Ete en çok yakışan baharatlar karabiber ve tuzdur. Et bir gün öncesinden marine edilmek isteniyorsa, zeytinyağı ve biberiye kullanılabilir. Yumuşak bir ete terbiyeye gerek yoktur. Taze baharat, kekik, biberiye, karabiber, soğanın suyu ete lezzet katacak malzemelerdir.
Tane karabiber olarak da toz karabiber olarak da dana etine lezzet vermek için kullanılabilir. Ete özellikle de dana etine en çok yakışan baharatlarda ilk sıraları asla diğer baharatlara kaptırmayan kekik, kendine has aromasıyla hem iştah açar hem de etin tadını keskinleştirir.
Sadece et değil, tüm besinlerin vazgeçilmez baharatları dendiğinde akla ilk gelen tuz ve sonrasında karabiberdir. Bu nedenle et yemeklerine de en basitinden tuz ve karabiber yakışır. Makul miktarda tuz ve karabiber, etinizi tatlandırmak için en iyi seçimdir.
Dana eti köfte yaparken kimyonu mutlaka kullanmalısınız. Derinden hafifçe gelen kimyon tadı etin lezzetini artırır. Biberiye: Fırında ya da ızgarada dana eti pişiriyorsanız biberiye tercih edebilirsiniz.
Karanfil: Kırmızı ette kullandığın karanfil, etinin misafirlerinin aklında yer etmesi için yeter de artar bile. Tarçın: Yine sadece tatlılarda kullanıldığı sanılan ancak kırmızı ete çok yakışan bir baharat. Bu baharatı kullanırken en çok dikkat etmen gereken miktarını iyi ayarlamak.
İlgili 32 soru bulundu
Yenibahar sarma, etli dolma ve lahana dolması gibi et yemeklerinde baharat olarak kullanılır. Köfte harcına, hamburgere, pilav içlerine ve sulu et yemeklerine katılır.
Etlere eklenecek olan tuz ve baharatlar, pişme işlemi tamamlanınca koyulmalıdır.
Tarifine göre ete hem farklı tatlar katmak hem de sert eti yumuşacık yapmak için marinasyona güvenebilirsin. Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Kavurma etine lezzet katan baharatlar ise kişisel tercihe göre değişebilir. Ancak genel olarak kullanılan baharatlar şunlardır: tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon ve sarımsak. Bu baharatlar etin suyunu çekmesine ve aromasını arttırmasına yardımcı olur.
Nedir? Sarımsak, kimyon, tarçın, frenk kimyonu, karabiber, tütsülenmiş toz biber, tütsülenmiş acı toz biber, kişniş, özel pul biber ve isot karışımından oluşan et baharatı tavuk ve et marine etmek için özel olarak harmanlanmıştır.
Mantarlı Et Sote İçin Gerekli Malzemeler 400g dana kuşbaşı et 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik 1 su bardağı sıcak su 500g kültür mantarı 1 tatlı kaşığı tuz ...
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz. Bu sayede etin protein yapısında değişiklik olacak ve yumuşayacaktır.
Tarçın – Et baharatları denilince ilk akla gelen isim olmayabilir ama çubuk tarçın et yemeklerinin içine konulduğunda, çok farklı, hafif tatlı ve kendine has bir lezzet elde etmek mümkün olur. Sulu et yemeklerinin içine çubuk tarçın atarak, siz de kendi tariflerini yaratabilirsiniz.
Koyun ya da kuzu eti yapacaksanız nane, bu etlerin vazgeçilmezidir.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
İçerisinde; Nane, Çemen, Kekik, Toz biber, Poy, Sumak, Kişniş ve Pul biber bulunan Yedi Türlü, köfte baharatı olarak da bilinir.
Kavurma Baharatı Nedir? Hayfene Kavurma Baharatı Türk mutfağının en lezzetli ve özel yemeklerinden biri olan kavurmalar için özel olarak harmanlanan bir karışımdır. Tatlı kırmızı biber, soğan, kimyon, tatlı pul biber, özel pul biber ve kekikten oluşan bu karışık çeşni kavurmalarınızın lezzetini bir üst noktaya taşır.
Bir de sadece akıllara körili tavuk gelmesin, eklendiği sebze sotelerine veya fırın yemeklerine, kırmızı ete de çok yakışır.
Kuzu Ciğeri Ve Yürek Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
1 baş kelle soğan halka halka doğrayın. 1 tatlı kaşığı sumak. 1 çay kaşığı pul biber.
Etinizin yumuşacık olması için, eti pişirmeye başlamadan önce limon suyuna bulayıp bir süre bekletin. az bir miktar limon suyu etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Eti fırında pişiriyorsanız fırının sıcaklığını 180-200 derece arasında ayarlayın. Ete tuzu piştikten sonra ilave edin.
Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. Ayrıca etin yumuşak olması için doğru kesilmiş olması gerekir. Kas liflerine paralel olarak kesilen et, ne kadar pişerse pişsin yumuşak olmaz.
Süt; yine oldukça güçlü asitler içerir ve bence marinasyon için çok uygun bir maddedir. Soğan suyu ve süt, etin içindeki sinirlerin canına okur.
Gerekli malzemeler şöyle: 1,5 yemek kaşığı kaya tuz, çeyrek yemek kaşığı sarımsak, 50 ml. su, 50 ml. zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Hepsini karıştırın ve etinizi afiyetle marine edin. Yaklaşık 4-8 saat marine süresi yeterlidir.
Kırmızı etin terbiyesi için genellikle zeytinyağı, bitkisel yağ, salça, yoğurt, süt, soğan, sarımsak ve bazı baharatlar kullanır. Çünkü bunlar çok güçlü asitlerdir ve Özgür Şef'in deyimiyle etin lezzetini alan, çiğnedikçe ağızda büyümesine neden olan sinirlerin canına okur!
Kırmızı et terbiyesi için yayvan bir kaba zeytinyağı, süt, rendelenen soğanın suyu, havanda ezdiğimiz sarımsak, kekik, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekledikten sonra etlerimizi içine yerleştirelim. Belirli bir süre boyunca ( en az 2 saat ) ağzı kapalı şekilde buzdolabında bekletelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri