Dolaylı ışık alan iç mekanlarda yetiştirilmeye uygun bitkilerden biridir. Sulamadan önce toprağı kontrol edilmeli ve toprağın tamamı her zaman nemini koruyacak şekilde düzenli sulanmalıdır. Sıcak ortamlardan hoşlanan bir bitkidir. Bulunduğu ortamın 20°'nin altına düşmemesine dikkat etmeniz önerilir.
Üretimi: Kökten ayırma yöntemi ile üretilir. Hastalık ve Zararlılar: Kırmızı örümcek ve unlu bitler zararları bitkiye zarar verebilir.
Öncelikle Kupa bitkisinin çiçek açması ile ilgili sizlerle bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum. Kupa bitkisinin çiçek açması için ısının azalması ve gündüz süresinin kısalması gerekir. Bu da yaz sonundan itibaren gerçekleşir. BU nedenle yaz sonu ile kış ortası arasında herhangi bir zamanda çiçek açar.
Güneş almayan aydınlık yerlerden hoşlanır. Hafif gölgeli yerleri sever ama daha koyu gölgeli yerlerde bitki zayıflar ve bitkinin görüntüsü pek hoş olmaz. Bitki için en ideal yerler doğu ve kuzey cepheler, duvarların güneş almayan tarafları ya da altına ışık süzen ağaçların altıdır. Haftada bir sulanma ister.
Parlak ışığa ve az miktarda güneşe ihtiyaç duyan bu bitkiler doğuya veya batıya bakan bir alana ekilmelidir. Uzun süreli olarak kuzeye bakan bir konumdan kaçınılmalıdır. Çünkü starliçe bitkisi, uzun süre karanlık ortamda kalırsa büyüme hızı yavaşlar.
İlgili 39 soru bulundu
Toprak yüzeyinin yarısının kuruması sulanmaya ihtiyacı olduğunu gösterir. Sulama yaptıktan sonra köklerine inen suyun mutlaka tahliye deliğinden dışarı gittiğine emin olun.
“Mum çiçeği nasıl çiçek açtırılır” sorusuna da cevap verelim. Mum çiçeğinin kökleri sıcak tutulmalıdır. Fazla sulamak, sulama işlemini akşamları yapmak, saksıya gereğinden fazla toprak koymak köklerin serin kalmasına sebep olur. Bu durumda mum çiçeği sağlıklı bir gelişim gösteremez ve çiçek açamaz.
Dolaylı ışık alan iç mekanlarda yetiştirilmeye uygun bitkilerden biridir. Sulamadan önce toprağı kontrol edilmeli ve toprağın tamamı her zaman nemini koruyacak şekilde düzenli sulanmalıdır. Sıcak ortamlardan hoşlanan bir bitkidir. Bulunduğu ortamın 20°'nin altına düşmemesine dikkat etmeniz önerilir.
Kupa bitkisinin çiçek açması için ısının azalması ve gündüz süresinin kısalması gerekir. Bu da yaz sonundan itibaren gerçekleşir. BU nedenle yaz sonu ile kış ortası arasında herhangi bir zamanda çiçek açar.
Amaryllis çiçeği, çok kolay bir şekilde çoğaltılır. Bitki soğanı tekrar tekrar dikilerek yetiştirilebilir. Soğanları bu süreçte nemsiz, karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Ekim ayında soğanı toprağa dikerek ilkbahar ayında çiçek açmasını sağlayabilirsiniz.
Mum çiçeğinin aydınlık ama aynı zamanda direk olarak güneş ışığı almayan yerlerde konumlandırmanız gerekmektedir. Klimalardan uzak tutmanız gerekmektedir. Mum çiçeğinin saksını kısa aralıklar çevirerek her yerinin güneş ışığı almasını sağlamanız gerekmektedir.
Bu bitki parfümlü, nefis kokusu, güzel görünüşlü çiçekleri ve parlak yeşil yapraklarıyla çiçekseverlerin tercih ettiği salon bitkileri arasındadır.
Balkonda veya bahçede bakılan mum çiçeği kışın eve alınmalıdır. Doğrudan güneş ışığı almayan yerde aydınlık bir ortamda yetiştirilen mum çiçeği yazları kesinlikle ideal şekilde sulanmalıdır. Mum çiçeğini yetiştirirken kışın 2 haftada 1 kere yaz aylarında ise haftada 1 kere sulamak yeterlidir.
Son dönemlerde ise mum çiçeğini eve almakta uzaklaşıldı. Bunun bir nedeni uğursuz olmasına inanılmasıdır. Fakat belirtmeliyiz ki bu batıl bir inançtır. Tıpkı diğer çiçekler gibi etrafına neşe, güzellik ve fayda sağlamaya yarar.
Yaprakların yüzeyi mumlu bir tabaka ile kaplanmıştır, bu da bitkiye "mum çiçeği" adını verir. Çiçekler, salkım şeklinde küçük yıldız benzeri çiçeklerden oluşur. Çiçeklerin renkleri beyaz, pembe, sarı ve kırmızı gibi değişebilir.
Sulama Problemleri:
Mum çiçeği, sulama konusunda hassas olabilir. Hem fazla hem de az su, yaprakların sararmasına neden olabilir. Toprağın yüzeyi kuruduğunda, bitkinize yeterli su verdiğinizden emin olun. Ayrıca, bitkinin alt tabağında biriken suyu dökün, çünkü köklerin aşırı sulanmaktan kaçınması önemlidir.
Bunların beraberinde çiçeklere verilen bazı vitaminlerse daha sağlıklı gelişmelerine, çiçek açmalarına ve türlü rahatsızlıklara karşı bağışıklıklarını yükseltmeye destek olur. Randımanlı ve sağlıklı çiçek gelişimi için ihtiyaç olan altı ana besin maddesi karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor ve potasyumdur.
Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz. | Bi̇tki̇, Çiçek, Organik gübre. Çayın Bitkilere Faydası. Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz.
Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Starliçe çiçeği tropikal bir bölgede yetiştiği için sıcağı ve nemi oldukça sever. Doğrudan güneş ışığında veya yarı gölge yerlerde son derece hızlı gelişecektir. Tabi bazı günler, öğle saatleri içerisinde güneşin yakıcı etkisinden korumak adına çiçeğinin yerini değiştirmekte yarar var.
Sterliçya (turna gagası) bitkisi asitli toprakları sever. Dikim yerleri hazırlanırken hayvan gübresi serilerek toprağa karıştırılmalıdır. Toprağın özelliğine göre kimyasal gübreler de kullanılabilir.
Esas sorun soğuk toprağın ıslak olmasıdır. Kökler soğukta ıslak toprakta hastalıklanır ve çürür. En fazla 15 °C derece serin havaya kadar sorun yok ama daha da serin oluyorsa susuz bırakmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri