Tavuk schnitzel yanına nefis bir yöntemle pişen çıtır patates kızartmasını yapabilirsiniz. Pirinç pilavı, mor lahana mezesi veya leziz bir haydari ile bu güzel menüyü tamamlayabilirsiniz.
Tavuk ızgara denildiğinde ilk akla gelen eşlikçilerden biri sade pirinç pilavıdır. Sade pirinç pilavı ile birlikte tavuk ızgara servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı yerine daha hafif versiyonu olan bulgur pilavını da tercih edebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Mangalda Verimlilik
Önce mühürlenecek kırmızı et varsa, örneğin biftek ya da antrikot atılır. Ateşin en harlı zamanına denk gelince daha kolay mühürlenir ve çok yağlı olmadığı için ateşi söndürmez. Sonra tavuk, tavuk daha yağlı olduğu için ikinci atılır. Ardından köfteler atılır.
Bu konuda marul salatası, pesto soslu makarna ya da nohutlu pirinç pilavı gibi farklı seçenekler değerlendirilir. Ayrıca yine aperatif olarak kolay patates püresi tavuk sote ile birlikte güzel bir uyum elde eder.
Hayır, yıkamamalısınız. Piliç etinin yıkanmadan pişirilmesi gerekir çünkü çiğ piliç etinde belli sayıda bakteri bulunabilir ve yıkarken bu bakterilerin etraftaki kap kacak, evye, bıçak gibi malzemeler ile etraftaki pişirmeden tüketilen diğer gıdalara bulaşma riski vardır.
Orta boy çukur bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz, az miktar köri ve kimyon koyun. Hazırladığınız sosu iyice karıştırıp, içine doğradığınız tavuk etlerini ekleyin.
Fırında Tavuk But yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, sıkıcık çorbası, fırında tavuk but, havuçlu bezelyeli pilav ve supangleli tavuk göğsü son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Tavuk yemeğinin yanına meze ve salata çeşitlerinden olan; haydari, rus salatası, ezme, patlıcan közleme salatası, babagannuş, gavurdağı ve çoban salatası tercih edebilirsiniz.
Sağlıklı bir besin kaynağı olarak öne çıkan yeşil mercimek çorbası, tavuk ile beraber uyumlu şekilde tüketilebilir. Özellikle ana menülerde çok tercih edilen bir yemektir. Sade ve klasik bir çorba çeşidi olarak öne çıkan yoğurt çorbası, hafif yanıyla da öne çıkar.
Fırında pişirilmiş etler de fırından çıkarıldıklarında üzeri örtülmemelidir. Tavuk yiyorsanız bunlara yanaşmayın Birlikte tüketilmemesi gereken gıdaların arasında sırada tavuk var. Tavuk ile birlikte yenmemesi gerekenler arasında; balık, yoğurt, yumurta, yaş peynir ve süt bulunuyor.
Pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile ovalayıp, sonra tavuğun üzerine ve içine limon rendesi koyabilirsiniz. Tavuğun içine birkaç adet ada çayı yaprağı ve yarım limon dilimi yerleştirebilirsiniz. Tavuk etinin daha beyaz ve yumuşak olabilmesi için süt içinde birkaç saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Patatesleri 10 dakika pişirin. Sonra tavuğu da tepsiye ekleyip tavuk tamamen pişene ve patatesler kıtırlaşana kadar 30 dakika pişirin. Limon dilimleriyle servis edin.
Tavuk yemeğinin yanına meze ve salata çeşitlerinden olan; haydari, rus salatası, ezme, patlıcan közleme salatası, babagannuş, gavurdağı ve çoban salatası tercih edebilirsiniz.
Kasaptan ya da marketten satın aldığınız paketli çiğ tavuk etini, eve getirdikten sonra dilediğiniz şekilde doğrayın ve yıkamadan tencereye alın. Fırında hazırlanacak tavuk etinin de yine yıkanmaması gerektiğini unutmayın.
Merhaba s**** s****, Pişmiş tavuk (0-4 derece) buzdolabında 48 saat bekletilebilir. Bu süre içinde de tüketmenizi öneriyoruz.
Aslında haşlanmış tavuk da kızartılır ya da fırınlanır. Hatta sote bile yapılabilir.
Salatalık, nane ve sarımsak eşliğinde yapılacak bir cacık tavuklu pilava kesinlikle çok yakışır. Ülkemizde en fazla sevilen içeceklerden birisi olan ayran için tavuklu pilavın vazgeçilmezi demek mümkündür. Ayran, yoğurt veya cacık tercih etmeyen kişiler çoban salata yaparak tavuklu pilavın yanına ekleyebilirler.
Tavuk sote denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de pirinç pilavıdır. Yalnızca 4 malzemeden oluşan pirinç pilavını, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı yerine daha hafif versiyonu olan bulgur pilavını da tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri