Neme karşı kesin çözüm sağlayan ilk silahımız; DS-303 İzalasyon Malzemesi. Toprak ile temas halinde olan zemin ve bodrum katların duvar ve kolonlarında görülen mevcut rutubetten kurtulmak için kullanılır. Mineral yapısı sayesinde yüzeyde bir bozulma yaratmaz. Yapının nefes alabilirliğini korur.
- Karbonat ve kedi kumunun nemi çekme özelliği bulunur. Bu nedenle evlerin belirli bölümlerine küçük torbalar halinde yerleştirilmelidir. - Kaya tuzu lambası yakmak nemi önlemeye yardımcı olur. - Badana yapılacağı zaman küf ve mantarlara karşı koruyucu boyalar tercih edilmelidir.
İyi bir havalandırma ve iklimlendirme sistemi iç mekanlarda nem ve rutubetin birikmesini önler. Havalandırma sistemi evin hava dolaşımını sağlayarak nemin yoğunlaşmasını ve rutubetin oluşumunu azaltır. Ayrıca iklimlendirme sistemi nem seviyesini kontrol ederek iç mekanlardaki rutubetin azalmasına yardımcı olur.
İlgili 30 soru bulundu
Bir sprey şişe içinde bir bardak su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı rutubetli odalara oda spreyi olarak sıkın ve kurumaya bırakın. Köşelerde oluşan rutubet izlerine de doğrudan uygulayabilirsiniz. Cam önünde oluşan rutubetler için de karışımı sıkıp bez ile silebilirsiniz.
Evde rutubet olması sebepleri arasında evin su yalıtımının iyi yapılmamış olması ilk sırada yer alıyor. Ayrıca banyo gibi ıslak alanlardaki havalandırmanın yetersiz olması da rutubet oluşumuna sebep oluyor. Tavan ve duvarların sürekli nemli kalması sebebi ile küf hızla ortaya çıkıyor.
Duvardaki küfleri temizleme ve lekeleri çıkarmak için çamaşır suyunu bir sprey kutusuna boşaltarak küflü bölge yüzeyine püskürtün. Yüzeyi temizledikten sonra aynı işlemi sırasıyla durulama bezi ile silip, bir süre bekledikten sonra temiz ve kuru bir bez yarımı ile kurulayarak hijyenik hale getirebilirsiniz.
“En iyi küf önleyici boya hangisi?” diye sorarsanız Redcolour Nem ve Küf Önleyici Boya en iyi seçenekler arasında yer alır.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır. ÖZELLİKLER : Ekonomiktir. Betonun nefes almasına engel olmaz.
Kedi kumunun, nem tutan odanın nem dengesini sağlayıp, evin rutubetlenmesini gidermektedir. Önlem almak amacıyla ufak kaplar içinde odanın köşelerine kedi kumunu yerleştirilmelidir. Her hafta kumu değiştirerek rutubete karşı güçlü bir gidermeyle birlikte önlem alınmış olur.
Tuz çok iyi bir nem çekicidir. Mutfakta kullandığımız tuzun bir süre sonra nemlenmesinin sebebi budur. Tuzun nem çekme özelliğine rağmen, tuz lambası içerisindeki lamba sayesinde odada bulunan fazla nemi dengeler. Odanızdaki nem miktarı olması gerekenden fazla ise gönül rahatlığıyla tuz lambası kullanabilirsiniz.
Evde ideal nem oranını yakalayabilmek için genellikle klimalar ve hava nemlendirici cihazlar kullanılır. Ancak bu cihazların da bakteri üretmemeleri için bakımının ve temizliğinin iyi yapılması gerekir.
Evin atmosferindeki sıcaklık farkı ile havadaki su buharı suya dönüşür. Evdeki yüksek nem, düşük neme neden olur. Nemin ana sebebi sıcaklık farkıdır. Sıcaklık farkı, esas olarak binaların yapımındaki hatalardan kaynaklanır ve uygun şekilde yalıtılmamış binalarda genellikle rutubet sorunları yaşanır.
Kahve ve hardal karışımı
Bir çorba kaşığı kahve telvesini bir çorba kaşığı hardal ile karıştırın ve rutubet olan duvara sürün. Duvarı bu karışım ile iyice ovun. Bu şekilde evde bulunan rutubet kokusunun geçtiğini göreceksiniz. Bu karışımda hardal kullanmak istemezseniz, sadece kahve kullanabilirsiniz.
Yayvan bir kap içerisine, bolca tuzu yayın ve rutubetli kısma koyun. Bir süre sonra tuzun ıslanmaya başladığını göreceksiniz. Tuz, fazlasıyla nemi içine çeker ve kuruluk sağlar. Kıyafetlerinizin olduğu bölüme ya da duvarlarınızın diplerine tuz uygulaması yaparak nemden ve rutubetten kurtulabilirsiniz.
Silikonlu boya küf yapmaz. Duvar yüzeyine sürekli gelen bir su yok ise ya da duvarınızda sürekli bir nemlenme olmuyor ise küf oluşumu gözlemlenmez.
İç ve dış tüm ahşap yüzeylerde dekoratif ve koruyucu amaçla kullanılan içeriğindeki özel katkı maddeleri ile ahşabı, küf ve mantara karşı koruyan verniktir. Yüksek su itici özelliği sayesinde suyun ahşaba ulaşmasını önler. Çizilme ve aşınmalara karşı direnci yüksektir.
Evde neden küf oluşur? Tavanların ve duvar yüzeylerinin nemli kalması, farklı noktalardaki tesisatlardan gelebilen sızıntılar, yalıtım eksiklikleri gibi sebeplerle meydana gelebildiği gibi ortamdaki sıcaklık değişimleri nedeniyle duvarların terleme yapması sonucunda küf sorunu ortaya çıkabilir.
Rutubetlenme ve nemlenmeye karşı sprey poliüretan köpük tavsiye edilmektedir. Sprey poliüretan köpük , strafor köpüğe oranla daha çok verim alabileceğiniz ısı izolasyon görevi görmektedir. Sprey poliüretan köpük uygulandığı zaman nem ve küflenme gibi sorunlar kalmayacaktır.
Boya öncesinde yüzeyi bu şekilde temizlemek önemlidir. Nem ve Rutubet Boyası, açıldıktan sonra iyice karıştırılmalı ve tercih edeceğiniz bir yöntemle(fırça, rulo veya püskürtücü) duvara uygulanmalıdır. İlk kattan sonra 8 saat beklenmeli ve ikinci kat uygulanmalıdır.
Küf mantarlarıyla ilişkili olarak öncelikle, sporlarına karşı oluşan duyarlılık sonucu gelişen alerjik yakınmalar ve hastalıklar akla gelmelidir. Bunlar öksürük, hırıltılı solunum, nefes darlığı, astım, alerjik rinit, konjunktivit ve atopik dermatit olarak sıralanabilir (3,4).
Küf, ister bir yüzeyde ister nemli bir ortamda olsun, rutubetten kaynaklanır. İstediğiniz kadar temizleseniz de rutubet sorunu çözülmezse küf oluşmaya devam edecektir.
Küf, evde kötü bir görüntü ve kötü koku ortaya çıkarmasının yanı sıra sağlık açısından da olumsuz bir durumdur. Küf oluşan evde yaşayan kişilerde çeşitli akciğer sorunları görülebilir. Ortamın sık sık havalandırılması, küf sorununun büyük oranda ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri