Pişen meyveleri irmikli karışıma döküp karıştırıyoruz. Birazda beraber piştikten sonra blendırdan geçirip sıcakken kavanozlara döküp kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz.
Tencerede üzerini geçene kadar su ekleyip, 10 dakika haşlayalım. Son olarak muzu ve irmiği ekleyip, 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alalım. Rondodan geçirip minik kavanozlarda dinlendirip, bebeklerinize yedirebilirsiniz. 4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor.
Dışarıda Bozulmadan Ne Kadar Durur? Söz konusu kavanoz mama dolapta iki hafta durabilmektedir, dışarı çıkardığında ve ısı aldığında en fazla 24 saat dayanır, eğer hava çok soğuksa dayanma süresi biraz daha uzayabilir, ancak risk almamak için dışarıda 24 saatten fazla beklemiş mamayı yedirmeyiniz.
Derin dondurucuda 3-4 saat bekletilen püre ve et suları donduktan sonra buzdolabı poşetlerine de konulabilir. Hangi şekilde muhafaza edilirse edilsin sakladığınız kabın üzerine içeriğinin ne olduğunu ve saklama tarihini yazmalısınız. Bunun için dondurucuda ıslanmayan ve bozulmayan etiketler mevcut.
Elma Püresi (Apfelmus) Tarifinin Püf Noktası
Eğer konserve olarak saklamak isterseniz, sıcak suyla yıkanmış kavanozlara sıcak püreyı boşaltın. Elma püresi kavanozun boğum yerini geçmemeli. Kapağını sıkı kapatın ve ters çevirin. 24 saat sonra düz çevirip bu şekilde en az 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Derin Dondurucuda Elma Rendesi Tarifi Nasıl Yapılır? İstediğiniz kadar elmayı rendeleyin üzerine tozşeker koyun ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin soğuduktan sonra poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kaynayan tencereye elmaları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika boyunca kaynatın. Elmaların ufalanmış olması gerekiyor, eğer yeterince dağılmamışsa bir 10-15 dakika daha kaynatın. Elmaları ocaktan alın ve blenderdan geçirin.
MEYVENİN EN TATLI HALİ: SORBE
En basit tanımıyla, 'dondurulmuş meyve püresi'. Ayırt edici özelliği, içinde süt bulunmaması. Şeker ve suyun mevsimsel meyveler ile belli oranlarda karıştırılmasıyla yapılıyor, meyve tadını öne çıkarmak için limon suyu da kullanılıyor.
Muzu püre haline getirerek ya da kabuğundan çıkartıp meyveyi, Koroplast Buzdolabı Poşeti içerine yerleştirerek derin dondurucu içerisinde saklayabilirsiniz.
Organik meyve püreleri, uzman doktora danışarak ek gıdaya geçiş sürecinde bebeğin meyvelerle beslenmesi için uygun olurken, sebzelerle hazırlanan püreler de bebeğinizin ağız tadına oldukça uyacaktır. Kavanoz mamaları zararlı mı sorusuna bir yanıt arıyorsanız organik olduğu sürece bir zararı bulunmamaktadır.
Ek gıdaya geçiş dönemi ebeveynler için oldukça zordur. Bazı doktorlara göre ek gıdaya geçiş 4 aylıkken bazılarına göre ise 6 aylıkken başlaması gerekir. Ek gıdaya öncelikle meyve ve sebze püreleri ile başlanması önerilmektedir.
Hazırladığınız püreleri, dilim dilim kestiğiniz etleri ve sebzeleri derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda cam kavanozları kullanmayın, özel buzdolabı poşetleri ve saklama kapları daha uygun olacak.
½ bebek kavanozu (yarım çay bardağı) meyve püresi bebeğiniz için iyi bir ara öğün olabilir.
Meyve Yikanip dolaba konur mu? Meyveler asla yıkanıp, kabukları soyularak buzdolabına koyulmamalıdır. Bu durum onların çürümesini hızlandıracak ve daha çabuk bozulmalarına neden olacaktır. Ayrıca vitamin kaybına da sebep olabilir.
Blender ile püre kıvamına getirdiğiniz mamayı oda sıcaklığına gelince bebeğinize yedirebilirsiniz. Bu pürenin içine elma, armut, muz gibi meyvelerde ekleyebilirsiniz.
Birçok insan dondurulmuş ürünlerin taze ürünlerle aynı besin değerine sahip olmadığını düşünmektedir ancak hepsi sağlığı iyileştirebilen vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doludur. Dondurulmuş sebze ve meyveler daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Mevsiminin haricinde de keyifle tüketilebilmektedir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kavanoz meyve püresi kaç aylıkken verilir? Ek gıdalara en erken 4, en geç 6 aylıkken başlanmalıdır. Ek besinlere daha erken başlanması demir eksikliğine, yetersiz kilo alımına, kabızlık, ishal, kusma veya iştahsızlığa neden olabilir.
1- Meyve: Doğal şeker içeren ve bu yüzden bebeklerin en sevdiği başlangıç gıdaları olarak meyveler görülebilir. Özellikle muz, elma, armut, şeftali gibi meyvelerin püresi yapılarak ilk kez ek gıdaya başlayan bebeklere günde bir kez ara öğün olarak verilmesi önerilir.
Kabukları soyulmuş elmanın çekirdeklerini ayıklayıp küpler halinde doğrayın. Tencereye elmaları ilave edip üzerine su çıkacak kadar kaynatıp suyu çekene kadar kaynatmaya devam edin. Sonrasında çatal ile yada blenderla ezin. Tat vermek için pekmez kullanılabilir.
Muz püresine başlarken meyveyi yıkayıp, kurulayalım. Sonrasında kabuğunu soyup çatal arkasıyla ezerek bebeğin yiyebileceği kıvama getirin. Kıvamı çok koyu olursa anne sütü veya formula ile biraz seyreltebilirsiniz. Tamamen homojen bir püre yapmayın, kıvamı pütürlü olmalıdır.
Elmaların serin, karanlık ve yeterince nem alan bir yerde saklanması çok önemlidir. Havalandırması olan bir kiler bu iş için çok uygundur: eğer elmalarınızı saklayacağınız mekanın nem oranı yeterli değilse bu sorunu odaya su dolu kaplar koyarak çözebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri