Soğan, domates ve sivri biberi hafif iri kalacak şekilde robottan geçirip, derin bir kaba alın. İçine salça, ince kıyılmış maydanoz, sıvıyağ ve baharatları ilave edin. En son kıymayı katın ve tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Etli pide, ülkemizde en çok Karadeniz Bölgesi'nde tüketilir. Genellikle koyun veya kuzu kıymasıyla hazırlanır. Gün sohbetlerinde, özel günlerde veya çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis etli pide nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.
İlgili 38 soru bulundu
Sırasıyla soğanı, biberleri, domates kullanacaksanız domatesi çok inceltmeden rondodan geçirin ve kıymanın içine ekleyin. Ardından maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin; kıymaya ekleyin. Sıvı yağı, salçayı ve baharatları da ekleyip elinizle iyice yoğurun, malzemeler birbirine karışsın.
Yine fırına verilen pidelerin kurumadan pişmesi için içerisinde soğan kullanmak şart. Soğanı çok minicik bir şekilde doğramak ya da rendelemek gerekiyor. Soğanın suyu harca hem lezzet veriyor hem de pişerken kurumamasını sağlıyor. Bir diğer lezzet unsuru ise sarımsak.
Diğer taraftan, içini hazırlamak için; kıyma, çok ince doğranmış soğan yumuşamış yağ, maydanoz, tuz, kimyon ve yenibaharı derin bir kapta karıştırın. Üzerine kabuğu soyulup çok ince kıyılmış domates ve Konya'nın ünlü kıl biberini ekleyip iyice karıştırıp, yoğurun.
Malzemeler : (6 kişilik) 700 ml su, 750 gr un, 1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 çay kasığı şeker, 1 yemek kasığı tuz (kıymalı pide iç malzemeleri) 300 gr kıyma, 2-3 baş soğan, yeteri kadar tuz. Kıymalı Pidenin Yapılışı: Tuz, un, seker ve yaş maya su içinde eritilir. İçersine azar azar un yedirilerek yoğrulur.
Harcı için:
2adetdomates. 1adetkapya biber. 1tatlı kaşığıdomates salçası 1tatlı kaşığıbiber salçası
Karabiber, kırmızı biber, tuz.
Hamuru mayalamaya bırakırken, streç veya nemli bez ile örtün. Bu sayede kurumasını önleyebilirsiniz. Hazır satılan pidelerin şeklinden yapmak için, pidenin ortasını ince kenarlarını ise daha kalın bırakın. Daha yumuşak ve kabuksuz bir hamur istiyorsanız fazla yoğurmaktan kaçının.
Tarifi Nasıl Yapılır? Kıyma, biber, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi uygun bir kapta yoğuralım. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ile kıvamını açalım. Pide içimiz hazır.
Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Pideleriniz hazır! Afiyetler olsun!
Hazırlanan kıymalı pide yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Yumurta, küçük bir kasede çırpılır ve pidelerin kenarlarına sürülür. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
NOT: Ramazanda pişen pide kokusunun püf noktası bu şifa suyu dediğimiz bulamaç üzerine sürdüğümüzde oluyor arkadaşlar. Pide yumurtalı isterseniz tırnaklayarak yaptığımız işlemi yumurta sarısı sürerek yapabilirsiniz. En önemli püf noktası da un tercihi mutlaka ekmek için un alın pasta, böreklik veya baklavalık değil.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 190 derece fırında üzeri kızaran kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürün. Afiyet olsun.
1 Kg Kıymadan Kaç Adet Pide Çıkar :
Yukardaki Bu karışımdan ortalama 25 ile 30 adet arası pide çıkmaktadır.
Etli ekmek, 180 gr. hamur, 100 gr. et, 100 gr. sebzeden oluşur. Et, düve etinin kaburga ve boşluk kısmından kullanılır. Domates, yeşil biber, soğan, maydanoz, tuzdan oluşan sebze karışımı ile et yoğrulur. Konya etli ekmeğinin boyunun azami 90 cm, eninin 20 cm olması gerekir.
Konya mutfağına özgü bir lezzet olan bıçak arası, oldukça sevilen bir pide çeşididir. İnce açılan hamur, etli harç ile doldurulur ve fırına verilir. Özellikle domates ve biber, bıçak arası pideye çok yakışmaktadır. Ayranla birlikte servis edilen bıçak arası pideyi, 1 saat gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.
Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ekleyin, karıştırın ve kabarması için bir kenarda 10 dakika kadar bekletin. Ardından üstüne sıvı yağı ekleyip, bir çırpma teli ile çırpın. Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzunu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
Kıymayı bir tavada kendi yağı ile kavurun. Rengi değişen kıymanıza küp doğranmış kuru soğanları ekleyin. Soğanlarınız yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymalı soğanı tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri