Koku yayan alanı karbonatla kapladıktan sonra 30 dakika bekleyip karbonatı temizleyebilirsiniz. Beyaz sirke ya da elma sirkesi ile hazırlayacağınız bir solüsyon, kedi idrarını ve ardında bıraktığı kokuyu temizlemede size yardımcı olabilir.
Limon, elma sirkesi, kabartma tozu gibi doğal malzemeleri kullanarak temizlik yapmak, kötü kokuları gidermek için etkili olabilir. Bu malzemeleri su ile karıştırarak yüzeyleri silmek veya temizlik solüsyonları hazırlamak mümkündür.
Kabın içine ılık su koyun ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. 10 dk bekledikten sonra durulama işlemine geçin. Karbonatın kötü kokuları uzaklaştırdığı bilinen bir ip ucudur.
Bu sorun çözülene kadar yapabileceğiniz tek şey, başka bir yere fazladan bir kum kabı yerleştirmek ve kedinizi de onu kullanmaya teşvik etmektir. Ekstra kum kabı diğer kum kabından daha uzak bir yerde olabilir. Böylece kedinizin beklenmedik yerlere idrarını yapmasının da önemli ölçüde önüne geçebilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Kediler kısırlaştırılmadıkları zamanlarda kokularını bırakmak ve bölgelerini işaretlemek için farklı noktalara çiş yapabilirler. Erkek kedi işeme problemi kısırlaştırılmama sebebiyle bölge işaretleme ihtiyacına istinaden ortaya çıkar.
Kedilerde çiş sorununun en yaygın nedeni kum kaplarını sevmemeleridir. Eğer kediniz her yere işiyorsa ve bir sağlık sorunu yoksa, kum kabı meselesine odaklanmanız gerekir. Kedinizin kum kabını mümkün olan en iyi seviyede temiz tutmaya çalışın. Büyük ve üstü açık bir kum kabı kedilere her zaman daha cazip gelir.
Kedi, idrar püskürtmek için çoğunlukla ayakta durur, arka ayağıyla bir merdivene basma hareketi yapar, kuyruğunu titretir ve duvar gibi belirgin bir koku işareti bırakacağı dikey bir yüzeye az miktarda idrarı geriye doğru püskürtür.
Erkek kedi koku bırakma problemi kısırlaştırılınca geçer mi? İlk yaşını doldurmadan yapılan kısırlaştırma operasyonları ile koku bırakma davranışı ile hiç karşılaşmadan ortadan kaldırabilirsiniz. Koku bırakmaya başlamışsa dahi vakit kaybetmeden kısırlaştırıldığında koku bırakma anında duracaktır.
Kedilerin ev içerisinde koku bırakma eğilimlerinin en yüksek olduğu zaman kızgınlık dönemlerinde girdikleri zamandır. Evin belirli yerlerine idrarlarını püskürterek diğer kedilerin dikkatlerini çekmeye çalışırlar. Kızgınlık döneminde yapılan bu davranış hem erkek hem de dişi kedilerde görülebilmektedir.
İdrar püskürtme özellikle kısırlaştırılmamış erkek kedilerde yaklaşık 6-7 aylık olduktan sonra görülen seksüel ve duygusal olarak işaretleme amacıyla idrarını tuvalet kabı dışına yapma davranışıdır.
17 CEVAP. Merhaba, kısırlaştırmadığınız sürece koku bırakmaya devam edebilir. Evde yaşayan erkek kediler genelde kızgınlıktan hiç çıkmaz. Dolayısıyla agresyon, gecelere kadar miyavlama, evden kaçma girişimleri ve tuvaletini ortalığa yapma gibi kızgınlık belirtileri hiçbir zaman son bulmayabilir.
Erkek kediler de belirli bir kızgınlık dönemi yoktur. Erkek kediler yetişkinliğe adım attıktan sonra her an çiftleşmeye hazırdırlar ve tüm davranışları da buna göre değişiklik gösterir. Bu nedenle kedilerin kızgınlık dönemini ele alırken dişi kediler de ortaya çıkan belirtileri ve anlamlarını ele almak gerekir.
Odadaki idrar kokusu ve tuvaletteki idrar kokusunu gidermek için, ilk olarak kaynağı temizleyin. Daha sonra, odayı iyi havalandırın ve karbonat veya oda kokusu gidericiler kullanın. Ultraviyole ışık cihazları da kokuyu gidermede etkili olabilir.
Muz İlginçtir ancak kediler muz kokusundan nefret eder. Eğer verirseniz belki muzu yer ancak kokusundan hoşlanmazlar. 4. Baharatlar Tarçın, biber, hardal veya nane gibi baharatlar kedileri oldukça rahatsız etmektedir.
📌 Bilimsel araştırmalar henüz tam sebebini ortaya koyamamış olsa da, çamaşır suyunun içindeki klorun kedilerin ilgi alanına girdiği biliniyor. Eğer çamaşır suyu sever bir kediye sahipseniz dikkatli olmalısınız: Klor yalaması ve derisinin bol miktarda klorla temas etmesi zehirli olabilir.
ev zemin katta, diğer kedilerin yakınında vs. ise, koku bırakma imkanı olmadığı için çişini yapıyor olabilir. idrar yolu enfeksiyonu veya böbreklerde sorun olabilir. kısırlaştırma operasyonu sonrası içerde bağ doku kalmış ve hormon baskısı yapıyor olabilir.
Kısırlaştırılmış erkek kediler artık çiftleşme isteği duymayacakları için cinsel yolla ve yakın temasla bulaşan birçok hastalığa yakalanmayacakları gibi çiftleşme seremonisinin bir parçası olan kavgalar ve sonuçlarına karşı da korunmuş olacaklardır.
Erkek kediler bu döneme girdiklerinde ev içine idrar bırakmaya başlarlar. Bunun nedeni kokularını bulundukları ortama yaymak ve dişileri çekmektir. Erkek kedideki diğer belirtiler iştahsızlık, huzursuzluk ve her zamankinden çok uyuma olabilir.
Erkek kediler, yapısı gereği dişi kedilerden daha çok çiftleşmek isterler. Eriştikten sonra genel olarak hep çiftleşmek isteyen taraftır. 7 ila 8 aydan sonra erkek kedi kızgınlık dönemine girmektedir. Bu dönemde ise evin her yerine ağır kokular bırakır.
İlk başlarda akla çılgınca gelse de, bu dönemde kediye sakinleştirici müzikler dinletmek oldukça etkilidir. Uzun süre çok etki göstermese de düzenli olarak dinlenen sakinleştirici müzikler, kediler üzerinde olumlu etkiler gösterebilir.
Erkek kedilerin koku bırakması genellikle hormonaldir, ancak bu püskürtme şeklinde koku bırakmanın altında tıbbi nedenler de olabilir. Kısırlaştırılmamış kediler, belirli dönemlerde dişi kedileri yanına çekmek için koku bırakır. Bu aynı zamanda diğer erkek kedilere bir uyarı anlamına da gelir.
FELIWAY SPREY NASIL KULLANILIR? Spreyi kediyi ortama almadan 15 dakika önce sıkmalısınız. Etkisi 5 saate kadar devam eder. Asla doğruda kedinin üzerine sıkmayınız.
Kedinizin birden kum kabını ihmal etmesinin çok çeşitli sebepleri var ve bunların hepsi kedinizi rahatsız eden şeyler. Evin içinde başka kediler bulunması, bu rahatsızlıklardan biri olabilir. Kediler, başka kedilerle birlikte yaşadıklarında farklı yerlere çiş yapmaya yatkındırlar.
Karanlık bir yer olmamalıdır. Temiz havadar olmasına dikkat edilmeli. Kedi kum kabı direk güneş ışığı almamalı. Kedinizin kolay ulaşabileceği bir yere konulmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri