Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Eskimiş, sararmış silikon nasıl temizlenir diye soruyorsanız çamaşır suyu veya amonyaklı kimyasal temizleyiciler silikon yüzeylerdeki renk değişimini bir süreliğine temizleyebilmektedir. Aseton ve alkol gibi solüsyonlar da bu iş için kullanılabilmektedir.
Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Silikon Sökücü 200 ml , sertleşmiş silikonun yapıştığı yüzeyden yumuşatarak kolayca temizlenmesi amacıyla kullanılan bir sökücü üründür. Tahmini en geç 22 Kasım Çarşamba günü kargoya verilir. Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Silikon uzun ömürlü bir malzeme olmasına rağmen su ile çok fazla temas ediyorsa zamanla kararma ve küflenme oluşmaktadır. Akfix 100D Duşakabin Silikonu lavabo ve fayans gibi ıslak alanlarda tam kapatıcılık sağlar.
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Banyolarda duşakabinlerin montajı sırasında su sızmalarının engellenmesi için kullanılan silikon, şu şekilde çekilmelidir. Öncelikle silikon çekmek için bazı malzemelerin hazır edilmesi gerekmektedir. Bunlar: Silikon tüpü, metal silikon tabancası, falçata, maskeleme bandı ve eldiven gibi malzemelerdir.
Silikon yerine derz çimentosu en uygunudur. Kullanıldığı müddetçe, kir ve leke tutmuyor.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Son kullanma tarihi geçmiş silikonlar, uygulama sonrası üzeri 15 dakika içerisinde kabuk bağlıyorsa halen kullanılabilir durumdadır. www.promast.com.tr [email protected] neden olabileceğinden ıslak silikon ile uzun süreli temastan kaçınılmalıdır. Sertleşmiş silikon sağlığa zararlı bir unsur içermez.
Kullanılmış olan silikonun hiç donmaması ya da beklenilen sürede daha geç bir süre içerisinde donması silikonun raf ömrünü tamamlamış olduğunu gösterir. Bunun gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için son kullanma tarihi geçmiş olan bir silikonun satın alınması tavsiye edilmemektedir.
Karbonat ve su karışımını silikonun üzerine uygulayarak birkaç saat bekleyin. Daha sonra bir fırça veya sünger ile silikonu temizleyebilirsiniz.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
Bu nedenle kullanımı sırasında cephe üzerinde yerini belli etmez ancak silikon boya tutmaz. Bu nedenle silikonla çalışılırken daha temiz bir çalışma yöntemi izlenmesi gerekir. Kuruma süresi de birbirinden farklıdır. Silikon kuruduğunda esnekliğini kaybetmez ancak mastik kuruduğunda sertleşir.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Silikon ve mastik arasındaki başlıca genel farklar ise çoğunlukla silikon izolasyon yönteminde yapıştırma malzemesi olarak kullanılmaktadır. Mastik ise dolgu ve izolasyon ürünü olarak tercih edilir. Aynı alanlarda ikisi de hemen hemen kullanılabilir. Mastik boyanabilme özelliğine sahipken silikon boya tutmaz.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
Donmuş Silikon Nasıl Temizlenir? Fayans gibi yüzeylerdeki donmuş silikonu temizlemek için, ısı kullanabilirsiniz. Isı tabancası veya kurutma makinesini silikonu çözülene kadar ısıtın. Ardından nemli bir bezle bölgeyi güzelce silin.
Genelde 3-4 saat içinde silikon kuruduğu için bu süre zarflarında kuruyup kurumadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa kurumasını 10-12 saat bekleyerek garanti edebilirsiniz. Çünkü silikon tam olarak 12 saat içinde kuruma sağlar.
Sararan duşakabin lastiklerini temizlemek için, karbonat ve beyaz sirke eşit miktarda karıştırılarak bir macun oluşturulur. Macun lastiklerin üzerine sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekletilir. Ardından, bir diş fırçası veya yumuşak kıllı bir fırça ile lastikler ovulur ve suyla durulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri