Evinizde bir internet bağlantısı varsa herhangi bir dili öğrenmek -yeterince çaba gösterildiği takdirde- mümkün. Herhangi bir gramer kitabıyla bile dil öğrenebilirsiniz. Ancak kitap ile öğrenmenizin dezavantajı iletişim becerilerinizi yeterince geliştirmeyecek olmasıdır.
Sonuç olarak, “Evde Kendi Kendine İngilizce Öğrenilir mi” sorusunun cevabı; Evet, evde kendi kendinize İngilizce öğrenmek mümkündür. Ancak, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Kendinizi aşırı yormayın, konuşma pratiği yapın, kelime öğrenme teknikleri kullanın ve düzenli olarak çalışın.
Kendi başına dil öğreniminin yanı sıra, dil kursları ve özel dersler de başarılı bir dil öğrenimi için değerlendirilmelidir. Profesyonel bir eğitim, öğrencinin dil becerilerini daha hızlı ve etkili geliştirmesine yardımcı olur. Sonuç olarak, kendi başına dil öğrenmenin mümkün olduğu söylenebilir.
İngilizce kurslarına gitmeye gerek duymadan, kaynak kitaplar ve İnternet üzerinde bulunan ücretsiz dil öğrenme siteleri sayesinde gramer, kelime bilgisi ve okuma becerisi geliştirilebilir.
Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz. Yeni bir dil öğrenmenin ne kadar süreceği kişiye bağlı.
İlgili 32 soru bulundu
Kelime Ezberleyerek Öğrenme
Kelime ezberlediğinizde sadece kelimenin İngilizce Türkçe halini bilirsiniz. Bu kelimenin cümle içerisinde nasıl kullanıldığı, konuşurken ne şekilde telaffuz edildiği ya da yazı yazarken nasıl değerlendirildiğini öğrenemezsiniz.
Birkaç ayda veya bir yılda İngilizce öğrenilir mi? İngilizceyi birkaç ayda veya bir yılda öğrenmek mümkündür. Dil bilimciler bir yabancı dilde ustalaşmak için 600 ila 750 saat gerektiğini belirtiyor. Bundan yola çıkarak birkaç ay içinde dile hâkim olmanın mümkün olduğu söylenebilir.
İngilizce öğrenmek kesinlikle zor değildir. Hatta dünya üzerinde en kolay öğrenilebilecek yabancı dilin İngilizce olduğunu söyleyebiliriz. İngilizce gramer yapıları basittir. İngilizce gramer kuralları matematik gibidir ve istisnaları azdır.
İngilizce bağlı olduğu Hint Avrupa dil ailesi grubundaki diğer dillerle karşılaştırıldığında; en sade dil bilgisi özelliklerine sahip, büyük ölçüde ezberden uzak, mantığa dayalı bir dil olması sebebiyle de öğrenilmesi en basit dillerdendir.
Birmanya, Nepal, Peştuca gibi diller için en az 1100 saat (44 hafta) yatırım yapmaya istekli olmalısınız. Çince, Arapça, Korece veya Japonca gibi karmaşık diller çok daha fazla özveri ve zaman alacaktır. Zaman aralığı yaklaşık 2200 saat (88 hafta) olarak tahmin edilebilir.
1 ayda sıfırdan İngilizce öğrenmek, akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak, yazmak, okumak tüm bunların 1 ay gibi bir sürede gerçekleşmesi tabii ki de mümkün değildir fakat İngilizce dil seviyenize göre 1 ayda İngilizce dil bilginizi, konuşma, yazma, okuma becerinizi geliştirmek mümkün olabilir.
3 ayda İngilizce (Callan Method veya benzeri bir yöntemle)
3 aylık programımız yoğun ve 2 kişi olmak şartıyla, haftada 6 ile 8 saat civarındadır. Bu süreç 3 ayda yaklaşık 100 saate yakın ders demektir.
Yabancı dilde bir şeyler dinlemenizin, sadece dinleme becerinizin ilerlemesine yardımcı olacağını düşünmeyin. Sözgelimi, bol bol İngilizce hikayeler dinlediğinizde, İngilizce okuma beceriniz, İngilizce konuşmanız ve İngilizce yazmanız da gelişecektir.
Tecrübelerime göre tamamen sıfırdan başlayan bir kimsenin akıcı bir şekilde İngilizce kendini ifade edip, bütün söylenenleri anlar, orta düzeyde iş İngilizcesi ve başlangıç düzeyde Akademik İngilizceye vakıf olur hale gelmesi haftada 3 saat ders ve günde 1 saat kendi ders çalışmasıyla ortalama dokuz ayda mümkündür.
B2 İngilizce Seviyesi – Orta Üstü Seviyesi (Upper Intermediate) B2 seviyesi İngilizce, çoğu dil bilgisi konusuna hakim olduğunuz ve kelime bilginizin birçok alanda konuşmak için yeterli hale geldiği noktadır. Aynı şekilde konuşma ve dinleme yetenekleriniz de diğer insanlarla iletişim kurabileceğiniz seviyeye gelir.
İngilizce tüm dünyada geçerliliği olan öğrenilmesi en kolay dildir ve İngilizce öğrendikten sonra diğer bazı dillerin daha kolay öğrenileceğini göreceksiniz.
İngilizce seviyelerinin en yüksek basamağı olan C2 seviyesi, ana dil düzeyinde konuşabilmeyi ve yazabilmeyi ifade eder. İngilizce yazılmış her metnin anlaşılabileceği, İngilizce konuşulan ortamlara hakim olunabileceği ve akademik metinlerin dahi yazılabileceği bir seviye olan C2'den daha üst bir sınır yoktur.
Günümüzde klasik yabancı dil eğitimlerinden farklı bir dil eğitim yöntemleri bulunmaktadır. Yeni yöntemlere göre yabancı dil ilk günden konuşarak öğrenilmelidir. İlk günden konuşarak öğrenilmeye başlanmalıdır. Günümüzden birkaç yıl öncesine kadar ingilizce konuşanlar sonradan kursa gitmeyi tavsiye ederler.
Temel seviye kabul edilen A2 seviyesini bitirmek de aşağı yukarı 6 ya da 8 hafta sürer. Yani hiç İngilizce bilmeyen biri aşağı yukarı 4 ayda orta seviye İngilizce eğitimi almaya hazır hale gelir. Orta seviye İngilizce B1 seviyesiyle başlar. B1 seviyesini tamamlamak aşağı yukarı 10 hafta sürer.
Veliler sabırlı olun. Dili erken yaşta öğrenmek daha kolay ve verimli olsa da bunu yapmanın ilerleyen yaşta da mümkün olduğunu dile getiren Prof. Dr. Balçıkanlı, "Dil her yaşta dil öğrenilebilir. 40 yaşından sonra da, 65'ten sonra da.
C1 seviyesine gelmeden önce İngilizce öğrenmek isteyenlerin önünde bitirmeleri gereken 2 kur bulunur. Her kur için 3 ay gibi bir sürenin belirlendiğini varsayarsak C1 seviyesine gelmek için 6 aylık bir eğitimden geçmeniz gerekir.
İlk adım olan A1 seviyesinde bir kişinin en temel 500 kelimeyi bilmesi yeterli olmakta. Fakat A2'ye geçtiğimiz zaman bu sayı 1000-1500'e ulaşıyor. B1 seviyesinde ise artık sosyal olarak aktif konuşabilmeye başlandığı için 2000-2500 kelimeye kadar çıkıyoruz.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri