutulurlar. Yakıt içerisine su karışması veya kalitesiz yakıt kullanımı sonrasında meydana gelen kirler gibi tüm kirler etkili bir biçimde işinin uzmanı kişiler tarafından temizlenir ve araç sahiplerine geri iade edilir..
Aracımızı hızlandırdığımız zaman devir geçişlerinde zorlanmalar ve motor çalışır durumda iken motorun sarsılması enjektörün bozuk olduğunu göstermektedir. Güç kaybı da yaratacağı için aracın normalden fazla yakıt yakmasına neden olur. Arıza sebeplerinden en basit örneği kalitesiz yakıt kullanmaktır.
Enjektör arızası, arabalarda yakıt yetiştirilememesine yada çekiş düşüklüğüne neden olabilir. böyle sorunlara sahipseniz bu yazı sizi ilgilendiriyor.
Enjektör temizleyici hakkında en öne çıkan sorulardan biri de arabaya zararı olup olmadığıdır. Enjektör temizlemek için kullanılan ürünler, araca zarar gelmesin diye tercih edilmektedir. Çünkü biriken sıvı nedeni ile motora uzun sürede zarar vermesi mümkündür.
- Enjektör arızasında araç motoru çalışma sırasında daha yüksek seste gürültüler meydana gelir. - Enjektör arızası durumunda aracın hızı istediği gibi ayarlanamaz. Böylece hızlanma sıkıntısı ve devir ayarlayamama sıkıntısı ortaya çıkmaktadır. - Araç çalıştırılması ile birlikte motor bölgesinden ses gelmeye başlar.
Normal şırıngalar defalarca kullanılabiliyor. Akıllı şırıngalarda ise iğne yapıldıktan sonra pistonun ve iğnenin geri çekilmesi mümkün olmuyor, dolayısıyla şırınga ikinci kez kullanılamıyor.
Bunlar dizel ve benzinli enjektörler olarak karşımıza çıkar. Enjektör arıza ve sorunu ortaya çıktığında ise genellikle insanlar yeni bir enjektör alarak sorunun çözülmesini sağlamak isterler. Enjektör, tamiri mümkün olan parçalardan biridir.
Enjektör değişimi pahalıya patlar. Turbo bağlantılarında bir kaçak olabilir, kontrol edilmeli. Enjektör arızası kendini, şangırtılı çalışma, sesli ve titreşimli çalışma, kara duman, fazla yakıt tüketimi ve çekişten düşme ile belli eder. Eğer diğer belirtiler mevcut değil ise sorun enjektörden kaynaklanmayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri