Erkek hemşire adaylarının, hemşirelik bölümünü okumaları gereken süre ortalama olarak dört yıldır.
Hemşire olmak için 4 yıl yani hem YGS hem LYS'ye girmek gereklidir.
Hemşirelik bölümü; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi, bakımı ve tedavisinden sorumlu hemşireler yetiştirmekte olup, eğitim süresi 4 yıldır.
Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
Hemşir kelimesi erkek hemşireler için kullanılan sözcüklerden biridir. Farsça kökene sahip olan bu kelime hekim kelimesinden türemiştir. 2007 yılında ise erkek hemşirelere "hemşir" denilmesi kararı alınmıştır. Bu karar ile beraber erkek hemşirelere "hemşir" şeklinde hitap edilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Sayı: 26510. 02.05.2007 tarih ve 5634 nolu Hemşirelik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun). Böylece 2007'de yapılan yasal düzenlemeler ile hemşirelikte cinsiyet ayırımı ortadan kalkmış olup günümüzde erkekler yasal olarak hemşirelik mesleğinin bir üyesi olabilmektedir.
2023 Hemşire maaşları memur ve memur emeklilerine 2023 yılı için Ocak ayında 16,4 oranında zam yapıldı. Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti.
Hemşire Ne Kadar Maaş Alır? Hemşire olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Hemşire maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.600 TL civarındadır.
Hemşirelik (Yüksekokul) (4 Yıllık) Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı
HEMŞİRELİK (FAKÜLTE) | Zorunlu Staj Var Mı? Uygulamalı derslerin klinik uygulama süreleri ilk üç yıl haftada iki gündür. Ek olarak, ikinci ve üçüncü eğitimöğretim yılı sonunda toplam 10 günden oluşan iki haftalık “Yaz Klinik Uygulama” (yaz stajı) mevcuttur.
HEMMŞİRE MAAŞI NE KADAR OLDU? 5/1 derecesinde üniversite mezunu olarak çalışan hemşire 15 bin 611 lira maaş alıyor.
10 yıllık 4/2'sinde bulunan lisans mezunu hemşirelerin maaşları 11.828 TL iken, 15.511 TL'ye yükseltildi.
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Bu madde mucibince yapılacak tayin ve terfilerde ve maaşların verilmesinde 3656 sayılı Kanun esasları cari olur. Madde 7 ? İlkokulu bitirmiş ve 18 yaşını tamamlamış olan kadınlar hemşire.yardımcısı olabilirler.
Erkek hemşire, bir sağlık profesyoneli olarak bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık durumlarında diğer sağlık personelleri ile işbirliği içerisinde iyileştiren bakım hizmetlerini sunan erkek bireylerdir.
Sağlık kurumlarında görev almak için atama başvurusunda bulunan adaylara yönelik olarak adayların 18 yaşını doldurup 35 yaşını doldurmamış olması istenmektedir.
Kamu ve özel hastanelerde, özel dal polikliniklerinde hemşire olarak çalışabilirler. Yönetici hemşire olarak çalışabilirler. Uzmanlık yapmak istedikleri alanlara göre yara bakım hemşiresi, yaşlı bakım hemşiresi, diyabet hemşiresi, aile sağlığı hemşiresi, okul sağlığı hemşiresi gibi alanlarda da çalışabilirler.
İşsizlik oranının yüzde 11.3 olduğu Türkiye'de, hemşirelerin işsiz kalma derdi yok. Ama gençler tarafından yeterince bilinmiyor ve talep görmüyor. Bir hemşire çalıştığı lokasyona, deneyimine ve uzmanlığına göre brütte 2.000 TL'den 6.000 TL'ye kadar kazanabiliyor.
Hemşirelik Bölümü Taban Puanları 2023
Hemşirelik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Hemşirelik bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
2/1 derecesinde yer alanlar için hemşire maaşları 16 bin 920 TL (15 yıllık hemşire için) 1/3 derecesinde bulunan kişiler için hemşire maaşları 17 bin 307 TL (20 yıllık hemşire için)
eleman.net verilerine göre, Başhemşire 2023 yılında ortalama 28.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Başhemşire , Temmuz 2023 yılında ortalama 28.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 22.440 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
657 sayılı devlet memurları kanununa göre, memurların haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlenmiş olmasına rağmen, 2368 Sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun uyarınca hemşirelerin çalışma süresi haftada 45 saattir.
Özel sektörde başhemşire olabilmek için genellikle liselerin hemşirelik bölümünden mezun olmak yeterlidir. Özel sağlık kurumları ayrıca başhemşire adaylarında, hemşirelik alanında deneyimli olma şartı arar. Bu deneyim iş ilanlarında, genellikle en az 5 yıl olarak belirtilir.
Ortaöğretim hemşire olarak çalışan kişiler üniversite mezunu hemşirelere oranla daha düşük maaş alırlar. Ayrıca bu kişiler işe başladıklarında da kıdem dereceleri üniversite mezunlarına göre düşüktür. Ortaöğretim hemşire maaşları 2022 Ocak itibariyle ortalama 5898-6186 TL arasındadır.
Kamuda, atama usulüyle yetkili olan sağlık müdürlüğü tarafından gerçekleşir. Devletin sağlık kurumlarında başhemşire olmak için temel koşul hemşirelik, ebelik ve diyetisyenlik gibi lisans sağlık bölümünden mezun olmak gerekir. Alan farkı olmadan lisans mezunu olan hemşireler, kamuda başhemşire şansı yakalayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri