İktidarsızlık sorunuyla karşılaşan erkekler genellikle utanç, kaygı ve özgüven eksikliği gibi duygular hisseder. Ancak bu konuda açık olmak ve yardım aramak, tedaviye başlama sürecinde önemlidir. Çünkü iktidarsızlığın tedavisi tedavisi mümkündür.
İktidarsızlığın Çözümü
Bu nedenle bu rahatsızlıktan şikâyetçi olan tüm erkeklerin çekinmeden bir üroloji hekimine görünmesi gerekmektedir. İlaç tedavisinden, Şok dalgası tedavisine ve cerrahi müdahaleye kadar birçok seçenek üroloji uzmanları tarafından değerlendirilerek iktidarsızlık sorununa bir tedavi uygulanacaktır.
İktidarsızlık, erektil disfonksiyon veya impotans; erkeklerde sertleşmenin cinsel birleşmeye izin verecek şekilde sağlanamaması veya ereksiyonun yeterince korunamaması durumudur. Erektil disfonksiyon erkeklerde yaşamın bir bölümünde nadiren gelişebilen ve sık görülen bir problemdir.
Şeker hastalığı, prostat sorunları, kalp hastalıkları, kronik alkolizm, aşırı sigara tüketimi, madde bağımlılığı, tiroid hastalıkları gibi bazı hormonal bozukluklar, bazı nörolojik hastalıklar, yüksek tansiyon, bazı ilaçların sürekli kullanılması, damar sertliği, peyronie hastalığı (penis içinde plakların varlığı), ...
İlgili 16 soru bulundu
Sildenafil, tadalafil, vardenafil içeren ilaçlar penise giden kan akışını artırarak burada sertleşmeyi ya da sertleşmenin sürekliliğini sağlar. Bu ilaçların dozları ve etki süreleri içerdiği etken maddeye bağlı olarak değişmektedir. Bu ilaçlar erektil disfonksiyonun tedavisinde ilk olarak denenmektedir.
Cinsel anlamda aktif bir erkeğin sperm üretim döngüsünün devamlılığı için haftada en az 3 kere boşalması gerekir. Düzenli bir cinsel hayatı olmayan erkekler; mastürbasyon yaparak sperm üretim döngülerinin devamlılığını sağlayabilirler. Erkeklerde mastürbasyon yapmayla ilgili bir sınır bulunmamaktadır.
Halk dilindeki iktidarsızlık, tıpta erektil disfonksiyon olarak tanımlanır. Ereksiyon, penisin sertleşmesi anlamına gelir, cinsel ilişki esnasında önemli bir işlevdir. İktidarsızlıktan bahsetmek gerekirse, erektil disfonksiyon, kalıcı da geçici de olabilir.
Kan tahlilleri sabah 08:00 – 11:00 saatlerinde aç karnına alınan kandan yapılmalıdır. Penil Renkli Doppler Ultrasonografi testi ile penisin damar yapısı değerlendirilip damarsal bir patolojiye bağlı bir sertleşme sorunu olup olmadığı değerlendirilmektedir.
Orta Yaş: Orta yaşlarda, yani 40'lı yaşlardan itibaren, bazı erkeklerde erektil disfonksiyon (sertleşme sorunları) riski artabilir. Bu yaşlarda hormon seviyeleri düşmeye başlar ve bazı fiziksel sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
Bir erkek cinsel olarak heyecanlandığında penisin kasları gevşer. Bu gevşeme, penis damarlarından gelen kan akışının arttırılmasına izin verir. Bu kan peniste cavernosa adı verilen iki kanalı doldurur. Kanallar kanla dolduğunda penis sertleşir.
Egzersiz Yapın: Düzenli egzersiz yapmak, genel sağlığınızı ve sertleşme fonksiyonunu olumlu yönde etkileyebilir. Kardiyovasküler egzersizler, kan dolaşımını artırarak sertleşmeyi iyileştirebilir. Ayrıca, pelvik taban kaslarını güçlendiren egzersizler (Kegel egzersizleri gibi), sertleşme sorununa da yardımcı olabilir.
Ergenlik döneminden itibaren erkeklerde ereksiyonlar sıkça olur ve bu süreç genellikle ergenlik çağı boyunca devam eder. Ergenlik dönemi genellikle 9 ila 14 yaşları arasında başlar ve genellikle erkeklerin 18 ila 20 yaşlarına kadar sürer.
İktidarsızlık tedavisi için ilk gidilmesi gereken doktor bir ürolog veya andrologdur. Genel olarak nörolog, psikoterapist gibi doktorlar tanı ve tedavi için katkı sağlasa da ilk gidilmesi gereken kişi uzman bir ürolog olmalıdır. İktidarsızlık belirtileri yaşayan kişilerin ilk gitmesi gereken bölüm de üroloji bölümüdür.
Gençlerde görülen iktidarsızlığın temel sebeplerinden biri, cinsel deneyimlerinin azlığı ve aynı zamanda kaygı ve heyecandır. Özellikle karşısındakini tatmin edememe korkusu, kendini ispatlama, rezil olma, mutlu edemeyeceğini düşünme, özgüven eksikliği gibi sorunlar beraberinde ereksiyon problemlerini getirmektedir.
Her çift dönemsel olarak daha fazla veya daha az seks yapabilir. Her çiftin kendine uygun bulduğu seks sıklığı da farklıdır. Yapılan çalışmalar çiftlerin haftada 2-4 seferden ayda 2-4 sefere uzanan bir seks sıklığı olduğunu gösteriyor.
erken bosalma problemi olanlar için masturbasyon.
Fakat genel anlamda "sağlıklı" bir erkek yaşadığı süre boyunca sperm üretir. Dolayısıyla bireyin cinsel bir problemi yoksa aynı şekilde "boşalması" da mümkündür. Bu nedenle belli bir limit veya sınır koymak yanlıştır. Yani "5000'den -veya herhangi bir sayıdan- sonra bir erkek boşalamaz." demek yanlış olacaktır.
Viagra kullanan kişilerde vücudun diğer bölgelerinde de atardamarlarda genişlemeler olacaktır. Bu nedenle baş ağrısı, baş dönmesi gibi şikayetler görülebilir. İlacın diğer yan etkileri de; görmede bulanıklaşma, midede yanma, yüzde kızarma, burun akıntısı, ışığa karşı hassasiyettir.
Boşalamama sorunu, fiziksel veya psikolojik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Nörolojik sorunlar, hormon dengesizlikleri, prostat problemleri, psikolojik stres ve kaygı gibi etkenler boşalamama sorununun altında yatan nedenler arasında yer alabilir.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Yaşlı olarak kabul edilen 65 yaş ve üstü kişilerle yapılan ankete göre, erkeklerin yüzde 55'inin, kadınların ise yüzde 35'inin cinsel isteklerinin yaşlanmaya rağmen devam ettiği görüldü. Bu da yaşlılıkla beraber cinsel aktivite sayısı azalsa bile haz verebilen bir cinsellik yaşamak mümkün olduğunu ortaya koydu.
Oysa bir erkek ve bir kadın 70 yaşından sonra bile cinsel birliktelik yaşayabilir. 40 – 50 yaş arasında erkekler; Cinselliği karşı olan ilgisi kaybetmez ama uyarılma konusunda daha fazla çabaya ihtiyaç duyar. Penise kan akışı yavaşladığı için sertleşme eskisi kadar sık olmaz.
İstanbul Medipol Üniversitesi'nden bilim insanları, ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak kullanılan aspirinin cinsel gücü arttırabileceğini ve ereksiyon olamama sorununu tedavide kullanılabileceğini belirtti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri