Elde Yıkama Sıcak su kullanımının tavsiye edilmediği bu yöntemde, yıkama şekliniz de oldukça önemlidir. Kaşe kabanınızı elde yıkarken elinize bir mikrofiber bez alarak silmek suretiyle işlem yapabilirsiniz. Yıkama esnasında kumaşa zarar vermeyecek bir deterjan seçerek gerekli hijyeni ve temizliği sağlamanız mümkündür.
Kaşe kabanların temizlenmesi için genellikle kuru yıkama tavsiye edilir. Ancak bazı kabanlar makinede yıkama için de uygundur. Bu durumda üretilen paltoların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Kaşe kabanları daha yüksek bir sıcaklıkta yıkamak kumaş yapısını bozma riski taşır.
Fakat bir kısım firmalar ürettikleri kabanların çamaşır makinesinde temizlenmesini de uygun görmüşlerdir. Bu kapsamda üretilen kabanların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Daha yüksek sıcaklıklarda yıkama işleminin yapılması, kabanın kumaş yapısını bozabilir.
Yapmanız gereken ilk şey, kabanınızı düz bir zemine sermek olacaktır. Düz zemin üzerine serilen kabanınızı jiletinizi kullanarak tıraşlayabilirsiniz. Bunun için de jileti eğik biçimde tutmanız, tüylenen kısma yavaş yavaş, sürtme işlemiyle uygulama yapmanız gerekmektedir.
Keçe kumaşı sert yapılı olduğu için esnedikçe deforme olabilir. O nedenle keçe kumaşı diğer kumaşlar gibi çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Kaşe kaban modelleri genel olarak makinede yıkama için uygun malzemelerden üretilir ancak pek çok kışlık üründe olduğu gibi bu ürünlerin de makinede sıklıkla yıkanması tavsiye edilmez. Kabanını makinede yıkamak isteyenlerin maksimum 30 derece sıcaklıkta su tercih etmesi gerekir.
Doğru ısı da genel olarak otuz derece olarak bilinmektedir. Kaşe kabanların yıkanması sırasında doğru deterjan kullanımı da bir hayli önemlidir. Kaşe kabanın hassas kumaşlar için kullanılmış olan deterjanlarla yıkanması gerekmektedir.
KURUTMA MAKİNESİ Çamaşır kurutma makinelerinin tamamı tüy toplama özelliğine sahiptir. Tüy toplayan kıyafetlerinizi haftada bir kere kurutma makinesine atarak tamamen temizlemeniz mümkün. Makinenizin ön yüzeyinde bulunan filtreyi düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.
Açıklama. Kaşe kumaş kışlık bir kumaştır. Tüylenme yapmaz tok bir duruşu vardır. Yünlü yapısından dolayı kış aylarında sıcak tutar.
Çamaşır makinesine çeyrek su bardağı (60 mililitre) beyaz sirke ekle. Sirke kıyafetten tüyleri çıkarmaya yardımcı olur. Ayrıca tüylerin fazla yapışmasını önlemeye de yardımcı olur. Sirke çamaşırların kokusunun giderilmesine de yardımcı olur.
Makinenizi narin, yünlü veya elde yıkama programına getirin. Su sıcaklığı ılık olmalıdır. Kaşe kumaşlar oldukça hassas kumaşlardır. Bu nedenle makinede kaşe kaban yıkama konusunda özellikle yıkama suyunun sıcaklığına çok dikkat etmek gerekiyor. 30 dereceden fazla sıcaklıklar kaşe kabanın bozulmasına neden olabilir.
6. Polyester
Nasıl yıkanır? : Sentetikler programında yıkayabilirsiniz.
- Kaşmir ürünleri, sıcaklığı 20 dereceyi geçmeyen ılık suda elde yıkanmalıdır. Böylelikle kaşmir doğal yapısını korur, çekme ve tüylenme yapmaz. Eğer çamaşır makinesinde yıkayacaksanız, mutlaka “yün” seçeneğinde ve 20 dereceyi aşmayan suda yıkamanız gerekir.
Bunun sebebi ise kaşe kumaşın suya ve soğuğa karşı dayanıklılığıdır. Soğuk geçirmeme konusunda yüksek bir performans gösteren kaşe kabanlar, kış aylarında vücudu sıcak tutar.
Kış mevsimi ve soğuk hava şartlarının kurtarıcısı olan giyim ürünlerinden biri kaşe kaban olmaktadır.
Kaşe kumaş; mont, pardösü, etek, takım elbise, yelek, kaban, ceket ve manto gibi birçok giyim ürünlerinde kullanılmaktadır. Kaşe Kumaş Özellikleri Nelerdir? Kaşe kumaş kalın yapıda olan ve sıcak tutan bir kumaştır. Su tutmayan ve oldukça kolay kuruyan bir kumaştır.
Kaliteli bir kaşe kaban kumaşı yumuşak olmalıdır. Bu yüzden kaşe kabanınızın pamuklu olması gerekir. İçi astarlı kaşe kaban sizi kışın soğuk günlerinde korurken, terlemenize de engel olur. Kısacası kaşe kaban alırken kumaşın yumuşak olmasına ve kabanın içerisinde astar olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Kumaşın kalitesi dokuması ile ilgilidir bu nedenle sık dokunan bu kumaş türü çok daha kaliteli bir yapıya sahip olur. Kolay kuruyan yapısıyla kış aylarında tercih edilir. Mont, etek, kaban ve ceket gibi birçok giyim ürününde kullanılır. Yağışlı havalarda su tutmayan yapısı ile ideal bir kullanım sunar.
Günümüzde tüylerden kurtulmak adına en yaygın kullanılan yöntemler, ağda ve epilasyondur. Ağda, tüyleri yapışkan malzemelerle almayı hedeflerken epilasyon ise epilatör yardımıyla kökünden çekmeyi hedefler.
Bir elle giysi desteklenerek yapıştırılan koli bandı hızlı bir şekilde çekilir ve tüyler koli bandı ile birlikte giysiden uzaklaşmış olur. Giysilerdeki tüylerin toplanması için kullanılabilecek en pratik araçlar ise piyasada kolaylıkla bulunan pilli veya şarjlı tüy toplama makineleridir.
Kuru temizlemeye verilmesi gereken giysileri çamaşır makinesinde yıkamak. Giysilerin üzerine astarsız mont/kaban giymek ya da omuz çantası kullanmak. Ayakkabıyı çözmeden çıkartma sonucu çorapların topuk bölgesinde tüylenmeye yol açmak. Tüylenme riski fazla olan pamuklu giysileri nemli bırakmak.
Kıyafetlerinizin çoğunlu ile uyumlu olabilecek renkte bir kaşe kaban modeli seçmenizi öneririz. Bu nedenle siyah, krem, taba ve gri gibi klasik renkler kurtarıcı olacaktır. Bordo, kırmızı, fuşya ve yeşil renklerinde kaşe kabanlar çok güzel olsa da bu tarz renkleri çok fazla kombinde kullanma imkanı bulamayabilirsiniz.
Genellikle kış aylarında tercih edilir. Farklı renk ve modellerde üretilen kaban çeşitleri, sağlam ve dayanıklı yapıları sayesinde kış aylarında vücudu oldukça sıcak tutar. Kış aylarının yanı sıra sonbahar gibi mevsim geçişlerinin yaşandığı aylarda da dış giyim tercihi kabandan yana olabilir.
Kabanlarla uyumlu şapka ve atkı kullanımı da imajınıza bir tarz katkısı oluşturacaktır. Camel renk tonunda modeller siyah pantolonlar ve gömlekler ile modern bir şekilde tamamlanabilirken, gri kırçıllı modellerde tarzında yenilik arayanlar için uyumlu tasarımlar olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri