Bunlardan biri de epoksi yapıştırıcı olarak bilinen ürün çeşididir. Güçlü bir yapıştırıcı olma özelliği ile öne çıkan ürünler; alüminyum, metal, plastik ve ahşap gibi çeşitli yüzeyler üzerinde kullanılabilir.
Reçine ve sertleştiriciden oluşan epoksi yapıştırıcılar, plastik malzemelerin birleştirilmesinde en etkili yöntemlerden biridir. Epoksi yapıştırıcılar güçlü ve dayanıklı bir bağ oluşturarak malzemelerin sağlam bir şekilde tutunmasını sağlar.
Bu en iyi, bir polistiren yapıştırıcı (plastik yapıştırıcı olarak da adlandırılır) veya Loctite Epoksi Plastik Yapıştırıcı ya da Super Glue Plastik Yapıştırıcı X Kaynağı araştır gibi özel bir plastik yapıştırıcı ile yapıştırılır.
Epoksi metil metakrilat bazlı çok güçlü epoksi yapıştırıcıdır.Yapısal epoksidir çevresel şartlara mükemmel dayanır mükemmel soyulma ve darbe direnci vardır.Plastik, ahşap, alüminyum, paslanmaz, metal vb. yüzeylerde mükemmel yapıştırma sağlar.
tarafından piyasaya sürülen Mitreapel BK-555 süper yapıştırıcılar tavsiye edilmektedir. Hızlı kürleşme özelliği sayesinde özellikle plastik materyallerin birbirine çok etkili bir şekilde tutunmasını sağlayan Mitreapel BK-555 süper yapıştırıcılar, en iyi plastik yapıştırıcı markaları arasında yer almaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
japon yapıştırıcısı ve sigara külünü karıştır her 2 plastiğe de uygula ve sıkıva bastır plastikleri. daha sonra yandan taşan olursa temizlersin. japon yapıştırıcısı ve sigara külünü karıştır her 2 plastiğe de uygula ve sıkıva bastır plastikleri. daha sonra yandan taşan olursa temizlersin.
Almanya'nın Münih kenti merkezli endüstriyel yapıştırıcı firması DELO, 17,2 tonluk kamyonu havada tutarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Epoksi boya su geçirir mi diye soracak olursanız, buna cevap hayır olacaktır. Su geçirmemesinden dolayı da sıklıkla tercih edilir. Çünkü su genel olarak tüm yapılar adına zarar oluşturur. Özellikle zeminlerin kısa sürede çürümesine, yumuşamasına sebep olur.
Buna göre epoksi kuruma süresi kullanılmakta olan yüzeye göre ve hava sıcaklığına göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak epoksinin kuruması için gerekli zaman aralığı 12 ile 24 saat arasıdır. Tam kuruma için ise 2 ile 3 gün süre geçmesi gerekmektedir.
Selsil Epoksi Yapıştırıcı 5 dakika, hızlı sertleşen, epoksi reçine ve sertleştiriciden oluşan çift komponentli bir yapıştırıcıdır. Darbelere karşı dirençlidir. Suya ve en yaygın solventlere karşı dayanıklıdır.
Sert plastikler için genellikle epoksi yapıştırıcılar tercih edilir. Epoksi yapıştırıcılar su, ısı ve neme dayanıklı olduğu için en son tercih edilen yapıştırıcıdır. Sert plastik yapıştırıcılarından bazıları: Selsil Enjektör Tip Plastik Yapıştırıcı
Tanımdan anlaşılacağı üzere plastikler doğada hazır bulunmaz, doğadaki elementlere insan tarafından müdahale edilmesi ile elde edilir.Elde edilmesi belli bir sıcaklık ve basınç altında, katalizör kullanılarak monomerlerin reaksiyona sokulması ile olur. Plastik ilk üretildiğinde toz, reçine veya granül hâlde olabilir.
Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Not:Polyester, plastik yapıştırmada istenen performansı göstermez, hatta bazı plastik tiplerini hiç yapıştırmaz+esneme yapmaz kırılgandır.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
Ynt: Epoksi neye yapışmaz.
Plastik muadili parçalara yapışmadığı gibi (pleksi, kestamid, derlin yada yoğurt kapakları gibi), demir yüzeye, mermer ve fayans yüzeye de yapışmaz. MDF kaplama yüzeyine ve yağlı kağıda da yapışmaz.
Epoksiler oldukça uzun ömürlüdür. Renk solması yapmayacağı gibi kolay kolay da zarar görmezler. Mekanik bir darbe görmeyen epoksiler zarar görmeden uzun süre kullanılabileceklerdir. Kullanım ömrü olarak bakıldığında profesyonel bir şekilde döşenen epoksiler 5 ile 20 yıla kadar aşınmalara karşı dayanabileceklerdir.
Dolayısıyla, donmuş epoksiyi zımparalamadan önce ıslak kağıt havluyla silerek bu maddeden kurtulmakta yarar var. Epoksi plastiklere ya hiç yapışmıyor ya da iyi yapışmıyor. O yüzden epoksiyle çalışırken masanızı ve gerekli olan her yeri naylonla kaplayabilirsiniz.
Eposoft Epoksi Sonkat Boya 20 KG. (3) 2.700,00 TL.
Tahmin edildiğinin aksine epoksi çok soğuk şartlarda donmamaktadır. Belli ısı aralıklarının temininden sonra bu madde de donma gözlenmektedir. Çok yüksek sıcaklıklar normal şartlar altında hiçbir maddeyi donma noktasına getirmez. Ancak 18 ila 24 derece sıcaklık aralığı epoksinin kuruması için gayet yeterlidir.
Epoksi buharı solunması durumunda burun, boğaz ve akciğerleri etkileyebilir. Epoksinin solunmasından kaynaklı burun, boğaz ve akciğerleri tahriş edebilir. Özellikle meslek olarak epoksinin kuruması sürecinde sürekli buharına maruz kalan kişilerde önemli rahatsızlıklara sebep olabilir.
Iran yapıştırıcısı özellikleri
Nem ve su gibi sıvılara ve asitlere karşı dayanıklıdır.
Herhangi bir deri üründe, örneğin ayakkabımızda yırtılma meydana geldiğinde Japon yapıştırıcı yardımımıza yetişiyor. Ayrıca ahşap, ABS, polisitirol, karton gibi yüzeylerde de yapıştırma ihtiyaçlarınızı Japon yapıştırıcılarıyla mükemmel şekilde karşılayabilirsiniz.
İkiz Tüp iran(Arap) Yapıştırıcı
Hızlı kuruyan, genel amaçlı, epoksi bazlı, metalik yapıştırma ve dolgu malzemesidir. 5 dakikada donar, 20 dakikada yapıştırır, 1 saat sonra kullanıma hazırdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri