Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır. Datça merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Eski Datça Mahallesi, bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Kaç günde gezilir; Datça'yı 3 günde gezebilirsiniz. Ziyaret için en uygun zaman; Haziran ve Ağustos aylarında ziyaret edebilirsiniz ancak daha sessiz ve sakin bir tatil istiyorsanız Eylül ve Ekim ayları tercih edilebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Datça merkezden yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunan eski adı Dadya olan Eski Datça'ya dolmuşlarla veya Marmaris yönüne doğru gittiğinizde yaklaşık 10 dk içerisinde ulaşabiliyorsunuz.
Can Yücel'in evinin bulunduğu ve Can Yücel'le Özdeşleşen Eski Datça çok fazla ziyaretçi alıyor.
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Datça tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar; Hayıtbükü Koyu, Gabaklar Koyu, Ovabükü Koyu, Kurubük Koyu, Palamutbükü, Gerence Plajı, Akçabük Koyu, Kargı Koyu, Karaincir Koyu, Gereme Koyu, olarak sıralanmaktadır.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Bir yanı yemyeşil dağlarla çevrili, bir yanı Ege Denizi'ne bakan Kızlan Köyü, badem ve zeytin ağaçlarıyla Datça'nın en sakin ve huzurlu köylerinden. Datça'ya 10 km uzaklıktaki Kızlan, çok geniş tarım arazilerine sahip ve ilçenin sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Kızlan Ovası yörenin en verimli ovalarından.
Datça Cumartesi Pazarı'na Giriş Yapıyoruz
Ege'nin o renkli havasını pazarda da görmek mümkün. Gerek insanları ve esnafıyla, gerek sebze, meyve, baharat, şarküteri çeşitleriyle.
Datça, kusursuz koylarından dolayı özellikle yaz ayları ziyaretçi çeken bir tatil beldesi. Doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Datça'yı Haziran ve Ağustos ayları arasında tercih edebileceğiniz gibi daha sakin bir atmosferde denize girmek isterseniz Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını da değerlendirebilirsiniz.
Kuzeyden esen serin yaz meltemleri bunaltıcı sıcağı ve nemi yok eder. Kış aylarında sıcaklık 12-14 derece arasındadır.
Datça'lıların en sevdiği Kara Sokkan, Barbun, Yazılı Palamut, Tombik, Lopa, Kel Mercan, Lambuka (Lamburta) başlıca avladıkları balıklar oluyor.
Eski kent, Bizans çağında, yönetim örgütü açısından, yeni kent durumundaydı, dolayısıyla piskoposluk merkeziydi. Burası artık (hatta Plinius'un yapıtını verdiği çağda bile) Stadia adını taşıyordu. Şimdiki Datça adı bundan bozmadır.
Muğla'nın yeni yeni keşfedilmeye başlayan doğal güzelliklerinden biri olan Datça, Güney Batı Ege'de yer alan bir ilçedir. Akdeniz ve Ege'nin birbirleri ile buluştuğu bir yarımada olan Datça'nın kara ile tek bağlantısı olan yer Marmaris'tir.
Datça ya da Eski Datça, Muğla ilinin Datça ilçesine bağlı bir mahalledir. Datça Yarımadasında, antik çağlardan beri üzerinde yaşam süregelen tek mahalledir. Eski Datça, yarımadanın ilk merkezlerinden biri olmakla birlikte, tarihi MÖ 11. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
Eski Datça hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Genellikle evler tek katlı ya da iki katlı bir mimariye sahiptir. Arnavut kaldırımlardan oluşan dar sokaklar ve balkonlarından sarkan Begonviller oldukça güzel bir manzara meydana getirmiştir.
Datça, Türkiye'nin Ege Bölgesi'ndeki Muğla iline bağlı 13 ilçeden biridir. Adını aldığı Datça Yarımadası'nın üzerinde bulunur. Antalya, Bodrum, Alaçatı, Kuşadası gibi fazla popüler ve kalabalık olan tatil rotalarından hoşlanmayan ve tatilini sakinlik içinde geçirmek isteyenlerin en sevdiği yerlerden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri