Evet , Kavuşabilir.Bu teknik sayesinde kaybolan kemik dokusu yeniden yerine geldiği için , yeni yapılacak dişler de çok doğal olacaktır.50'li yaşlardan sonra çok sayıda diş kaybının olduğu hastalarda çene kemiklerinin yok olması , hastanın protezlerini eskisi gibi kullanmasını engelliyordu.Buna bağlı olarak porselen ...
Diş eksikliği olan hastaların çene kemikleri zamanla eriyerek ciddi oranda incelir. Her ne kadar implant tedavisi için çene kemiğinin kalın ve sağlıklı olması önemliyse de çene kemiği erimesinde implant uygulanabilir.
Aslen implant uygulamaları, bahsedilen kemik erimesinin dişeti hastalıklarına bağlı olarak ön plana çıkan bir rahatsızlık türüdür. Kemik erimesi rahatsızlığıyla karşı karşıya kalan kişiler için implant tedavisi önerilmemektedir.
Diş kökü erimesi nedenleri arasında astım, alerji, alkol ve sigara bağımlılığı, zararlı madde kullanımı ya da dişlerin diziliş sıralarındaki bozukluklar da yer almaktadır. Bunlara ek olarak, genetik, yaş ve cinsiyette diş kökü erimesi rahatsızlığının nedenlerinden olabilir.
Erime ile aynı miktarda yeni yapım olduğu sürece vücutta denge içinde eriyen bölgelerde yerine yeni kemik dokusu oluşturur.
İlgili 16 soru bulundu
Çene kemiği erimesi, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan diş kayıpları ya da diş eti rahatsızlıkları sonucunda ortaya çıkmaktadır ve tedavi edilmediğinde ciddi sorunlara neden olabilir.
Genellikle bütün dişler için implant uygulamasından önce kendi dişlerinizi kurtarmak bu mümkün olmuyorsa da ekonomik imkanlarınız doğrultusunda farklı sayıda implant seçenekleri ile dişsizlik problemini çözüme ulaştırmak mümkün.
Hastaya diş çekiminden sonra her ne kadar kemik tozu eklemesi yapılsa da kemik erimesi devam etmektedir. Bu durumun önüne geçmek için yapılan implant tedavisiyle beraber kemik erimesinin önüne geçmek mümkündür.
Hardal yağı, limon yağı gibi yağlarla diş etlerine masaj yapılır. Diş etlerine limon yağı ve hardal yağının haftada iki kez üçer dakika sürmesi önerilir. Karanfil mikrop öldürücü özelliklere sahip doğal bir üründür ve diş eti çekilmesine neden olan organizmaların öldürülmesine yardımcı olur.
Eksik olan tüm dişler için implanta ihtiyaç duyulmaz. Tamamen dişlerini yitirmiş olan hastaya uygulanacak implant tedavisinde, sabit protezi taşıyabilecek dayanıklılıkta implant yerleştirilmesi yeterli olur.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler, Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
İmplant Hangi Dişlere Yapılmaz? Genel sağlık durumu implant tedavisine uygun olmayan, kontrol altına alınmamış sistemik hastalığı bulunan, yeterli kemik hacmi bulunmayan, kemik erimesi ileri düzeyde olan kişilere dental implant yapılamaz.
Hiç dişi olmayan bir hastada üst ve alt çeneye gerekli miktarda implant yerleştirerek sabit protez kullanımı mümkün olmaktadır. Bunun dışında hareketli protez kullanan hastalarda protezlerini neredeyse sabit konforuna yakın şekilde sıkı olarak kullanmalarını sağlamak yine implant tedavisi ile mümkündür.
Vidasız olan ile vidalı olan arasındaki temel fark kullanılan malzemedir. Hastanın diş köklerine vidalama yapılmadan titanyum kullanılarak diş sabitlenmektedir. Hasta dilediği zaman bu dişi çıkararak temizliğini sağlayabilir. Estetik anlamda aralarında bir fark bulunmamaktadır.
Ancak kemik yetersizliği olan hastaların implant uygulamasının yapılmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Dentaliva Diş Kliniği olarak günümüz teknolojisi ile birlikte ilerleyen tedavilerimiz ile kemiklerin yetersiz olduğu durumlarda bile tedavinizi sağlıklı bir şekilde tamamlıyoruz.
Ancak bu durumlarda dişeti tedavileri ile bu ilerleyişin, dişeti çekilmelerinin ve kemik erimelerinin durdurulması diş kayıplarının önüne geçebilmek için dişeti tedavilerinin yapılması şarttır. Bu durumlarda yapılan tedaviler, diştaşı temizlikleri, kök yüzeyi düzleştirmeleri ve eğer gerekli ise flep operasyonlarıdır.
Diş etlerini güçlendirmek için vitaminler içerisinde özellikle c vitamini oldukça önemli bir yere sahip olsa da a, b, e, d ve k vitaminleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle besinlerden alınan vitaminlerin yeterli miktarda olmaması halinde mutlaka vitamin takviyeleri kullanmak gerekmektedir.
Arka azı bölgesinde ve namus adı verilen bölgeden kemik alınarak eksik olan bölgeye taşınabilir. Yeterli olmadığı durumlarda anestezi altında kalça veya bacaktan bazen de köprücük kemiğinden kemik alınarak öğütülür. Toz halindeki kemik ağız içerisine nakil yapılır.
Kemik erimesinin ciddiyetine bağlı olarak dişler arasındaki boşlukları doldurmak için diş implantları uygulanabilir.
Kemik tozu fiyatları, işlemi yapan kliniğe ve kullanılan malzemeye göre değişebilir. Ancak, genellikle kemik tozunun hastanın ihtiyacına göre 6.000 TL ile 13.000 TL arasında değişmektedir. Kemik tozu, diş hekimleri ve çene cerrahları tarafından yaygın bir şekilde kullanılan bir malzemedir.
Damak ile implant arasındaki en önemli fark konfor düzeyidir. İmplant daha fazla doğallık hissi sunar. Çiğneme ve ısırma konusunda doğal bir hissiyat istiyorsanız implant sizin için en doğru seçim olacaktır. İmplant daima sabittir ve doğal dişleri taklit eder.
Diş protezleri şu şekilde sıralanabilir: Damaksız Diş Protezi: Damaksız diş protezi, üst çenede yer alan damak bölgesinin olmadığı durumlarda kullanılan bir diş protezi türüdür. Bu protez türü üst çene dişetlerini ve eksik dişleri kapsar ancak ağızın damak kısmını örtmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri