ENJSA.
Enerjisa Enerji A.Ş., Sabancı Holding ve E.ON'un eşit hisse yapısına dayalı ortaklığında faaliyetlerini sürdürmektedir. Enerjisa Enerji, Türkiye'nin en büyük özel sektör halka arzını gerçekleştirerek 8 Şubat 2018 tarihinde hisselerinin yüzde 20'sini halka açmış ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır.
Enerjisa Enerji olarak; etki odaklı bir sürdürülebilirlik yaklaşımı ile Türkiye'nin enerji dönüşümüne öncülük ediyor elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümlerinden oluşan üç ana iş kolumuzu operasyonel mükemmellik odaklı yürütüyoruz. 14 ilde 10.1 milyon müşteriye ulaşarak yaklaşık 21 milyonu aşkın ...
Enerjisa Enerji, elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri iş kollarında Türkiye'nin lider elektrik şirketi olarak faaliyet göstermektedir. Şirket 11 bini aşkın çalışanı ile birlikte, 3 faaliyet bölgesinde yer alan 14 ilde 22,1 milyon nüfusa ulaşmakta, 10,6 milyon müşteriye hizmet vermektedir.
ENERJISA ENERJI ANONIM SIRKETI, kamu hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren Türkiye merkezli bir şirkettir. Şirket bağlı ortaklıkları ile birlikte, esasen enerji şirketlerne yatırım yaparken, doğal gaz ticareti ve elektrik üretimi, satışı ve dağıtımını da gerçekleştirmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Enerjisa Üretim olarak, Kocaeli ve Bandırma'da işletmede olan 1.583 MW kurulu gücünde toplam 3 doğalgaz kombine çevrim santralinde ve Adana Tufanbeyli ilçesinde faaliyet gösteren toplam 450 MW kapasiteli 1 yerli linyit santrali ile elektrik üretmekteyiz.
Halka arzı tamamlanan Enerjisa Enerji payları, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni sonrasında Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da ENJSA koduyla işlem görmeye başladı.
Başkent, Ayedaş ve Toroslar bölgelerinde Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Kilis, Hatay ve İstanbul Anadolu Yakası'ndan oluşan 14 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Enerjisa Dağıtım Şirketleri 22.1 milyonu aşkın nüfusun elektriğe erişimini, diğer bir ...
Şirket 30 Nisan 2022'de 6,49% verim ile pay başına 1,11 TL temettü ödedi. Son 5 temettü ödemesini incelediğimizde en yüksek verime 2020 yılında ulaştı. Şirket 7,50% verilim ile pay başına 0,51 TL temettü dağıttı. En düşük temettü verimi ise 2018 yılında gerçekleşti.
Enerjisa, 8 Şubat'ta borsada işlem görmeye başlayacak. Hisse başına belirlenen fiyat aralığı Enerjisa'nın 7,4-8,4 milyar lira arasında büyüklüğe sahip bir şirket olduğunu gösteriyor. Bu halka arz ile Enerjisa, Türkiye'nin halka arz edilen en yüksek piyasa değerli enerji şirketi unvanına kavuşacak.
Enerjisa, Dağıtım ve Satış iş kolunu, Üretim ve Ticaret faaliyetlerinden ayırarak, iki ayrı şirket halinde yönetmeye karar verdi.
Enerjisa Enerji A.Ş., 1996 yılında Sabancı Holding şirketlerinin enerji ihtiyacını karşılamak için kurulmuştur. 2007 yılında Sabancı Holding, Verbund şirketiyle bir ortaklık gerçekleştirmiştir. 2012 yılında ise Verbund hisselerini E.ON firmasına devretmiştir. Bu durumda Enerjisa Enerji A.Ş.
ENJSA temettüleri yıllık ödenir. Son hisse başına temettü 2.30 TRY miktarındaydı. Bugün itibarıyla Temettü Getirisi (TTM) 4.67%'dir.
Enerjisa temettü verecek mi 2023
Şirket açıklamasında 2022 yılı dönem kârından 12 Nisan tarihinde ödenmek üzere pay başına net 2,07 TL nakit temettü dağıtılması kararı alındığı belirtildi. Söz konusu karar 29 Mart 2023 tarihinde Genel Kurulda kabul edildi.
ENJSA Hisseleri 2023 yılı içerisinde en yüksek 57.5 TL, en düşük ise 24.5723 TL'den işlem görmüştür.
Sabancı Holding ve E.ON iştiraki olan Başkent Edaş, kurumsal çalışma anlayışı, uzun vadeli enerji piyasası vizyonu ile kullanıcılarına yüksek düzeyde hizmet kalitesi sunmayı ve müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutmayı hedeflemektedir.
1 Temmuz 2008 tarihinde Sabancı Verbund ortak girişimi, Başkent EDAŞ'ın yüzde 100 hisselerinin blok satışı yöntemiyle gerçekleşen özelleştirme ihalesini kazanmıştır. Başkent EDAŞ hisselerinin Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye devri 28 Ocak 2009 tarihinde gerçekleşmiştir.
Türkiye'nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, şarj istasyonları satışı ve sarj istasyonu ağı kurulumu alanında faaliyet gösteren ve bu alanda Türkiye'de pazar lideri konumunda bulunan Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş. hisselerinin büyük çoğunluğunu satın aldı.
Enerjisa Enerji, 11 Nisan seans sonuna kadar portföyünde ENJSA hissesi bulunduran tüm yatırımcılarına pay başı net 2,07 TL temettü ödeyecek. Temettü ödemesi kullanıcı hesaplarına “alım gücü” olarak, dağıtımın gerçekleştiği gün (12 Nisan 2023) geçecek. Yatırımcılar dilerse nakit bakiyeyi beklemeden hisse alabilecek.
Türkiye'de 14 ilde, üç bölgede dokuz milyon müşteriye ulaşarak yaklaşık 20 milyon nüfusa elektrik dağıtım ve perakende satış hizmeti sağlayan Enerjisa Enerji, finansal sonuçlarıyla Türkiye'nin 500 büyük şirketi listesinde 19'uncu sırada yer aldı.
Enerjisa Enerji, elektrik dağıtım ve perakende satışından oluşan iki ana iş kolunda Türkiye'nin lider elektrik şirketi olarak faaliyet göstermektedir. Şirket 10 bini aşkın çalışanı ile birlikte, 3 faaliyet bölgesinde yer alan 14 ilde 21,6 milyon nüfusa ulaşmakta, 10,1 milyon müşteriye hizmet vermektedir.
Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş.
Enerjisa Üretim olarak, Adana, Kahramanmaraş, Artvin ve Trabzon'da işletmede olan 1.350 MW kurulu gücünde toplam 12 adet hidroelektrik santralinde elektrik üretiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri