Hurmanın taze olup olmadığını anlamak için; içine bakılması gerekiyor. Eğer hurmanın içi koyu bir renkse, bu bayat olduğu anlamına gelir. Taze hurmanın içi açık renk olmalıdır. Açıkta satılan hurmanın üzerinde toz birikmiş olma olasılığına da dikkat etmek gerekiyor.
AMBER HURMA Lif oranı yüksek olması nedeniyle diyet yapanlara, tok tutması ve besleyiciliği açısından önerilir. BAKLAVA HURMA Kahverenginde, yoğun tatlılık oranına sahip olan Baklava Hurma, büyük ve etli bir çeşit olmasıyla beraberinde kan yapıcı özelliğiyle bilinir.
Neredeyse bir zeytin büyüklüğünde olan acve hurması, dünyadaki en kaliteli hurmalar arasında yer almaktadır. Fruktoz zengini olduğu için oldukça tatlı ve enerji kaynağı bir hurma çeşididir. Potasyum, kalsiyum, sodyum, fosfor, demir, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum bakımından zengindir.
Bunu anlamanın basit bir yöntemi vardır, glikoz işlemi görmüş olan hurmalar mat renklerini kaybederek çok daha parlaklaşır ve yapışkan bir zar ile kaplanmış şekle dönüşür. Görerek ve dokunarak ayırt etmek çok kolaydır.
İlgili 43 soru bulundu
Diyabet hastaları için uygun olan hurma çeşitleri sugai ve Bağdat hurması olarak bilinir. Şeker oranı diğer hurma çeşitlerine göre daha azdır. Medine hurması diyabet hastaları tarafından daha dengeli şekilde tüketilmelidir.
Hurma Suyunda rafineri, sıvı veya toz şeker yoktur. Hurma Suyu sakkaroz içermediği için Hurma'nın doğal öz şekeri olan meyve şekeri özelliği ihtiva eder. Doğal tatlandırma amacıyla şekerli tat almanızı sağlar.
Kudüs hurması Medine hurması farkı: Kudüs hurması Medine hurmasına göre daha etlidir. Kudüs hurması ayrıca daha pahalı bir hurma çeşididir. Medine hurması diğer hurma çeşitlerine göre daha küçük yapılıdır. Renk olarak Medine hurması daha açıktır.
Kudüs hurması ve Medine hurması en iyi hurma çeşidi seçeneklerindendir. Medine hurması ile Kudüs hurması arasında belirli farklılıklar vardır. Medine hurması diğer hurma türlerine göre küçük boyutludur. Kudüs hurmasına göre de küçük boyutlu olan Medine hurmaları oldukça lezzetlidir.
Şelebi hurma, Medine ve çevresinde bolca yetişmektedir. Eğer kansızlık rahatsızlığınız varsa şelebi hurmasını bol bol tüketebilirsiniz. Şelebi hurması, ince kabuklu ve tatlı aromalıdır. Kan yapıcı özelliği olduğu için pek çok kişi tarafından severek tüketilir.
Ahmed Şahin hocada hurmanın mutlaka yıkanması gerektiğini söylerken, hurmanın bugün olumsuz şartlara maruz kalmış olabileceğini, çevre kirliliğinin had safhada olduğunu aktardı. Bu nedenle de hurmaların sağlık açısından yıkanmadan yenmemesini tavsiye etti.
Hurmada kurtlanma her zaman bozulma anlamına gelmez. Doğal bir ürün olduğundan ürünün bir kısmında kurtlanma görülebilir. Temizleyip yemekte hiçbir sakınca yoktur.
Sert bir hurma olan şelebi lif oranı daha yüksek olan bir hurma türüdür. Medjoul Medine Hurması : Medjoul hurmanın Medine'de yetişen çeşidi olan bu hurma sarımsı rengi ile diğer medjoul hurmalarından kolaylıkla ayırt edilebilir.
Efendimizin (ASM) "hurma çeşitlerinden en hayırlısı bernidir" buyurduğu rivayet edilmektedir. Medine ve çevresinde yetiştirilmektedir. Mebrum Medine Hurması; hurma denince akla gelen, Berni ailesinden kahverengi-kırmızı renge sahip, ince kabuklu, besleyici bir çeşittir. Özgün bir aroması vardır.
İran Hurması fiyatı – İran Hurması Iran ülkesinden getirilmektedir. iran hurması neden ucuz? Sorusunun basit cevabı bulunmaktadır. diğer hurmalara göre fazla rağbet görmemekle beraber komşu ülkemiz olması nedeniyle düşük nakliye masrafları nedeniyle ucuzdur.
Bu sebeple ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde hurma yetiştiriciliği daha sık görülmektedir. Türkiye'de Akdeniz ikliminin görüldüğü alanlarda kolay bir şekilde hurma yetiştirmek mümkündür. Özellikle Adana, Antalya gibi mevsimlerin ılıman geçtiği şehirlerde daha çok hurma yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde acve hurmasının şifasını şöyle ifade ediyor: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.”
Bu yüzden Arapça yanık anlamına gelen “acve” hurmaya bugünkü ismi verir. Bu meyveyi diğerlerin ayıran temel özellik ise küçüklüğüdür. Diğer hurmalarla karşılaştırıldığında oldukça ufaktır. Kuru üzümü andıran bir yapıya sahiptir ve koyu renklidir.
Meşruk Hurma, yoğun tatlı bir tadı olan hurma çeşididir. Kalın kabuklu ve tadı yoğun olan Meşruk Hurma faydaları ile sık tercih edilen bir tatlıdır. İçinde barındırdığı vitaminler sayesinde, cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında yardımcı olabilir. Meşruk Hurma, vücudun kan üretimi sağlamasına da etki edebilir.
Acve hurması Peygamber hurması olarak da bilinir. Tüketicilere enerji sağlar ve besin değerleri açısından büyük ilgi görür.
Oldukça tatlı ve lezzetlidir. Yaş hurma olarak da bilinir. Koyu kahverengi, orta büyüklükte, ne çok sert, ne çok yumuşak olarak orta kıvamda, etli, nispeten iri ve lif oranı yüksek bir hurmadır.
Bir de Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) diktiği hurma ağacı olarak bilinen Acve var. Bunun fiyatı da mebruma göre oldukça yüksek. Vatandaşlarımız hurma alırken Mekke'den daha ucuz olan Medine'yi tercih etsinler. Çünkü burası hurmanın vatanı.
Suda çözünen vitaminler (tiamin, riboflavin, niasin, pantotenik asit, pridoksin, folik asit, kobalamin) hurmanın çeşidine ve olgunlaşma aşamasına göre değişebilmektedir. Tiamin, niasin, pantotenik asit ve pridoksin olgunlaşmış hurmalarda, riboflavin, folik asit ve kobalamin ise ham hurmada yüksektir (21).
Sert Hurma Nasıl Yumuşatılır? Aldığınız hurmalar zaman içerisinde dolapta durmaktan ya da hava aldığı için sertleşme gösterebilir. Bu hurmaları yumuşatmak için oda sıcaklığında 20-25 dakika arasında bekletmek gerekecektir. Daha hızlı bir yumuşama için ise hurmanızı mikrodalga fırında 30 saniye ısıtabilirsiniz.
Hurma özü, hurmadan elde edilen yoğun bir özdür. Her türlü hamur işinde kullanabilirsiniz, doğal şeker yerine geçer. Çocuklarınıza 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı hurma özünden katarak oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir içecek hazırlayabilirsiniz. Tüm Ürünlerimiz Glutensizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri