Elmaların çabuk kurumasını engellemek için kutular delikli filmle kaplanabilir. Ya da alternatif olarak elmalarınızı delikli polietilen torbalarda saklayabilirsiniz. Polietilen torbalar etilen salgılanmasını azaltarak meyvelerinizi uzun süre saklayabilmenizi sağlayacaktır.
- Elmaların serin ve nemli ortamlarda saklanması oldukça önemlidir. Kiler bölümü bunun için oldukça uygun bir alandır. Ev ortamı buna müsait değilse odaya su dolu kaplar yerleştirerek bu durumu sağlayabilirsiniz. - Elmaları meyve rafları veya kutularda saklayabilirsiniz.
Elma uygun koşullarda raf ömrü uzun olan bir meyvedir. Buzdolabında 2 hafta kadar rahatlıkla saklanabilir.
İçin 5 ila 12 ay gibi bir süre boyunca 0˚Cile 3˚C sıcaklıkta %90-95 nem oranında saklanır diyebiliriz. Ancak elmaların iri olanları depolamaya dayanıklı değildir. Küçük olanları ise ekonomik değildir. Bu nedenle 55 ile 75mm çapında olan elmalar muhafaza edilmelidir.
Elmaları mümkün olduğunca 0 dereceye yakın bir yerde saklayın. Elmaları buzdolabında veya bir apartman dairesinin cam balkonunda saklayın. Elmalar 1-2 kg'lık deliksiz torbalarda istiflenip saklanabilir. Bir balkonda veya sundurmada elmaları çanta veya kutularda saklayın.
İlgili 34 soru bulundu
Elmaların çabuk kurumasını engellemek için kutular delikli filmle kaplanabilir. Ya da alternatif olarak elmalarınızı delikli polietilen torbalarda saklayabilirsiniz. Polietilen torbalar etilen salgılanmasını azaltarak meyvelerinizi uzun süre saklayabilmenizi sağlayacaktır.
Ocağın harlı gözüne koyup üzerine büyük bir kaşık şeker ilavesiyle elmalar kavrulur rendelenmiş elmaların üzerine tarçın ilave edilir sıcak sıcak kavanozlara konularak kapağı kapatılarak ters çevirip soğuyana kadar bekletilir, soğuyan kavanozlar güneş görmeyen serin yerde muhafaza edilir.
Kısaca, çabuk çürüyenlerle hızlı pörsüyenleri yan yana saklamayın. Elma, domates, armut, avokado, kavun, şeftali, erik, kayısı gibi meyveler dışarıda, mutfak tezgahında olgunlaşır, lezzetlenirler. Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
Elma eğer kesilmişse, güneşte açık ortamda bekletildiğinde elma da çürüme gözlemlenir. Elma mikroplardan dolayı çürür. Hücresel yapısı bozulur ve bu da elmanın çürümesine neden olur. Elmanın çürümesi çok kolaydır.
Ticari soğuk muhafaza depolarında elma 0 °C ile 2 °C'de muhafaza edilmektedir. Birçok elma çeşidinin -1 °C ile 0 °C'de ve %85-90 bağıl nem içeren ortamda uzun süre muhafaza edildiği kaydedilmektedir. Elma -2 °C'de donmaktadır.
Dondurucu poşetlerine, içine mümkün olduğunca az hava girecek şekilde yerleştirmeye özen göstererek, yerleştirin. Dondurucuya yerleştirin. Elmalar 6 ila 9 ay arasında dondurucuda rahatlıkla saklanabilir.
Elmaları orta incelikte halka şeklinde dilimleyin ve elmaları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında 1-2 saate kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Elmalar kuruduktan sonra fırın tepsisini çıkartın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Derin Dondurucuda Elma Rendesi Tarifi Nasıl Yapılır? İstediğiniz kadar elmayı rendeleyin üzerine tozşeker koyun ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin soğuduktan sonra poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine elma dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde, yan yana dizin. Önceden ısıtmaya başladığınız 100 derecedeki fırında kontrollü bir şekilde pişirin. Ortalama 1,5-2 saatin sonunda kuruyan elma dilimlerini fırından çıkarın, oda sıcaklığında tamamen soğumasını bekleyin.
Elma. Oda sıcaklığında yaklaşık bir hafta, buzdolabında bundan daha uzun süre durabilirler. Soğuk bir kilerde birkaç ay boyunca saklayabilirsiniz.
Elma ile yapılan kurabiyeler dışında pekmezi, reçeli, elmalı keki, sirkesi, elmalı tartı, şerbetli tatlısı ve hatta elmanın kereviz ile salatası bile yapılır. Cevizle, tarçınla mis kokulu tadına doyulmayan elmalı kekleri yapılır. Elmalı kek severler ise kurabiyesini sevenler kadar düşkündür bu lezzete.
Dut, üzüm, çilek gibi salkımlı meyveleri önce 50 derecelik suda 30 dakika bekletin. Ardından yıkayıp saklayın. Sıcak su, yiyeceklerin üzerindeki mikroorganizmaları öldürürerek meyvelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
Doğrayıp tencereye alalım. Üzerine şekeri, limon suyunu ve su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Blender dan geçirip pürüzsüz kıvama getirelim. Ilındıktan sonra dolaba koyalım ve soğuk olarak servis edelim.
Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre; meyvelerin en dış katmanında yer alan hücrelerin yüzeyi su ve hava geçirgenliği düşük bir yağsı madde ile kaplı durumdadır. Bu madde hücreler tarafından salgılanarak hücrelerin dış hava ile olan temasını engelliyor.
Elmaları fırın kağıdının üzerine yerleştirip 2-3 saat buzlukta dondurun. Daha sonra donan elmaları buzdolabı poşetine doldurup buzlukta 6-9 ay saklayabilirsiniz.
Elma yüksek yaz sıcağından da hoşlanmaz. Sıcaklık 40°C'nin üzerine çıktığı zaman büyüme durur, daha yüksek sıcaklıklarda ise zararlanma görülmeye başlar. Toprak İstekleri Elma genellikle bir çok toprak tiplerinde başarılı sonuç verir.
Elmaları yıkayıp kurulayın ve incecik dilimleyin. Üzerlerine limon suyu damlatarak parmağınızla yüzeyine sürün. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine tarçın serpin. 100 derece fırında 1 saat pişirin. Soğutup servis yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri