Özellikle kalın ciltli hastalarda burun ucunun hemen arkası şiştiği için burun ucu belirginliği azalır ve aşağı yönlü bir görüntü verebilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemelidir” dedi.
Bu konuda kesin karar vermek için en az 6 ay beklemek ve burun şeklini iyice gözlemlemek gerekmektedir. Eğer ödem ve şişlikler indiği halde burun ucunun aşağıya doğru kaymaya devam ettiği fark edilirse revizyon rinoplasti cerrahisine ihtiyaç duyulabilir.
Ameliyat sonrası dokuların gerginliğinin, sertliğinin yeterli olmamasından kaynaklanan burun ucunun yer değiştirmesi söz konusudur. Burun ucu bu yüzden düşer. Bu, herkeste olan bir durum değildir. Aslında sanıldığından çok daha az görülür.
Burun ucu düşüklüğü nasıl anlaşılır? Bir kişide burun ucu ile üst dudak arasında 90 derecelik bir açı olması ideal bir burun olarak kabul edilmektedir. Burun ucunda düşüklük yaşandığında bu açı giderek küçülmektedir. Burun ucu üst dudağa doğru yaklaştığında düşme gözle görülebilecek büyüklüğe gelmektedir.
Burun dudak açısının 120 derecenin üzerinde olduğu zaman “Aşırı yukarıya kalkık” dediğimiz durum söz konusudur. Bu nadir bir durumdur, rinoplasti beklentisi ile gelen kişilerde genellikle bu durumun tersi ile karşılaşırız yani burun ucu düşüklüğü söz konusudur.
İlgili 44 soru bulundu
Burun ucu şişliği yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burun ucunun düşmesi burun estetiği ameliyatı sonrasında ortaya çıkmışsa; yeni bir operasyondan önce burnun yeni şeklini tam olarak alması amacıyla 10 – 12 ay kadar beklenmesi önemlidir. Bu süre zarfında burun estetik ameliyat ile verilen şeklini alacak ve burun içi şişlikler tam olarak iyileşecektir.
Burun ucunun duyarlılığı 1 – 6 ay arasında geri döner. Ancak hastaların yüzde 1'lik oranında burun ucunun bazı bölgelerinde hissizlik kalabilir. Burun ucu sertliği ise genellikle 4 – 6 ay içinde geçer. Burun ucu ameliyatından sonra silikon kullanılmaz.
Burun iç katmanları arasındaki iyileşme dokusu, ameliyattan sonra oldukça serttir. Özellikle burun kanatları arasında minör asimetriler söz konusu olabilir. Bu yara dokusu 12 ay içerisinde iyileşmeye ve yumuşamaya başlar.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Kalın deriye sahip olan kişilerin burun bölgesinde daha fazla yağlanma görülür. Aynı zamanda bu kişilerin burun delikleri de normalden geniş bir yapıya sahiptir. Kalın derili bir burna sahip olduğunuzu anlamak için burun bölgesinde yağlanmadan ve delik yapısından yola çıkabilirsiniz.
Operasyonun ardından ilk birkaç hafta, burun temizliği için özel olarak verilen su ile temizlik yapılmalıdır. Burun delikleri, temizlik esnasında ovalanmamalıdır. Burun silmekten de kaçınılmalıdır. Burun temizliği, tamponların çıkmasının ardından kulak temizleme çöpünü, su ile ıslatarak günde birkaç kez yapılabilir.
Zaman içinde burun ucu incelmesi, kanatların girintilerinin belirginleşmesi fark edilecek hale gelir. Aylar geçtikçe de değişikliklerin görülmesi azalır ve yüzün şekli ve de burnun şekli tam olarak oturarak ameliyatın tam sonucu görülür.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır? Burnun doğal görünümde olması gereken üst dudak ile burun ucu bölgesi arasında 90 derecelik bir açı bulunmasıdır. Bu açı küçüldüğü takdirde burnunuzun ucunu düşmüş olarak adlandırabilirsiniz. Bu durum başınıza geldiğinde yüz ifadenizden bunu anlamanız mümkün.
Ayrıca burnun şeklini muhafaza etmesini sağlayan özel bantlar ve plastik atel 7-10 gün boyunca kullanılabilir. Ameliyat sonrası burun ve göz çevresinde görülebilen şişlik ve morluk, 3- 7 gün arasında tamamen ortadan kalkar. Hasta 1-2 gün içerisinde taburcu edilerek, günlük yaşantısına dönebilmektedir.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Masajın en etkili olduğu dönem ameliyattan sonraki ilk 6 aydır.
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Ödem, cerrahiden hemen sonraki aylarda sertliğin en yaygın nedenidir. Yara dokusu oluşması iyileşme meydana gelse de bu kadar hızlı yok olmayabilir. Bu da cilt sertleşmesine neden olan bir başka durumdur. Bu iki durum, genellikle burnu zaten kalın ciltli olan hastalar için daha büyük bir sertlik hissi yaratmaktadır.
Bu operasyon sonrası gerçekleşen ödemin, azalmasına ve lenf dolaşımını hızlanmasına yardımcı olması adına burun masajı önemlidir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz. İyileşmenize göre değişebilmekle beraber, titanyum çerçeve ve organik cam içeren hafif gözlükleri 1 ay, daha ağır gözlükleri ise 3 ay civarında kullanabilirsiniz.
Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ucu Şişliği Ne Zaman Geçer? Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burun ameliyatı olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu burun yapısına alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilir.
Burun ameliyatı sonrasında üst dudak hareketsizliğinin geçmesi 2 hafta kadar sürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri